Patisony faszerowane mięsem i soczewicą
Patisony faszerowane mięsem i soczewicą
Dzisiaj moja propozycja na potrawę z patisonów, które w Polsce są jeszcze mało popularne. Patisony to odmiana dyni zwyczajnej, pochodząca z Ameryki Północnej. Początkowo patisony traktowano jako rośliny ozdobne, z czasem zaczęto doceniać jego walory smakowe i dzisiaj patison jest często spotykany w kuchni śródziemnomorskiej i francuskiej. Patisony mają ciekawy wygląd, przypominają złożone razem dwa talerze lub pojazd kosmiczny. Mają grubą skórkę i jasny miąższ, mogą mieć różne kolory: zielonk... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smak mojej kuchni
Autor
Paulina Kubasiak
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, mielone, papryka, mięso mielone, ciekawe przepisy, francuskie, dynia, gulasz, obiad, sałatka, sałatki, mięso na obiad, jajka z farszem, mięso duszone, sałatka do obiadu, jajka faszerowane , papryka faszerowana, dynia marynowana, dynia faszerowana, salatka z jajkiem, mielone z warzywami, lekkie sałatki, smaczna sałatka
Inne przepisy z Smak mojej kuchni
Dodaj komentarz