papryka 20 dkg pieczarek kawałek cukinii 1/2 bakłażana 3 cebulki 1 papryczka chili kilka gałązek zielonej pietruszki sól, pieprz przyprawa do szaszłyków Plenus sos … Czytaj dalej Szaszłyki drobiowe z grilla
czarrna od kuchniwłaśnie wątróbkę na obiad. Z podsmażoną cebulką, kwaśnym jabłkiem i majerankiem wyszła obłędnie. Rzadko jem wątróbkę, ale w takiej postaci mogłabym ją jeść niemal codziennie. Składniki: * 1/2 kg wątróbki drobiowej * 2 kwaśne jabłka * 2 cebule * 1 łyżeczka majeranku * sól, pieprz * mąka do obtoczenia wątroby * olej do smażenia Wykonanie: Wątróbkę delikatnie oprószyć solą i pieprzem. Każdy kawałek obtoczyć w mące
Zrób to smacznieSkładniki: żołądki drobiowe 60 dag, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki, kostka rosołowa 1 sztuka, kucharek - ile potrzeba, marchew 2 sztuki, groszek konserwowy 1 puszka, żelatyna 1 opakowanie/1 litr, natka pietruszki 1/2 pęczka oczyszczone żołądki raz zagotować i wodę wylać i opłukać żołądki, wlać teraz z 3 litry świeżej wody do szybkowara, dodać żółądki, ziele angielskie, obrane marchwie
W Mojej Kuchni Lubięwówczas ofertę gastronomiczną Słupska. Inicjatorem całego przedsięwzięcia był nieżyjący już dyrektor ówczesnego Zakładu Nowoczesnych Wdrożeń PSS „Społem” – Tadeusz Szołdra, twórca słynnych karczm „Pod Kluką” i „Słupskiej”, rybnego „Tunka” czy drobiowego „Zacisza”. Pomysł przywiózł z podróży służbowej do Włoch, gdzie zakładał jedną z wielu „Karczm Słupskich”. Doświadczenia słupskiej pizzerii w latach następnych rozprzestrzeniły się na cały kraj i dzisiaj trudno znaleźć
KUCHNIA POLSKAśrednia cebula - 2 ząbki czosnku - 1 por ( biała częśc) - 2 opakowania serka topionego kremowego - 1 łyżka masła - sól i pieprz - świeży szczypiorek - groszek ptysiowy - 2 ziemniaki - kostka bulionu drobiowego Wykonanie: Do naczynia wlewamy 2 litry wody , wrzucamy pokrojonego w kostkę ziemniaka i gotujemy ( dlatego , że ziemniak najdłużej się gotuje z wszystkich składników ). Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i wrzucamy
Różne smaki w kuchnifiltety z kaczki po ok. 300g lub 2 nogi po 350-400g 1 średni granat 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki mielonych migdałów 200ml bulionu drobiowego 1 płaska łyżeczka mielonego cynamonu 1 płaska łyżeczka startych owoców kolendry 1/2 płaskiej łyżeczki startego kminu rzymskiego 1 płaska łyżeczka kurkumy 2-3 łyżki soku z cytryny kilka łyżek brązowego cukru
Kulinarna Pokusasię na moim stole, a już tym bardziej Pączki hiszpańskie Niedługo tłusty czwartek, tak więc przepis na pączki się przyda Są Soczyste kąski z kurczaka Moja rodzina uwielbia takie drobiowe kąski, dlatego ostatnio robię je dość Pierogi smażone Tym razem przepisu nie będzie To bardziej pomysł, niż przepis. Tradycyjne pierogi ruskie ( Smażone ziemniaczki Takie ziemniaczki u mnie w domu goszczą
NiePieprz.plBardzo proste i smaczne drobiowe kotleciki z dodatkiem pieczarek. Możemy ugrillować je w ogrodzie na grillu, ale poza sezonem również je przygotujemy – na patelni grillowej lub grillu elektrycznym. 500-700 g mielonego mięsa kurczaka 1 cebula 150-200 g pieczarek bułka tarta 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki przyprawa do grilla sól, pieprz Cebulę kroimy
Smaki Na TalerzuSkładniki: kapusta włoska 1 główka/większa, mięso mielone drobiowe 60 dag, jajka 2 sztuki, ryż ugotowany 2 woreczki, cebula podsmażona 2 sztuki, przyprawa do drobiu 1 opakowanie, kucharek 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba, sok pomidorowy 1 litr, woda 1 szklanka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka ryż w woreczkach ugotować do miękkości w nieosolonej wodzie
W Mojej Kuchni LubięWłaśnie niedawn o rozpoczął się sezon na szparagi,a trwa o n bardzo krótko więc korzystajmy i jedzmy te bardzo wartościowe warzywo. Roladki drobiowe ze szparagami i fetą w bardzo chrupiącej otoczce to moja propozycja na wiosenny obiad. 1 podwójny filet z kurczaka 16 szt zielonych szparagów ok. 80 g sera feta sól pieprz panierka: 1 jajko
Kolorowa kuchnia Elkipełna, ale zjeść nie ma co. Wyjęłam pieś kurczaka, kawałek udka i sama nie wiedziałam co z tego powstanie. Zmieliłam, zobaczyłam natkę i wtedy już wiedziałam, że będzie pieczeń drobiowa! ok. 500 g zmielonej piersi kurczaka ok. 100 g zmielonego
Polska Zupaźródła donoszą, że tak chciano ugościć cara Mikołaja I, inne że to biedny francuski podróżnik, który nie miał czym zapłacić Pożarskim za nocleg, miał im zdradzić przepis na kotlet drobiowy, który uczyni z nich bogaczy. Fakt, kotlet przeszedł do historii, jednak jakoś ta historia mi nie pasuje, taki biedny był, a posiadał tak znakomite pomysły? 😖 Nie wiemy do końca
Dieta moja pasjapowolne podlewanie ryżu, aż do całkowitego jego ugotowania przez napęcznienie. :) SKŁADNIKI: 1 szklanka ryżu do risotto (najlepszy jest arborio) 100 ml wytrawnego białego wina 1 l ciepłego bulionu drobiowego 1 cebulka 2 ząbki czosnku 100 g mrożonego szpinaku 3-4 pieczarki lub grzyby 1 duża pierś z kurczaka oregano sól pieprz świeża bazylia kilka pomidorków koktajlowych olej Filet z kurczaka
Kuchnia od dwojgamała marchewka 1/3 korzenia pietruszki mały kawałek selera mała cebulka 1 i 1/2 litra wody 2-3 łyżki jogurtu naturalnego jajka przepiórcze lub żółtko z jaja kurzego pętko dobrej drobiowej kiełbasy obranej ze skórki (najlepiej z indyka) sól, pieprz do smaku Pierś z kurczaka dobrze myjemy. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy obrane i pokrojone warzywa korzeniowe i mięso. Cebulę opiekamy
sierotka maRysia w kuchnikolorami. Podajemy ją na zimno, pokrojoną w grube plastry z dodatkiem cytryny lub octu winnego. Inspiracją do powstania przystawki była życzliwość marki Garneczki , firmy Ole . Składniki: • 1 litr bulionu drobiowego, najlepiej domowego • 2 łyżki żelatyny • 8 dużych plastrów szynki • 8 plastrów sera żółtego • 2 duże jajka • 1/2 puszki kukurydzy • ½ puszki groszku konserwowego • Ugotowana marchewka • 10 oliwek zielonych • Zielona pietruszka • Sól
Podróż w kulinaria