fasolka po bretonsku - 671 przepisów (strona:38/45)

Sałatka z pomidorami i mozzarellą 238

Jeśli jesteście aktualnie na diecie, albo chcecie zmienić swój sposób odżywiania to polecam na początek naszą propozycję. Sałatka z pomidorami i mozzarellą to bardzo prosta propozycja

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Stroganow – syty i rozgrzewający 259

Stroganow to danie, które jednocześnie może zastąpić nam zupę i drugie danie. Jest bardzo syte i dzięki odrobinie ostrej papryki bardzo rozgrzewające. Z całą pewnością mięsożercy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z soczewicy 244

Zima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z soczewicy 196

Zima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Fasola z pomidorami - symbio.pl 159

Lubię małą, białą fasolkę Jaś. Zawsze jak robię po bretońsku, to w większej ilości, by to co zostanie przełożyć w słoiczki i pasteryzować na kiedyś tam. Bo te kupne są nie do zjedzenia. Moja dzisiejsza propozycja to właśnie taka mała fasolka ze świeżymi pomidorami, oraz kawałkiem chudego mięsa i kiełbaski. Coś dla tych na diecie. Składniki : * pół kg fasolki ekologicznej

Magiczne Życie Marty
Cieciorka po bretońsku 213

pory wersja po bretońsku zawsze zaczynała się od słowa "fasolka". Nie tym razem jednak, ponieważ zastępuje ją bardzo godnie ciecierzyca. Lubicie takie dania jednogarnkowe? :) Składniki: 2 słoiczki gotowej ciecierzycy w zalewie (może być ok 1kg z puszki) pęto kiełbasy 2 duże cebule 1l passaty pomidorowej 1l bulionu warzywnego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego łyżka majeranku suszonego 5 ziaren ziela angielskiego

ChilliJemy
Fasolka po bolońsku – łatwy i ekspresowy obiad na upały! 830

Fasolka po bolońsku – łatwy i ekspresowy obiad na upały! Genialne danie jednogarnkowe na ciepłe dni. Bardzo proste i szybie w przygotowaniu. Polecam!     Składniki

Blog z Apetytem
Fasolka szparagowa po bretońsku 122

Wpadłam na pomysł, by zrobić z niej coś konkretnego na obiad, a nie tylko jako dodatek. W wersji po bretońsku wyszła naprawdę super. Do tego szybko się ją przygotowuje. Polecam! Składniki: 2 laski kiełbasy podwawelskiej / toruńskiej 300-400 g fasolki szparagowej 1 duża cebula masło klarowane olej sól, pieprz 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki

Kuchnia domowa Ani
JAJKA PO TURECKU Z PALONYM MASŁEM 82

FASZEROWANE AWOKADO Z ŁOSOSIEM I RZEŻUCHĄ     SHAKSHUKA CUKINIOWO MARCHEWKOWA     GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU     ŻÓŁTKO PANIEROWANE NA KARMELIZOWANEJ RUKOLI     GRZANKI Z PASTĄ JAJECZNĄ     KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ     FRITTATA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I GROSZKIEM   Jajka po turecku z palonym masłem: – Szybkie zdrowe śniadanie – To połączenie idealnie skomponowanych struktur

globuskulinarny
JAJKA PO SZKOCKU 119

FASZEROWANE AWOKADO Z ŁOSOSIEM I RZEŻUCHĄ     SHAKSHUKA CUKINIOWO MARCHEWKOWA     GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU     ŻÓŁTKO PANIEROWANE NA KARMELIZOWANEJ RUKOLI     GRZANKI Z PASTĄ JAJECZNĄ     KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ     FRITTATA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I GROSZKIEM   Jajka po szkocku: – Przesmacznie płynne wewnątrz – Rumiane i chrupiące na zewnątrz – Są po prostu

globuskulinarny
JAJKA FASZEROWANE AWOKADO Z ŁOSOSIEM I RZEŻUCHĄ 147

początek dnia. INNE PYSZNE DANIA Z JAJEM:   SHAKSHUKA CUKINIOWO MARCHEWKOWA     GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU     ŻÓŁTKO PANIEROWANE NA KARMELIZOWANEJ RUKOLI     GRZANKI Z PASTĄ JAJECZNĄ     KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ     FRITTATA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I GROSZKIEM   Jajka faszerowane awokado z łososiem i rzeżuchą: – Tęczowe barwy z nietuzinkowym finiszem – Faszerowane kremowym

globuskulinarny
FRITTATA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I GROSZKIEM 116

Jajka, fasolka szparagowa i groszek to skład wydawało by się okrojony tego dania. Jednak frittata z fasolka szparagową i groszkiem, to idealne danie łączące w sobie idealnie zieloną energię groszku i fasolki. Ta frittata oprócz zielonych warzyw, zawiera jedynie świeże wiejskie jajka, cebulę, sól oraz pieprz a na finiszu również świeżą, przepyszną rukolę. Nie za słona, nie za pieprzna, idealna(...)BAZYLIĄ I OLIWĄ     SHAKSHUKA CUKINIOWO MARCHEWKOWA     GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU     NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI     KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ     NALEŚNIKI SIATKOWE Z OWOCAMI     SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ   Frittata z fasolką szparagową i groszkiem – Pyszne i zdrowe śniadanie – Idealna również na kolację – Sycące, pełne smaku danie – Zielona

globuskulinarny
Bretońskie kopertki 170

Bretońskie kopertki Kto jadł takie kopertki ? Składniki: ·        ½ kg schabu ·        Bułka do panierki ·        Mąka do obtoczenia ·        jajko ·        1/3 opakowania fasolki Jaś ·        Przecier pomidorowy mały

Kulinarna Chwila
Fasolka szparagowa po bretońsku 135

asolka szparagowa po bretońsku Normal 0 21 Na dno rondelka wlać oliwy na to wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę oraz kawałek dobrej pokrojonej kiełbasy lub boczku. Wszystko pięknie podsmażyć. Młodą fasolkę szparagową, pokroić na mniejsze kawałki i wsypać do rondelka. Zalać wodą, aby się rzeczy przykryły. Dosypać majeranku, czubrycy zielonej, liścia laurowego, i ostrej papryki oraz soli do smaku. Gotować

Smaki Przyprawy i Kolory