dynia - 15472 przepisów (strona:744/1032)

granola 138

jemy i jemy to co lubimy. Zapraszam dzisiaj na bardzo prostą wersję granoli.  Składniki: 1,5 - 2 szklanki płatków owsianych górskich szklanka płatków śniadaniowych 1/2 szklanki pestek z dyni 1/3 szklanki nasion chia kilka łyżek babki jajowatej  ok 1/3 szklanki syropu klonowego lub miodu 1-2 łyżki kakao Przygotowanie: wszystkie składniki wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy

Gotowanie z pasją
Faszerowane kwiaty cukinii 154

tarty. Należy pamiętać , że przed  ich przygotowanie z kwiatu należy usunąć pręcik. Na blogu znajdziecie dwa przepisy na kwiaty cukinii: frittatę z kwiatami cukinii smażone kwiaty cukinii i dyni Hokkaido ------------------------------------------------------------- Faszerowane kwiaty cukinii Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 4 żeńskie kwiaty podłużnej cukinii 4 łyżki mielonego białego sera  2 ząbki czosnku 1 łyżka listków oregano 1 łyżka listków

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z bulgurem, cukinią i grillowanym halloumi 146

Bulgur Mix Rice&MORE Monini 1/2 pęczka natki pietruszki 1/2 pęczka świeżej mięty 6 łyżek mieszanych nasion i orzechów (u mnie po 2 łyżki orzechów laskowych, pestek dyni i niełuskanego sezamu) sos: 1 mały ząbek czosnku, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka miodu, sól i pieprz, 4 łyżki oliwy extra vergine Gran Fruttato Monini 2 małe cukinie

Chilli Czosnek i Oliwa
Prosta granola z patelni 120

użyłam jęczmiennych) 1/2 szklanki płatków migdałów  3 łyżki otrębów (użyłam owsianych) 1/2 szklanki posiekanych orzechów laskowych  1/2 szklanki miodu  1/3 szklanki siemienia lnianego  garść pestek dyni  1 szklanka suszonych owoców (użyłam moreli, śliwek i żurawiny) 1 łyżeczka cynamonu  Na suchej patelni upraż płatki, orzechy, siemię lniane, pestki, otręby i cynamon przez około

Mango Papaja
Jogurt z porzeczkami i płatkami 175

mniut! Najlepiej smakuje mocno schłodzony w lodówce. Składniki na 2 porcje jogurtu z porzeczkami i płatkami: 4 łyżki płatków owsianych 2 łyżki mixu ziaren (sezam, siemię lniane, słoneczniki, dynia) 300 g jogurtu naturalnego 2 łyżki czarnych porzeczek 2 łyżki czerwonych porzeczek 1 łyżka cukru pudru (opcjonalnie) Jak przygotować pyszny deser- jogurt z porzeczkam i płatkami ? Płatki owsiane i ziarna prażymy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ogórki z miodem i musztardą (2 sposoby) 1660

Tegoroczna zmienna pogoda sprzyja ogórkom, dyniom i melonom. Te pierwsze rodzą owoce na potęgę i trzeba systematycznie je zrywać. A to oznacza przygotowanie tegorocznych przetworów. W tym roku postanowiłam urozmaicić zapas sałatek i zrobić ogórki z musztardą. Ale zamiast słodzić je cukrem, użyłam miodu. Dla koloru do sałatki dodałam pokrojoną chili. Jest zbyt mała, by zmienić smak sałatki, ale zawartość

Weekendy w domu i ogrodzie
Zupa krem z groszku 187

Zupa krem to danie bardzo popularne w wielu dobrych restauracjach. Zawsze możemy tam spotkać wiele tego typu potraw np. zupa krem z kalafiora, zupa krem z brokuła, krem z dyni czy chyba najprostsza ze wszystkich zup- krem z groszku. Zupy te mają to do siebie, że są bardzo aromatyczne jednak nie znajdziemy w nich składników z których są zrobione. Wszystko

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
„Tort” brownie z pralinami i karmelizowanymi orzechami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 184

naszym konkursie i za te wszystkie wspaniałe inspiracje, które powstały dzięki Waszym pomysłom! 😘 Składniki : Brownie (śr: 18cm) -1 szkl. startego w oczka jabłka -1 szkl. startej w oczka dyni -60g pełnoziarnistej mąki owsianej (bezglutenowej) -50g mąki jaglanej -60g kaszki sorgo i quinoa -Nominal -40g kakao -35g karobu -2 łyżki chia -80g płynnego oleju kokosowego

Candy Pandas
Szpinakowy tort na urodziny Pandek (bez glutenu, cukru, laktozy) 129

mleka kokosowego (puszka) + 250ml napoju migdałowego -ksylitol -150g naturalnego tofu -150ml napoju ryżowego -limonka -2 paczuszki mieszanki sałatkowej Bakal (u nas czarny sezam, słonecznik, pestki dyni) -1 ½ łyżeczki agaru (lub 3 płaskie łyżeczki żelatyny) + 1/3 szkl. wody Dodatkowo -truskawki -woda+ sok z cytryny+ ksylitol (do nasączania blatów) -słomki o wyglądzie bambusów i figurki pandek :)  ZIELONY BISZKOPT Świeży

Candy Pandas
Ciepła sałatka z jarmużem, grzybami, bakłażanem 191

świeżego jarmużu 1 awokado 120 g sera halloumi oliwa z oliwek sól pieprz Pesto z naci marchewki całą nać młodej marchewki olej lniany ok 100 ml sól pieprz pestki dyni ok 2 łyżki 2 ząbki czosnku Przygotowanie: 1. Bakłażana przekrawamy wzdłuż, solimy i odstawiamy na 10 min żeby wyciągnąć z niego goryczkę 2. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni 3. Pieczarki

Słodki Kompromis
Misja Lato – jak jeść bardziej sezonowo latem 169

nazwę zobaczycie pomysły na przepisy. lato jesień zima wiosna Bakłażan Agrest Ananas Botwinka Boćwina Brokuły Brukselka Bób Borówka Brzoskwinie Buraki Cebula dymka Czarny bez Cukinia Cebula Groszek cukrowy Czereśnia Dynia Cykoria Kalafior Fasola szparagowa Gęsina Czosnek Kalarepa Figi Gruszki Fasola Kiełki Jagody Grzyby Jarmuż Pokrzywa Kapusta pekińska Jabłka Kapusta Por Karczochy Jeżyny Mandarynki Portulaka Koper Włoski Kasztany Mango Rabarbar Maliny

Ugotowane pozamiatane
Jan Niezbędny 247

szafce. Zajmują mniej miejsca niż tradycyjne pojemniki. W żółtym, najmniejszym 350 ml, podałam lody waniliowe . W fioletowym, o pojemności 540 ml zaprezentowałam pyszną sałatkę z czarnym ryżem i marynowaną dynią. W zielonym 800 ml przygotwałam sałatkę z mozzarellą, gruszką i jadalnymi bratkami . W czerwonym, największym 1200 ml podałam penne z fasolą i frankfurterkami . Aluminiowe foremki to nowość od Jana Niezbędnego

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Chleb z kaszy gryczanej 152

szklanki zimnej wody takiej filtrowanej lub mineralnej 2-3 płaskie łyżeczki soli Opcjonalnie nasiona jakie lubicie ja dodałam 4 łyżki słonecznika i 4 łyżki siemienia lnianego oraz nieco pestek dyni. Przygotowanie: 1 dzień rano (czwartek): kaszę wsypać do wyższego pojemnika i zalać kaszę wodą. Kasza powinna być cała zanurzona ale nie za dużo. Około centymetra ponad kaszę. Zamieszać i odstawić

W garach u Gosi
Grzanki z „tuńczykową” pastą ze słonecznika 172

pastę ze słonecznika. Zaserwowana na chrupiących grzankach z ulubionymi warzywami nie ma sobie równych! W ogóle uważam, że słonecznik to idealna baza do wszelkich past kanapkowych. W połączeniu z dynią, czy suszonymi pomidorami jest wręcz uzależniający. W wersji „tuńczykowej” za rybny smak odpowiadają: pasta miso, olej lniany i wędzona papryka. Czasami do pasty dorzucam również surowego kalafiora, zieloną pietruszkę, kapary

Food Square

Proponowane wyszukiwania