fasolka czerwona - 1050 przepisów (strona:29/70)

Potrawka z kurczakiem, pieczarkami, fasolką szparagową i dynią 244

Składniki (4 porcje): 400 gram piersi kurczaka 500 gram dyni 200 gram fasolki szparagowej żółtej- ja użyłam zamarynowanej, zeszłorocznej papryka czerwona cebula czosnek 3/4 puszki pomidorów, najlepiej krojonych 450 gram pieczarek sól pieprz liść laurowy ziele angielskie łyżka oliwy z oliwek świeże oregano do przybrania przed podaniem kasza pęczak do podania Cebulkę i czosnek drobno siekamy i na rozgrzanej(...)pokroić w kostkę paprykę, którą również wrzucamy do garnka z pozostałymi, smażącymi się składnikami. Dokładnie mieszamy. Dodajemy pomidory z puszki i całość dusimy 25-30 minut. W tym czasie fasolkę szparagową kroimy na pół bądź na 3 części, tak by miała długość 2-3 cm a dynię kroimy w niewielką kostkę około 1cmx 1 cm. Gdy minie 30 minut wrzucamy

Mango Papaja
Zupa z fasolki szparagowej po rumuńsku 153

wywar warzywny 1,5 L · fasolka szparagowa 30 dag · marchew 1 szt · seler 1/4 szt · papryka czerwona 2-3 str · kalafior 15 dag · tłuszcz · pomidory 2 szt · mąka pszenna 1-2 łyżki · sól · przyprawa do zup · czarny pieprz mielony  Fasolkę oczyścić, opłukać, odciąć końce, pokrajać na kawałki dłg 2-3 cm. Marchew, seler i paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać

Camilla w kuchni
Patelnia warzyw z boczkiem i salami 204

propozycja na urozmaicony obiad czy też inny posiłek.  Mały "bałagan" na talerzu, który znika w ekspresowym tempie.   4 ziemniaki 2 garście zielonej fasolki szparagowej 1 puszka kukurydzy 1/2 cukinii (małej) 1/2 czerwonej papryki 4 plastry boczku (pieczonego lub wędzonego) kawałek szerokiego salami (o grubości około 1 cm) Dodatkowo: olej zioła prowansalskie przyprawa do ziemniaków sól, pieprz(...)Obrane ziemniaki pokroić w szóstki (lub ósemki) i ugotować na półtwardo (w lekko osolonej wodzie). Tak samo postąpić z fasolką szparagową. Paprykę i cukinię pokroić w kostkę. Na patelni podsmażyć kawałki boczku i salami. Warzywa skropić oliwą i dodać do mięsa. Doprawić do smaku. Smażyć pod przykryciem do miękkości wszystkich składników. Pod koniec dodać kukurydzę z puszki i w razie

Di gotuje
Fasolka po Katalońsku 269

Składniki: 1 kg fasolki szparagowej 5 dużych ziemniaków 20 - 25 pomidorków cherry’lub koktajlowych 2 średnie cebule 4 ząbki czosnku sól pieprz mielona czerwona słodka papryka szczypiorek olej do smażenia ziemniaków i olej do smażenia fasolki Wykonanie: Fasolkę obrać, umyć, gotować w osolonej wodzie przez około 20 minut. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie słupki, osuszyć. Usmażyć

Mama Gotuje
KETO GULASZ CURRY (keto, LCHF, optymalny, paleo) 730

łatwe, szybkie i ekonomiczne danie jednogarnkowe, co my ludzie pracy lubimy najbardziej Składniki: 1,5 kg łopatki wieprzowej 60 g smalcu wieprzowego lub gęsiego 200g czerwonej papryki 200g cebuli 150g marchwi 450 g fasolki szparagowej mrożonej 4 ząbki czosnku 4 łyżeczki przyprawy curry 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki chilli w proszku sól i pierz do smaku

Ola la LCHF
Sałatka nicejska z grillowanym tuńczykiem 171

lazurowe wybrzeże i pozwoli posmakować tamtejszej kuchni w tak prostym daniu. ;) * SKŁADNIKI na 2 porcje Sałatka: 400 g polędwicy z tuńczyka 100 g zielonej fasolki 2 jajka 1 główka sałaty rzymskiej 1 czerwona cebula 2 łyżki kaparów garść czarnych oliwek 4 filety anchois kilka pomidorów koktajlowych 1 łyżka posiekanej pietruszki kilka listków świeżej bazylii gruboziarnista sól morska świeżo mielony(...)olej oraz przyprawy i wymieszaj w misce. Ułóż na blasze i piecz do miękkości w 200°C (powinno to zająć 20-25 minut). Sałatka Jajka ugotuj na półtwardo. Zieloną fasolką wrzuć do wrzątku na kilka minut, a następnie schłodź w zimnej wodzie. Sałatę porwij na strzępki. Cebulę pokrój na półplasterki. Pomidorki poprzekrawaj na połówki. Wszystkie warzywa oraz jajko przekrojone

Food Square
pałki kurczaka na włoską nutę... 215

Składniki: pałki z kurczaka 6 sztuk, oliwa 8 łyżek, kucharek 2 łyżeczki, marchew 3 sztuki, cebula 1 sztuka, fasolka szparagowa 20 dag, kalarepka młoda 1 sztuk, papryka czerwona 1 sztuka, pomidory 6 sztuk, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, bazylia suszona 1 łyżeczka, koperek siekany 2 łyżki umyte pałki kurczaka podsmażyć na oliwie i posypać je łyżeczką kucharka, podsmażone przełożyć(...)talerz do oliwy po pałkach wsypać pokrojoną w plasterki marchew i podsmażać z 2 minuty, wsypać cebulę, zamieszać i podsmażać z 2 minuty następnie wsypać pokrojoną fasolkę szparagową, zamieszać i podsmażać z 2 minuty, wsypać kalarepkę pokrojoną, zamieszac i podsmażać z 2 minuty wsypać pokrojoną paprykę słodką i podsmażać z 2 minuty mieszając umyte duże pomidory zmiksować w blenderze razem

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka z fasolki szparagowej - w słoiki 136

jako dodatek do obiadu, co w sumie nie jest dziwne, bo ja uwielbiam fasolkę! :) Składniki na 3,3 litra sałatki: 2 kg żółtej fasolki szparagowej 1/2 kg marchewki 40 dag cebuli 2 duże papryki czerwone 2 słoiczki koncentratu pomidorowego 2 szkl. oleju 6 łyżek cukru 3 łyżki soli 3 liście laurowe 2 łyżki octu 10% 1 płaska łyżeczka(...)pieprzu Sposób przygotowania: Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i kroimy na pół lub mniejsze kawałki. Gotujemy około 15 minut w wodzie z łyżką soli i szczyptą cukru. Odcedzamy. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebule obieramy, kroimy w cienkie półtalarki. Paprykę myjemy i kroimy w małe paseczki. Marchewkę i cebulę dusimy około 15 minut na rozgrzanym oleju

Kolorowy Przepisownik
Tandoori Love Soup with Chicken 155

kurczaka 3 czubate łyżki Tandoori Masala 1 czubata łyżka siemienia lnianego 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka kardamonu 1 łyżka utartego imbiru 1 czerwona papryczka chilli 2 szklanki wody Warzywa: marchewka brokuły kalafior fasolka szparagowa szalotka PRZYGOTOWANIE: Piersi kroimy w kostkę i marynujemy na całą noc ( 3 czubate łyżki Tandoori Masala,  1 czubata łyżka siemienia lnianego

ClauditteMissCooking
Pieczony kurczak z sałatką z fasoli 148

przypraw smarujemy wnętrze kurczaka  Resztą smarujemy na zewnątrz, i wkładamy do piekarnika na ok. godzinę, temp. 180CSAŁATKA Z FASOLI:SKŁADNIKI: pół kilo fasolki oczko, 2 małe laski kiełbasy, 2 pomidory, cebula czerwona, świeża kolendra, 2 łyżki oliwy, sól i ocet winny, 2 ząbki czosnku, 1 kostka rosołowa Gotujemy fasolę dodając czosnek i 1 kostkę rosołową. Możemy(...)bardzo) odcedzamy z wody i odstawiamy do ostudzenia.Skrojoną w kostkę kiełbasę podsmażamy na oliwie. Kroimy w kostkę pomidory i cebulę. Kiełbasę, warzywa oraz fasolkę mieszamy razem.Zmieszane składniki przyprawiamy szczyptą soli, octem winnym i oliwą. Wszystko posypujemy jeszcze skrojoną świeżą kolendrą. Sałatka gotowa i tak prezentuje się jak poniżej:SMACZNEGO

Smaki Brazylii
PROSTE WARZYWNE CURRY - finezja smaku! ACH! 384

marchewki, papryka czerwona, puszka pomidorów, 6 różyczek kalafiora, 2 średnie cebule, 2 ząbki czosnku, pół szklanki groszku mrożonego, jak jest sezon na fasolkę szparagową, dodaję ją również) puszka cieciorki gotowanej na parze 1/4 szklanki soczewicy czerwonej, bądź żółtej 1 kopiasta łyżka przyprawy curry (bez glutaminianu sody i innych składników chemicznych ;-) u mnie PRYMAT) 1 łyżeczka pasty curry (opcjonalnie

Restauracyjka Literacka
Leczo. 188

potrawy, których zapach podczas gotowania uwielbiam. Jedną z nich jest leczo. Składniki: 250g fasolki szparagowej, 300g kiełbasy, 350g pieczarek, 2 średnie cebule, 3 duże czerwone papryki, 2 duże pomidory, puszka pomidorów, pół tubki ( 100g) przecieru pomidorowego, sól, pieprz, czerwona papryka ( słodka i ostra), suszona natka pietruszki. Przygotowanie: Pieczarki umyć, pokroić. Cebulę obrać i pokroić. Lekko posolić i popieprzyć(...)podsmażyć na osobnej patelni.                                                   Fasolkę umyć, odciąć końcówki i pokroić na trzy części. Papryki umyć, przekroić i oczyścić. Pokroić w paski. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić. Wszystkie składniki wrzucić do garnka, zalać wodą

W kuchni u Moniki
Warzywa z makaronem 169

się prezentuje na talerzu. Bardzo lubię takie warzywne dania można je przyrządzić z różnymi dodatkami. Składniki: 250 gram makaronu razowego 1 różyczka brokuła 1 papryka czerwona Pół puszki kukurydzy konserwowej 250 gram zielonej fasolki szparagowej 2-3 marchewki 1 cebula Sól himalajska Pieprz 1 łyżka oleju kokosowego Sposób przygotowania: Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki, brokuła dzielimy na mniejsze różyczki

Bajeczna Kuchnia
Tarta z wołowiną i zieloną fasolką 185

Składniki 400g wołowiny 3 czerwone cebule 3 ząbki czosnku 200 g zielonej fasolki szparagowej sól, pieprz, sos sojowy łyżeczka miodu 250 g mąki 115 g zimnego masła 1 żółtko szczypta soli i estragonu 5 łyżek zimnej wody 1/2 szklanki śmietany 2 jajka szczypta soli, tymianku i estragonu 1/4 szklanki mleka Przygotowanie Mięso opłukać, osuszyć i zmielić w jedną

Gaździnka warzy
Warzywa w curry. 164

świeżej kolendry sok z połowy limonki ewentualnie łyżka mleka kokosowego Główne składniki: 300 g różyczek brokułów 1 mała czerwona cebula, pokrojona w krążki 1 czerwona papryka, pokrojona w drobne paski 200 g fasolki szparagowej 1 łyżeczka oleju kokosowego 400 ml mleczka kokosowego 3/4 szklanki wody opcjonalnie 200 g krewetek (może być też pierś z kurczaka) 1. Zrób pastę

Powiedz dietom nie
Bakłażany faszerowane pomidorami 152

Składniki: * 0,5 kg kiełbasy, np. śląskiej * 3 cebule * 2 czerwone papryki * 1 cukinia * 8 pomidorów * 2 garście fasolki szparagowej * 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego * 6 łyżek tartego żółtego sera * natka pietruszki * sól, pieprz, cukier * tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kiełbasę w półplasterki. Podsmażamy na patelni do czasu aż cebula zmięknie a kiełbasa się ładnie

Pobite gary Barbary
Sałatka fasolowa ze śledziem 151

Składniki: - 1/2 puszki fasoli czerwonej - 1/2 puszki fasoli białej - 200-250 g fasolki szparagowej - 1 cebula - 3 filety z matiasów - 1/2 szklanki jogurtu - 2 łyżki majonezu - 2 ząbki czosnku - 1/2 łyżeczki tymianku,oregano - sól,pieprz  Wykonania: Fasolkę szparagową ugotować w osolonym wrzątku, osączyć. Kolorowe fasole również osączyć. Cebulę pokroić w piórka. Matiasy opłukać, pokroić w kostkę

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka wielowarzywna na zimę 164

dawna robię tą smakowitą sałatkę na zimę, polecam bo jest rewelacyjna. Sałatka wielowarzywna na zimę SKŁADNIKI: kalafior - 1 szt brokuł -1 szt fasolka szparagowa - 350 g papryka żółta - 1 szt papryka czerwona - 1 szt ZALEWA 6 szkl wody 0,5 szkl octu 10% Jamar 6 łyżek cukru 1 łyżka soli 7 ziaren ziela angielskiego 0,5 opak gorczyca(...)nasienne, pokroić w paski.  Kalafiora i brokuła podzielić na różyczki.  Z fasoli szparagowej odciąć końcówki. Wlać wodę do garnka, dodać sól i zagotować. Do wrzącej wody wrzucić fasolkę, brokuła i kalafiora, gotować przez 3 minuty, wybrać łyżką cedzakową. Następnie do tej samej wody wrzucić paprykę, sparzyć.  Gorące warzywa wkładać do słoików. Do każdego słoika dodać po listku

Kuchnia Danusi