dynia - 15472 przepisów (strona:753/1032)

Placki warzywne z kabanosami 161

chrupiące z kwaśną śmietaną podałam i świeżą rukolę do nich dodałam.  Składniki: kilka cienkich kabanosów, 250 g obranych ziemniaków, 1 mała cebula, 1 średnia marchew, 150 g miąższu dyni, 2 łyżki mąki pełnoziarnistej, 1 jajko, 2 łyżki płatków owsianych, sól himalajska do smaku, pieprz kolorowy do smaku, 1 łyżeczka posiekanego świeżego koperku, olej rzepakowy do smażenia. Przygotowanie: Ciasto

Moniki Smakołyki
Fit sałatka z mozzarellą, pomidorami, kiwi i awokado 155

podać ją z grzankami lub pieczywem czosnkowym. Ja lubię jak mi w sałatach chrupie coś między zębami a tutaj wszystkie składniki w miarę miękkie. Następnym razem dodam podprażone pestki dyni lub słonecznika. Składniki na 1 porcję Drukuj Fit sałatka z mozzarellą, pomidorami, kiwi i awokado Składniki 2 garście miksu sałat 1 pomidor 1/2 kuli mozzarelli 1 kiwi 1/2 awokado

Mieszam w Garnku
Chleb razowy z ziarnami 239

Składniki mąka pszenna razowa chlebowa, 300g mąka żytnia jasna, 100g mąka pszenna chlebowa, 100g sól, 10g drożdże instant, 10g woda, 340ml miód, 2 łyżki pestki słonecznika, 80g pestki dyni, 80g mak, 20g sezam, 80g len, 60g Przygotowanie Wszystkie mąki, sól i suche drożdże mieszamy w ogrzanej misce. Stopniowo dodajemy letnią wodę, miód i nasiona (odkładamy połowę nasion sezamu do posypania

Gotowanie moimi oczami
PESTO BURACZANE 244

przechowywać kilka dni w lodówce. SKŁADNIKI : buraki – 4 sztuki czosnek – 2 ząbki świeża bazylia – 10 listków potarty parmezan – 4 kopiaste łyżki oliwa z oliwek – 4 łyżki pestki z dyni – 4 łyżki sól i pieprz cukier – pół łyżeczki ocet – pół łyżeczki PRZYGOTOWANIE : Buraki obrać, ugotować do miękkości i ostudzić. Wrzucić do blendera. Czosnek obrać i przecinąć przez praskę. Dodać do buraków

kuchniabellissima.wordpress.com
Naleśniki gryczane z farszem dyniowo-serowym 180

mąki gryczanej 3/4 szkl. mąki pszennej 15 ml oleju 1/2 łyżeczki soli 1/2 szkl. wody Farsz: 50 g suszonego boczku pancetta 150 g startego żółtego sera 300 g obranej dyni 200 g pieczarek Dodatkowo: ziarna sezamu oliwa z oliwek przyprawy: sól morska SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Wszystkie składniki składniki na ciasto

Menu Zdrowia
Grzanki z batatów z serem żółtym i pesto 156

Jeśli smakowały Wam grzanki z dyni piżmowej (tutaj przepis) , ale nie mogliście jej ostatnio kupić to zdradzę Wam, że plasterki batatów to równie pyszne bezglutenowe grzanki. Są doskonałe, a robi je się dosłownie 10 minut.   Składniki: 2 duże bataty pokrojone w plasterki grubości ok. 1 centymetra 100 g tartego żółtego sera kupny sos pesto zielenina do dekoracji

Ugotowane pozamiatane
Chleb pszenny, drożdżowy, na kwasie z kiszonych ogórków 204

ogórków; 20 g świeżych drożdży; 1 łyżka ziaren siemienia lnianego + odrobina do posypania po wierzchu;  1 łyżka ziaren słonecznika + odrobina do posypania po wierzchu;  1 łyżka pestek dyni + odrobina do posypania po wierzchu;  1 łyżeczka białego cukru; 1 płaska łyżeczka soli. Dodatkowo: Forma keksowa o wymiarach 22 x 11,5 cm; Tłuszcz do wysmarowania formy; Bułka tarta

Gospodyni Miejska
Domowy chleb i pasta z pieczonych warzyw. 191

drożdży i wodę. Chleb przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pieczemy w piekarniku na złoty kolor , przez godzinę. Chleb studzimy całkowicie.   PASTA Z PIECZONYCH WARZYW: - 300 g upieczonej dyni piżmowej - 2 małe marchewki - 1 pietruszka - oliwa z oliwek - przyprawa curry do oprószenia warzyw - słodka papryka do oprószenia warzyw - łyżka miodu Warzywa myjemy, obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Pieczemy przez

SMYKWKUCHNI
Pierniczki korzenne na mące orkiszowej/Wigilijna kapusta z żółtym grochem 142

małe pierniczki, odpowiedni czas pieczenia to góra 8 minut. Dekorujemy według uznania. Ja osobiście nie przepadam za gotowymi polewami i sztucznymi barwnikami. Używam zazwyczaj suszonych bakalii: nasion słonecznika, dyni, płatków migdałowych i kokosowych, suszonej żurawiny oraz ewentualnie srebrnych dekoracyjnych kuleczek. Polewę lukrową też przygotowujemy sami: pół cytryny i cukru pudru ile się uda wkręcić. Gotowymi pierniczkami dzielimy się ze Wszystkimi

Moja Mama Gotuje
Chleb żytnio –orkiszowy z ziarnami 132

dodatku drożdży . Wersja uproszczona bez zakwasu. Porcja na jedną keksówkę. Składniki ciasta: ½ kg mąki (u mnie żytnia razowa i orkiszowa jasna) 2 łyżki zaczynu 1 szklanka ziaren (słonecznika, dyni, siemienia lnianego) 1 i ½ łyżeczki soli kamiennej lub himalajskiej 2 szklanki wody 1 łyżka oliwy Składniki zaczynu na pierwszy bochenek: 2 kromki pieczywa na zakwasie 3 łyżki wody Przygotowanie zaczynu: Jeżeli

Moja Mama Gotuje
Pasta z cieciorki z dodatkiem zielonych oliwek 131

tego spróbować! :) Pyszna pasta z cieciorki z dodatkiem zielonych oliwek Składniki: 12 dużych zielonych oliwek 1 i 1/3 szklanki ugotowanej cieciorki 2 łyżki tahini (ewentualnie 70 g podprażonych pestek dyni lub słonecznika) 1 ząbek czosnku sok z ½ cytryny 4-5 łyżek dobrego oleju sól i pieprz do smaku 1 łyżka posiekanej zielonej cebulki sól, pieprz Przygotowanie: Do miksera wkładamy odcedzoną

Moja Mama Gotuje
Siewcy Smaku na warszawskich Koszykach 159

cykoria, świeży szpinak) 28 zł koszyk z indykiem (pęczak, kolendra, chili, bakłażan, burak) 26 zł koszyk z batatem ( cieciorka z masłem orzechowym, pieczony boczniak, rukola) 25 zł koszyk z dynią (czarny ryż, piklowana brukselka, chili, orzechy włoskie, kiełki) 22 zł W menu znajdziemy także zupę dnia, są to z reguły sezonowe warzywne kremy, codziennie inne. Koszykowe porcje są spore, można

Kulinarne przygody Gatity
Ciastka jaglane z bakaliami 194

gryczanej 3 łyżki miodu 1/2 szklanki oleju kokosowego 2 jajka 1/3 szklanki wody 2 łyżki orzechów włoskich drobno pokrojonych 2 łyżki żurawiny 2 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki pestek dyni 2 łyżki płatków migdałowych 1 łyżka jagód goji 6 moreli pokrojonych na drobno Suche  składniki wsypujemy do miski i mieszamy. Następnie dodajemy miód, olej kokosowy oraz jajka i łączymy

Emskie Smaki
PASTA Z PIECZONYCH WARZYW DO CHLEBA DOMOWEJ ROBOTY 158

kostki drożdży i wodę. Chleb przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pieczemy w piekarniku na złoty kolor , przez godzinę. Chleb studzimy całkowicie. PASTA Z PIECZONYCH WARZYW: - 300 g upieczonej dyni piżmowej - 2 małe marchewki - 1 pietruszka - oliwa z oliwek - przyprawa curry do oprószenia warzyw - słodka papryka do oprószenia warzyw - łyżka miodu Warzywa myjemy, obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Pieczemy przez

SMYKWKUCHNI
Drożdżówka z makiem 171

pytam Miśka jakie ciasto mu upiec to mi odpowiada :wiem, że mi nie zrobisz, ale chcę normalne (z mocnym akcentem na „normalne) drożdżowe ciasto, to szarpane z dynią. Upiekłam pewnie kilkaset różnych ciast, a On za każdym razem wspomina tylko to jedno ( tu znajdziecie link do tej jego ulubionej drożdżówy ). Rzeczywiście, nie upiekłam mu dokładnie tego co chciał

greenscarf

Proponowane wyszukiwania