fasolka czerwona - 1050 przepisów (strona:48/70)

Hawajska sałatka z kurczakiem 388

konserwowych 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka kukurydzy majonez sól, pieprz oraz przyprawa gyros do smaku olej do smażenia mięsa Sposób przygotowania: Filety oczyszczamy i kroimy w małą kostkę. Doprawiamy do smaku przyprawą gyros i smażymy do miękkości na niewielkiej ilości oleju. Jajka gotujemy na twardo ok 13 minut. Studzimy i kroimy w kostkę. Fasolkę i kukurydzę płuczemy

Kuchnia w czekoladzie
Zupa Speedy Gonzales 126

pomidorów puszka fasoli czerwonej puszka kukurydzy ser gouda 100 g chipsów tortilla 500 ml bulionu warzywnego papryczka pepperoni cukier sól ,pieprz Przygotowanie   Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Zalewamy bulionem ,dodajemy pomidory wraz z zalewą. Doprawiamy solą ,pieprzem ,cukrem i posiekane pepperoni. Zagotowujemy ,dodajemy przepłukaną i osączoną na sicie fasolkę i osączoną kukurydzę. Gotujemy

R'n'G Kitchen
TUŃCZYKOWA SAŁATKA Z FASOLĄ 160

mała puszka fasoli czerwonej (gotowanej na parze) mała puszka kukurydzy 1 jajko ugotowane na twardo 1 kiszony ogórek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżeczka musztardy Dijon 1 łyżka majonezu sól  pieprz A jak to zrobić: Jajko pokroić w kostkę, a ogórka w pół talarki - przełożyć do miski. Dodać wszystkie pozostałe składniki (fasolki przepłukać pod bieżącą wodą

Kuchnia w opałach
Chili con carne 227

Gdynia2 łyżeczki chili japanelo czerwonego od Przyprawy Świata Gdynia2 liście laurowe1 łyżeczka kminu rzymskiego (kuminu)sól, pieprz, papryka słodka - do smaku1. Podsmażamy cebulę. Kiedy się zeszkli, dodajemy mięso mielone obsypane papryką słodką, chili japanelo, pomidorami w piórkach, kuminem, solą i pieprzem. Smażymy do zarumienienia. 2. Dorzucamy paprykę, smażymy przez kilka minut.3. Do całości wlewamy fasolkę wraz z zalewą, pomidory

Szefowa kuchni
Sałatka na ciepło z brokuła, marchewki i fasolki szparagowej 315

Kolorowa i pozytywnie nastrajająca, w sam raz na te ponure, szare dni, którymi raczy nas od jakiegoś czasu Pani Zima. Może jakby dni były trochę dłuższe

Czerwona Porzeczka
Paszteciki z pieczarkami 171

kapustą i grzybami, fasolka z masłem, kompot z suszu i makowiec. Nie podejmę się zrobienia tradycyjnego dla naszej rodziny barszczu grzybowego - to mocny wywar z grzybów odpowiednio doprawiony przyprawami i zagęszczony mąką. Doprawienie go to dla mnie czarna magia - wymaga wprawy, a ja nie chcę eksperymentować na swojej pierwszej Wigilii;) Dlatego u mnie będzie czerwony barszcz - tak jak u teściów(...)posypujemy wybranymi ziarenkami - ja zrobiłam pół na pół - czarny sezam i kminek. Pieczemy w 180 stopniach bez termoobiegu przez ok 13 minut aż będą złociste. Podajemy z barszczem czerwonym lub wcinamy same

Kulinarne Inspiracje
Letnia zupa minestrone z młodych warzyw 226

będzie się różnił w zależności od pory roku. Oto kilka luźnych sugestii: wiosenna wersja – młode ziemniaczki*, młoda włoszczyzna, szparagi, karczochy, boćwina, rukola, szpinak letnia wersja – zielony groszek, bób, cukinia, fasolka szparagowa, młoda kapusta, a nawet z owocami morza (na wywarze rybnym) jesienna wersja – dynia, papryka, grzyby, brokuły, kalafior zimowa wersja – jarmuż, pasternak, rzepa, kapusta Warzywa można pokroić robotem kuchennym:) *Może(...)możemy zrobić zupę z mięsem (dodając pokrojony w kostkę boczek) i gęstszą , np. część warzyw i fasoli możemy zmiksować. Inna myśl – zupa na wywarze wołowym, z wołowiną, warzywami i czerwoną fasolą. 4. Zupa będzie miała bogatszy smak, jeżeli wcześniej warzywa upieczemy (np. dynię) lub poddusimy na oliwie. 5. Zamiast fasoli możemy użyć ciecierzycy lub soczewicy . 6. Na koniec

Chilli Czosnek i Oliwa
Fasolka po toskańsku 221

ząbki czosnku; 2 duże, dojrzałe pomidory; 2 puszki krojonych pomidorów w zalewie (każda po 400g - waga netto wraz z zalewą); 1 łyżeczka suszonego oregano; 1 łyżeczka suszonej bazylii; 1 czerwona papryczka chili - opcjonalnie; 4 łyżki oliwy z oliwek; 8 dużych, świeżych liści bazylii; 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Fasolę odcedzić z zalewy i opłukać(...)suszone oregano oraz sól i pieprz do smaku. Całość gotować bez przykrycia, na średnim ogniu, aż do częściowego zgęstnienia sosu, przez około 20 minut. Następnie dodać odcedzoną i opłukaną fasolkę, wymieszać i gotować przez kolejne 20 minut. Pod sam koniec gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki, przyprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać. Zestawić z ognia. Fasolkę podawać gorącą

Gospodyni Miejska
CHIŃSZCZYZNA 201

czerwona papryka sól,pieprz Pokroiłam na cieniutkie kawałki pierś z kurczaka. W miseczce wymieszałam je z czosnkiem,pieprzem,solą, kurkumą,imbirem,pastą curry i papryką.  Polałam olejem i odstawiłam na 2 godziny do lodówki. W woku podsmażyłam pokrojoną cebulkę z kurczakiem. Przełożyłam je do miski i  następnie   smażyłam  mrożone całe marchewki,zieloną fasolkę

potrawyregionalne
Sezon na przetwory 292

suszone jabkaKonfitura z czerwonej cebuliBakłażany w adżicePure z pieczonych burakówSuszone pomidory w oliwie z ziołami Salsa chili na zimę Aromatyzowany olej z chili i czosnkiem Domowa warzywna pasta bulionowa Chutney śliwkowy Konserwowe papryczki chili Sos z pieczonych pomidorów Ketchup -pomidorowo-śliwkowy Pieczona dynia Pieczona papryka Sos pomidorowy do makaronu Pieczone pomidoryZapasy na zimę: mrożona fasolka Przetwory na słodko Konfitura

Kulinarne przygody Gatity
Dobradinha czyli specjał kuchnii brazylijskiej 223

białą fasolkę, tylko drobną. Składniki na 10 osób i przygotowanie:Kroimy w kawałki pół kilo żeberek i 200 gram boczku. Bierzemy nóżkę świnki i 250 gram flaczków wołowych. Tak jak w przypadku przygotowania feijoady, dzień wcześniej możemy obtoczyć w soli żeberka i pozostawić na noc (nie zapomnijmy spłukać soli później). Bierzemy paprykę zieloną, paprykę czerwoną, 2 cebule

Smaki Brazylii
Sycylijska sałatka „di Signora Gina” 321

prostu. -papryka czerwona -papryka igołomska- to mój dodatkowy wariant -sedano czyli seler naciowy , tego dajcie naprawdę dużo, bez strachu, gdyż to on powoduje, że sałatka jest inna, jędrna, po prostu smakuje inaczej od naszych tradycyjnych marynat . Ten seler musi być czuć i musi być widoczny, ma być go więcej niż ogórka. -ogórek gruntowy ze skórką -fasolka szparagowa żółta , Pani

Z Kuchni Do Kuchni
Aromatyczna fasolka w pomidorach z tofu, Café Mini 214

Rozgrzewające i pyszne danie - z dedykacją dla wiernej czytelniczki, Basi D.:). Składniki: 1 szklanka białej drobnej fasoli olej 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 kostka tofu

Qlinarnie i Qlinarnie
Makaron w sosie szpinakowym 156

pół puszki czerwonej fasoli 150g serka mascarpone opakowanie makaronu Tagliatelle świeżo posiekana bazylia przyprawy: sól, pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Cebulę i czosnek drobno kroimy, podsmażamy na łyżce tłuszczu. Po chwili dodajemy pieczarki i smażymy, aż woda z pieczarek odparuje. Dodajemy szpinak, doprawiamy solą, pieprzem i dusimy, aż szpinak się rozmrozi. Dodajemy mascarpone, fasolkę oraz

Smak mojej kuchni
Sałatka z wędzonym kurczakiem, porem i fasolą 302

puszki fasoli czerwonej, 5 ogórków konserwowych, 5 jajek, 4 łyżki majonezu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Białe części pora kroję w plasterki, wrzucam do osolonego wrzątku i parzę 10 minut pod przykryciem. Następnie pora odcedzam na sitku i chwilę studzę. 2. Z ćwiartek kurczaka usuwam kości. Mięso kroję na mniejsze kawałki. Ogórki kroję w kostkę. Kukurydzę i fasolkę odsączam

Tradycyjna kuchnia Kasi