fasolka czerwona - 1050 przepisów (strona:39/70)

Gulasz z karkówki, fasoli mung i soczewicy (443 kcal) 141

więc nie gotowałam dodatkowo żadnych ziemniaków czy klusek. Składniki (ok 3 porcje): 1/2 szklanki zielonej fasoli mung 1/2 czerwonej soczewicy średnia marchew 350 g karkówki 2 łyżki koncentratu pomidorowego zielona papryczka pepperoni sól, pieprz kumin, czosnek niedźwiedzi, papryka słodka Przygotowanie Fasolkę i soczewicę namaczamy w wodzie na noc. Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy ze wszystkich stron na patelni

e-PrzepisyKulinarne
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i fasolką 177

przepis na pyszny obiad lub kolację. Składniki: 120 gram makaronu, u mnie razowy 7-8 pieczarek 150 gram piersi kurczaka 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku 1/2 puszki czerwonej fasoli oliwa z oliwek sól, pieprz oregano, bazylia świeże zioła do podania Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek(...)niej posiekaną cebulkę i czosnek, dodajemy pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, również wrzucamy na patelnię i smażymy aż znacznie stracą na objętości. Dodajemy fasolkę, doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i oregano. Dokładnie mieszamy. Dusimy kilka minut. Ugotowany i odcedzony makaron mieszamy z zawartością patelni, podajemy ze świeżymi ziołami i odrobiną oliwy z oliwek

Mango Papaja
Czosnkowa sałatka z winogronem i fasolą 270

Składniki: puszka czerwonej fasoli ( 240g po odsączeniu ), 240g czerwonego winogrona, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, 2 czubate łyżki majonezu, 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego. Przygotowanie: Fasolkę przelać zimną wodą i odsączyć. Winogrona przekroić na pół. Do winogron i fasolki wcisnąć obrane ząbki czosnku, dodać majonez, jogurt naturalny, sól i pieprz - wszystko wymieszać.  Smacznego

W kuchni u Moniki
Sałatka z czerwonego ryżu z brokułem, buraczkami, adzuki i suszonymi pomidorami 188

Sałatka z czerwonego ryżu z brokułem, buraczkami, adzuki  i suszonymi pomidorami Składniki: - 100g czerwonego ryżu jaśminowego         - sól himalajska - 2 buraczki(...)łyżeczki ziół prowansalskich - 80g ugotowanej fasolki adzuki - kilka suszonych pomidorów - 1 łyżka pestek dyni - 1 łyżka rodzynek - 1 łyżeczka oliwy - sok z cytryny Wykonanie: - Buraczki umyć, owinąć folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 200 0 C przez około godzinę (widelcem sprawdzić, czy są już miękkie) - Warto upiec większą porcję buraczków za jednym razem i wykorzystywać je przez kilka

Wegańska kuchnia orientalna
Pytt i panna, Makarun 207

mięsa) na patelni”. Dziś łatwa w przygotowaniu wersja wegetariańska. Składniki – dowolne ilości warzyw (obranych i/lub drobno pokrojonych): zielona lub żółta fasolka ziemniaki brokuły bób cukinia marchewka pietruszka (lub pasternak) kilka łyżek oleju + ulubione zioła + sól i pieprz czerwona, żółta i zielona papryki cebula 2 ząbki czosnku Każde z warzyw, oprócz papryk, cebuli i czosnku, ugotuj na parze

Qlinarnie i Qlinarnie
Wegetariańskie curry z serem Paneer. Pyszne !!! 217

dań, a Wy poznajcie pierwszy przepis.   Paneer z curry i warzywami (4 osoby) Składniki: 1 opakowanie serka Paneer 1 czerwona papryka 1/2 szklanki kiełków stir fry 1 puszka mleczka kokosowego 1/4 szklanki łuskanego słonecznika 1 garść fasolki szparagowej 1 łyżeczka startego imbiru 4 ząbki czosnku 2 łyżki jogurtu naturalnego oliwa z oliwek garam masala, curry, pieprz, sos sojowy

vegetanie
Kurczak z czosnkiem, miodem i warzywami z wolnowaru 191

strony składniki ( 2 porcje) 500g kawałków kurczaka z kością i skórą (dałam 2 nogi) 300 - 400 g  niedużych ziemniaków (po 3 na osobę) 300 g marchewki 300 g fasolki szparagowej Sos 1/4 szklanki miodu 1/4 szklanki sosu sojowego jasnego 4 ząbki czosnku posiekane 1/ 2 łyżeczki suszonej bazylii lub łyżka świeżej posiekanej 1 łyżeczka suszonego oregano 1/2 łyżeczki płatków(...)Nagrzać wolnowar zgodnie z instrukcją. W  misce wymieszać miód, sos sojowy, czosnek, bazylię, oregano, paprykę czerwoną w płatkach  i pieprz.  Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki lub połówki , zależy do wielkości. Marchewkę obrać, pokroić w grube plastry. Jeżeli używamy fasolki mrożonej, przełożyć do naczynia, niech się rozmraża. W misie wolnowaru ułożyć kurczaka, polać 1/2 sosu. Dołożyć

Stare Gary
Ragoût Christophera. 223

wieprzowa  pokrojona w cienkie plasterki, 20 dag  świeżych oczyszczonych krewetek, 20 dag młodej szerokiej fasoli 20 dag fasolka szparagowa 2 cebule pokrojone w pól plasterki 1 młoda cukinia pokrojona w paski 2 łodygi selera naciowego 2 szt. czerwona  papryki pokrojonej w paski, 4  ząbki posiekanego czosnku, 1 papryczka chilli 1 łyżka posiekanej kolendry, Trawa cytrynowa(...)woku. Na gorący olej wrzucamy posiekany czosnek i pokrojoną  polędwicę, mieszamy, chwilę smażymy, dodajemy cebulę pokrojoną w pół plasterki, seler naciowy i paprykę. Po chwili cukinię i odcedzone fasolki. Następnie przyprawy . Chwilę wszystko razem smażymy i  podlewamy bulionem. Chwilę jeszcze dusimy i redukujemy ( odparowujemy nadmiar bulionu i soków) w celu wytworzenia sosu. Na koniec dodajemy przesmażone na innej

Kulinarny karnet Christophera
Pyszna potrawka z białej fasolki 158

biała i jasnozielona część) 1 seler 1 ząbek czosnku (niekoniecznie) 1 duża papryka czerwona 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki 2 łyżki oliwy 1 łyżka musztardy 6 ziarenek angielskiego ziela 4 listki laurowe 1 łyżka suszonego majeranku Sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Suchą fasolkę wsyp do garnka, zalej wodą i zostaw na noc. Na drugi dzień zagotuj

Moja Mama Gotuje
Podudzia pieczone z fasolką w sosie pomidorowym 137

łyżeczka soli 1 łyżeczka mielonego pieprzu 1 łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżeczka czerwonej papryki 1 cebula starty parmezan     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Przyprawy mieszamy. Podudzia myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, oprószamy przyprawami. Do naczynia żaroodpornego przelewamy fasolkę, na niej układamy pałki kurczaka, posypujemy posiekaną cebulą, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury180°C. Pieczemy

R'n'G Kitchen
Zielona fasolka szparagowa z mięsem mielonym i kuskusem w pomidorowej passacie 158

smak sezonu, czyli fasolkę szparagową w miłym towarzystwie :)  Składniki: 20dag fasolki szparagowej (u mnie zielona) 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego przyprawa do mięsa mielonego 1/3 szklanki kuskus 2 pomidory łyżka koncentratu pomidorowego  ząbek czosnku szczypta cukru duża cebula bazylia, zioła prowansalskie, ostra czerwona papryka sól, pieprz  Przygotowanie: Pomidory parzymy we wrzątku i zdejmujemy(...)nich skórkę. Wykładamy do małego rondelka pokrojone w ćwiartki i gotujemy. Po kilku minutach blendujemy i dodajemy przeciśnięty przez praske czosnek, sól, pieprz, cukier oraz bazylię. Fasolkę myjemy i oczyszczamy nożykiem z obu stron. Wkładamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy ok 8 minut i odcedzamy. Kuskus zalewamy 1/3 szklanki wody i pozostawiamy pod przykryciem. Rozgrzewamy olej rzepakowy na patelni, wykładamy

ChilliJemy
Sałatka z komosą ryżową i pesto bazyliowym 333

tego dania można użyć dowolnej jej odmiany np. białej, czerwonej czy czarnej. Opcjonalnie ser kozi można zastąpić dobrej jakości fetą. Doskonałe na lekką kolację lub jako dodatek do mięs czy ryb. Komosa ryżowa z pesto bazyliowym porcja dla 5 osób Składniki: 1 szklanka komosy ryżowej około 450 g zielonej fasolki szparagowej 1 cukinia 1 papryka zielona pesto bazyliowe

Jaglusia
Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorów z chlebowymi grzankami 222

Jeanne Kelley na 4-6 porcji czas przygotowania: 20 min. Składniki: po 200 g fasolki zielonej i żółtej ( w sumie 400 g), pokrojonej na kawałki długości kciuka 400 g pomidorków koktajlowych, pokrojonych na połówki (u mnie miniaturowe pomidory malinowe, pokrojone na ćwiartki) 1/2 małej czerwonej cebuli, pokrojonej w drobną kostkę 2-3 kromki lekko czerstwego białego chleba pokruszonego(...)czosnku, rozgniecione 1 łyżka czerwonego octu winnego sól, pieprz Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Na blasze wymieszaj pokruszony chleb z rozgniecionym ząbkiem czosnku, 1,5 łyżki oliwy i tymiankiem. Piecz przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając, aż chleb stanie się złoty i chrupiący. Wyjmij blachę z piekarnika i odstaw do przestygnięcia. Fasolkę blanszuj we wrzącej wodzie

Chilli Czosnek i Oliwa
SZYBKA SAŁATKA 4-SKŁADNIKOWA 195

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 7-10 Składniki: opakowanie fasoli czerwonej, opakowanie kukurydzy, 250 g sera żółtego w kawałku, pojedyncza pierś kurczaka, przyprawa do kurczaka, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Fasolkę i kukurydzę osączam z zalewy. Ser kroję w małą kostkę. Pierś kurczaka kroję w drobne kawałki, podsmażam na oleju

JejKuchnia