fasolka czerwona - 1050 przepisów (strona:30/70)

Warzywa w curry. 164

świeżej kolendry sok z połowy limonki ewentualnie łyżka mleka kokosowego Główne składniki: 300 g różyczek brokułów 1 mała czerwona cebula, pokrojona w krążki 1 czerwona papryka, pokrojona w drobne paski 200 g fasolki szparagowej 1 łyżeczka oleju kokosowego 400 ml mleczka kokosowego 3/4 szklanki wody opcjonalnie 200 g krewetek (może być też pierś z kurczaka) 1. Zrób pastę

Powiedz dietom nie
Bakłażany faszerowane pomidorami 152

Składniki: * 0,5 kg kiełbasy, np. śląskiej * 3 cebule * 2 czerwone papryki * 1 cukinia * 8 pomidorów * 2 garście fasolki szparagowej * 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego * 6 łyżek tartego żółtego sera * natka pietruszki * sól, pieprz, cukier * tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kiełbasę w półplasterki. Podsmażamy na patelni do czasu aż cebula zmięknie a kiełbasa się ładnie

Pobite gary Barbary
Sałatka fasolowa ze śledziem 151

Składniki: - 1/2 puszki fasoli czerwonej - 1/2 puszki fasoli białej - 200-250 g fasolki szparagowej - 1 cebula - 3 filety z matiasów - 1/2 szklanki jogurtu - 2 łyżki majonezu - 2 ząbki czosnku - 1/2 łyżeczki tymianku,oregano - sól,pieprz  Wykonania: Fasolkę szparagową ugotować w osolonym wrzątku, osączyć. Kolorowe fasole również osączyć. Cebulę pokroić w piórka. Matiasy opłukać, pokroić w kostkę

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka wielowarzywna na zimę 164

dawna robię tą smakowitą sałatkę na zimę, polecam bo jest rewelacyjna. Sałatka wielowarzywna na zimę SKŁADNIKI: kalafior - 1 szt brokuł -1 szt fasolka szparagowa - 350 g papryka żółta - 1 szt papryka czerwona - 1 szt ZALEWA 6 szkl wody 0,5 szkl octu 10% Jamar 6 łyżek cukru 1 łyżka soli 7 ziaren ziela angielskiego 0,5 opak gorczyca(...)nasienne, pokroić w paski.  Kalafiora i brokuła podzielić na różyczki.  Z fasoli szparagowej odciąć końcówki. Wlać wodę do garnka, dodać sól i zagotować. Do wrzącej wody wrzucić fasolkę, brokuła i kalafiora, gotować przez 3 minuty, wybrać łyżką cedzakową. Następnie do tej samej wody wrzucić paprykę, sparzyć.  Gorące warzywa wkładać do słoików. Do każdego słoika dodać po listku

Kuchnia Danusi
Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka. 409

znalazłam w lodówce i tak powstała pyszna i sycąca sałatka, na którą Was zapraszam. Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka.Składniki:400 g fasolki szparagowej żółtej;pierś z kurczaka,puszka kukurydzy;8 pomidorków koktajlowych,1 czerwona papryka;3 - 4 łyżki majonezu,sól, pieprzolej do smażenia.Umytą pierś kurczaka kroimy w paski, obsypujemy solą i pieprzem. Smażymy aż będzie rumiana(...)Fasolkę gotujemy, ale niezadługo. Oczywiście wcześniej ją płuczemy, odcinamy końcówki i kroimy na pół lub na 3 części - tak aby była "wygodna" do zjedzenia w sałatce. Przelewamy zimną wodą, aby ją zahartować. Pomidorki kroimy na pół lub na ćwiartki - zależy od wielkości i Waszych preferencji :) Wystudzoną fasolkę i kurczaka mieszamy z kukurydzą (bez wody), pomidorkami, pokrojoną w kostkę papryką. Dodajemy

Miksturownik
Curry rybne 201

okrą lub fasolką szparagową Składniki: *ok. 400g filetów dowolnej ryby morskiej * 2 szalotki lub średnie cebule * ok. 2cm kawałek imbiru, * 2 czerwone papryczki chili, świeże lub suszone, * 1 średnia marchewka, * 10 sztuk okry (można zastąpić fasolką szparagową), * 2 łyżeczki kurkumy, * 1 łyżeczka curry, * 1 łyżeczka garam masala, * 1 filiżanka mleczka kokosowego, * 2 łyżki przyprawy gado-gado lub zmielonych orzeszków

Kuchnia Prezydentowej
Kotlety siekane zapiekane pod serową pierzynką 361

talerzu "Scania" od Porcelany Bogucice. Kotlety: 3 pojedyncze filety z kurczaka   jajko 2-3 łyżki mąki 3 łyżki kukurydzy   1/2 czerwonej papryki sól pieprz ząbek czosnku Dodatkowo: 2 łyżki oleju   500 g fasolki szparagowej koperek Sos: 3 łyżki śmietany łyżka majonezu   ząbek czosnku 10 dag sera żółtego startego   pieprz Kotlety: Mięso umyć, osuszyć

Smakołyki Asi
Moja wersja: Fasolka po bretońsku z garam masala 234

Tajemnica jej smaku to kmin rzymski, kolendra, kardamon, czarny pieprz, liść laurowy, goździki, cynamon, chili, gałka muszkatołowa. Dodanie kukurydzy i garam masali do fasolki po bretońsku daje niesamowity smak! SKŁADNIKI 1 puszka czerwonej fasoli w sosie pomidorowym 1 puszka białej fasoli w sosie pomidorowym 1 puszka puszka kukurydzy 1 laska kiełbasy kilka łyżeczek garam masala pieprz oregano odrobina mleka(...)który sprawia, że sos robi się bardziej kremowy. SUGESTIA Oczywiście zdrowszą wersją będzie ta z własnoręcznie ugotowanej fasoli z dodatkiem sosu pomidorowego/przecieru. Moja wersja jest leniwców :) Spróbujecie mojej wersji fasolki po bretońsku

Zofiana
Mieszanka fasolowa z tofu 198

smak od marynowanego. Danie posypałyśmy czarnym sezamem, którego dostałyśmy od naszego ulubionego sprzedawcy. Po tę i inne przyprawy zapraszamy do : SKWORCU.PL Składniki: 500g mieszanki fasolki szparagowej opakowanie twardego tofu (marynowanego lub wędzonego) 0,5 czerwonej papryki 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 łyżka soku z cytryny 0,5 łyżeczki kurkumy 0,5 łyżeczki mieszanki(...)przypraw (papryka, czosnek, kolendra, kmin rzymski, chili itp) , u nas przyprawa do fajity 0,5 szkl wywaru warzywnego sezam, u nas czarny Wykonanie: Fasolkę szparagową wrzucić na wrzątek i  podgotować 5-7 minut. tofu pokroić w kostkę, cebulę i paprykę w piórka. Na małą patelnię wrzucić tofu i obsmażyć  ze wszystkich stron, aż się zarumieni .Na głębokiej patelni

Anioły w kuchni
Sałatka z fasolką szparagową. 336

Kolejny lekki obiadek na gorące dni. SKŁADNIKI: 1/2 sałaty lodowej 40 dag. ugotowanej w vegecie fasolki szparagowej 1-2 pomidory 2-3 ogórki kiszone 1/2 czerwonej cebuli 1/4 papryki żółtej 3 gotowane jajka 4 rzodkiewki 1 pojedynczy filet z kurczaka szczypiorek sos winegret gęsty sos czosnkowy WYKONANIE: sałatę rwiemy na kawałki, pomidory kroimy w kostkę, ogórki i paprykę(...)słupki, cebulę w piórka, wszystkie warzywa mieszamy  z sosem winegret, ugotowaną fasolkę kroimy na około 2 cm. kawałki,  filet kroimy w wąskie paski, smażymy z ulubionymi przyprawami, jajka kroimy w ósemki, sałatkę układamy warstwami:warzywa, fasolka, filet-jajka-rzodkiewki, polewamy gęstym sosem czosnkowym i gotowe

Kuchnia Beaty
Kuskus z gulaszem z warzyw :) 153

fasolowej (czerwona fasola Kidney, fasola Pinto, fasola Cannellini, fasola Haricot, fasola Black Eyed) 1 papryczka chili 1 duża łyżka jogurtu naturalnego 1 duża czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1/2 opakowania mrożonej zielonej fasolki pieprz, cząber, czosnek niedźwiedzi, sambal oelek, sos sojowy oliwa z oliwek Cebulę kroimy w grubą kostkę, papryczkę chili w drobną kosteczkę i smażymy na szklisto(...)sosem oraz posypujemy czosnkiem niedźwiedzim i odrobiną sosu sojowego. Mieszamy i dusimy dosłownie minutę. Gotowe :) Surówka: 2/3 opakowania rukoli 2-3 łyżki kukurydzy 1/2 rzodkwi lodowej (średniej wielkości) 1/2 czerwonej słodkiej papryki 1/2 limonki 5-6 pomidorów koktajlowych oliwa z oliwek pieprz Rukolę myjemy i obieramy z twardszych końcówek. Do dużej miski ścieramy na grubszych oczkach rzodkiew lodową, dodajemy

vegetanie
Orientalna fasolka szparagowa 169

trwa, to jemy z lekkim zapasem na zimę ;) Tym razem w wersji orientalnej, w aromatycznej przyprawie pięć smaków od Rafex . Składniki 500 g fasolki szparagowej 2 cm świeżego imbiru 2 ząbki czosnku 2 szalotki 1 czerwona papryka 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżka przyprawy pięć smaków     Przygotowanie(...)Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Fasolkę oczyszczamy, obgotowujemy w osolonym wrzątku przez około 10 min, odcedzamy. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany imbir, czosnek i szalotki. Następnie wrzucamy fasolę, pokrojoną w kostkę paprykę, dodajemy sosy i przyprawę. Chwilę razem smażymy. Podajemy jako dodatek lub samodzielną przekąskę. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
LunchBox: Sałatka makaronowa z czerwoną fasolą i migdałami 151

LunchBox:  Sałatka makaronowa z czerwoną fasolą i migdałami Składniki: - 100g makaronu z kukurydzy              - 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich - 100g fasoli borlotti(...)fasoli z puszki, gdyż ciężko ją dostać surową w sklepie; można zastąpić ją czerwoną fasolą lub cieciorką J Wykonanie: - Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu - Następnie przelać go kilkakrotnie zimną wodą, by pozostał aldente i skropić go oliwą (dzięki temu nie poskleja się) - Fasolkę szparagową i marchewkę ugotować na parze (ok. 5 minut) - Makaron wymieszać z ugotowanymi warzywami

Wegańska kuchnia orientalna
Wege gulasz z grzybów boczniaków z warzywami. 193

boczniakami. Składniki: 1 opakowanie boczniaków 1 puszka cieciorki 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka mieszanki fasolowej (5 różnych fasoli w pomidorach) 1 czerwona słodka papryka 1 puszka pomidorów w soku 1/2 opakowania zielonej fasolki szparagowej (mrożona) 1 duża cebula oliwa z oliwek pieprz, majeranek, bazylia, pieprz cayenne, sos sojowy Zaczynamy od pokrojenia cebuli, papryki i boczniaków w grubą(...)dużej patelni 3-4 łyżki oliwy z oliwek i wrzucamy fasolkę szparagową jako pierwszą. Chwilę ją przesmażamy i dodajemy paprykę, cebulę, boczniaki i całą puszkę pomidorów. Dusimy i po kilku minutach dodajemy cieciorkę. Przyprawiamy ziołami, pieprzem, cayenne. Dusimy, aż warzywa zmiękną. Pod koniec dodajemy połowę puszki czerwonej fasoli i całą puszkę mieszanki fasolowej. Dusimy razem jeszcze chwilę i skrapiamy

vegetanie
Ryż smażony z tofu, awokado i warzywami po chińsku 260

łyżeczki imbiru - 50g zielonej fasolki szparagowej          - ¼ łyżeczki kurkumy - 50g kalafiora(...)sól himalajska - ½ marchewki - kawałek czerwonej papryki - 1 łyżka mrożonego groszku - 1 łyżka rodzynek - kawałek pora - ząbek czosnku - kawałek papryczki chili - kawałek awokado - sos sojowy - 1 łyżeczka oliwy - sok z cytryny Wykonanie: - Ryż wsypać na wrzątek, dodać sól, gotować przez 15 minut - Warzywa umyć, posiekać: paprykę w paski, czosnek w drobną kostkę, marchewkę, chili i pora w plasterki - Brokuła

Wegańska kuchnia orientalna