drobiowa - 2000 przepisów (strona:49/134)

Zupa ziemniaczana 149

mniej czasu na cokolwiek, więc na bieżąco od jakiegoś czasu robię weki. Może jeszcze w najbliższy weekend coś zasłoikuję. Jak coś się urodzi, dam znać. Składniki: 2 l wywaru drobiowego 3 duże ziemniaki 1 duża marchewka 1 średni korzeń pietruszki 1 duża cebula 1 łodyga selera naciowego 1 czubata łyżka suszonego majeranku 1/5 łyżeczki wędzonej papryki sól pieprz olej rzepakowy

Kardamonovy
POTRAWKA Z MIĘSA Z ROSOŁU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 328

się z ryżem z kalafiora, keto kopytkami czy gotowym makaronem konjac bez węgli. Składniki – potrawka z mięsa z rosołu: mięso z rosołu ( u mnie z przepisu na rosół drobiowy z dodatkiem wołowiny : kura wiejska 500 g, szyja indycza 500 g, skrzydło indycze 400 g, wołowina z kością – 500 g. 100 ml rosołu 50 g smalcu z gęsi

Ola la LCHF
Pieczarkowa zupa krem (do picia) z pysznymi grissini 185

spotkania z przyjaciółmi lub wieczorny seans filmowy z mężem A wracając do przepisu… Składniki: 8-9 pieczarek (u mnie 7 mniejszych i jedna większa) 300 ml bulionu drobiowego pół cebuli 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki 3 pełne łyżki jogurtu naturalnego sól i pieprz do smaku Propozycja podania: Polecam podać

Słodkie okruszki
Zupa z pieczonych warzyw i kokosowego mleka 164

szybko i intensywnie! Przepis na zupę Składniki: na 4 porcje 1 mała dynia, piżmowa 100 g selera 1 czerwona papryka 6 ząbków czosnku 400 ml kokosowego mleka 400 ml drobiowego bulionu 1 łyżka soku z limonki sól do smaku 150 g halloumi garść posiekanego jarmużu 2 łyżki prażonych pestek dyni Dynię obierz ze skórki, usuń nasiona i pokrój na kawałki

codojedzenia
Zupa krem z białych warzyw 124

ząbek czosnku 1 seler 2 pietruszki 1/2 kalafiora 2 ziemniaki 2 liście laurowe 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól pieprz biały mielony 1 - 1,5 litra bulionu warzywnego lub drobiowego 1 łyżka soku z cytryny 3/4 szklanki śmietanki 30% 2 łyżki oliwy z oliwek   PRZYGOTOWANIE: Cebulę obrać, opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać. Ząbek czosnku obrać, opłukać osuszyć i również

WSZYSTKO SMACZNE
Pierś z kurczaka w sosie grzybowym z kolorową papryką 800

łyżeczki pieprzu czarnego SOS: 1 duża cebula ok 200 g grzybów leśnych 1 papryka zielona 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 łyżka mąki pszennej 2 szklanki bulionu drobiowego 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% sól i pieprz czarny Olej wymieszać z papryką słodką, pieprzem cayenne, solą i pieprzem czarnym. Pierś z kurczaka pokroić w cienkie plasterki i wymieszać z marynatą

https:KKuchniaMniam
Krem pomidorowo-paprykowy 127

dzielę się z Wami przepisem. SKŁADNIKI: 1 duża czerwona papryka 5 pomidorów paprykowych 1 duża cebula 3 duże ząbki czosnku 2 łyżki masła klarowanego 2 l bulionu warzywnego bądź drobiowego 2 łyżki bułki tartej WYKONANIE: paprykę, cebulę kroimy na drobną kostkę, smażymy do miękkości na maśle, następnie dodajemy pokrojone pomidory, smażymy około 20 min., miksujemy, dolewamy bulion, dodajemy bułkę, zagotowujemy

Kuchnia Beaty
Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową 122

dania Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową   SKŁADNIKI: 4 pałki kurczaka 1 łyżka octu balsamicznego z granatem 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 2 łyżki oleju 1 szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 marchwie 150 g żółtej fasolki szparagowej 150 g zielonej fasolki szparagowej sól 100 g brązowego ryżu   PRZYGOTOWANIE: Pałki z kurczaka oczyścić

WSZYSTKO SMACZNE
Zupa warzywna z kalarepą i kaszą jaglaną 160

Zupa warzywna przygotowana na mięsie drobiowym wraz z dodatkiem młodej marchewki, ziemniaków, cebuli, kalarepy i kaszy jaglanej jest łatwa do przygotowania oraz bardzo smaczna. Ponadto zupa jest idealna dla osób, które dbają o swoją figurę, ponieważ zawiera dużo warzyw. Na sam koniec dodam, że kasza jaglana rozgotuje się przypominając mini zacierki i  jestem pewna, że nikt z domowników

Ugotować
Gnocchi w kremowym sosie ze szpinakiem i boczkiem 658

100g boczku w cienkich plastrach 2 duże garści szpinaku 2 średnie pomidory 1 duża szalotka 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 150ml bulionu warzywnego lub drobiowego 100g tartego żółtego sera 3 łyżki kremowego serka śmietankowego sól i pieprz do smaku Do podania: świeże listki tymianku i oregano – opcjonalnie   Przygotowujemy składniki do dania – pomidory

Smaczna Strona
Risotto ze szpinakiem i mascarpone 263

lepiej smakują niż wyglądają, ale cóż… smak wygrywa ;) 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 filet z kurczaka 1 szklanka ryżu do Risotto (Arborio) ok 3 szklanek bulionu drobiowego 200 g szpinaku mrożonego 125 g serka mascarpone 1 łyżka masła sól pieprz czarny parmezan olej rzepakowy Dużą patelnię rozgrzać z niewielką ilością oleju. Cebulę pokroić w drobną kostkę i wrzucić

https:KKuchniaMniam
Klopsiki duszone w kapuście 202

się przygotowują :) Smaczna i syta potrawa, którą możemy zajadać z ziemniakami, kluseczkami lub najprościej z bagietką. Składniki: 700g mięsa mielonego u mnie z łopatki ale może też być mięso drobiowe Pół główki białej kapusty 2-3 duże pomidory, najlepiej malinowe 3 spore marchewki 1 jajko Bułka tarta Pęczek koperku Przyprawy- jakie lubimy Przygotowanie: Przyprawiamy mięso mielone wg uznania ok. 700g

W garach u Gosi
Rolada drobiowa ze szparagami 142

przez 20 minut w 180 stopniach. Po tym czasie otwieramy żaroodporne naczynie i pieczemy przez 5 minut bez przykrycia. Wspaniale smakuje z młodymi ziemniaczkami i pomidorkami.   Artykuł Rolada drobiowa ze szparagami pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Grillowana tortilla z kurczakiem i warzywną salsą 151

Domowy Fast  Food z delikatnego, drobiowego, dobrze przyprawionego mięsa, bogaty w dużą ilość świeżych, naszpikowanych witaminami kolorowych warzyw, podany z własnym sosem to świetna alternatywa dla gotowego jedzenia z budek i fajny pomysł na sycący, wartościowy obiad lub przekąskę. Składniki: 8 placków tortilli 400g fileta z kurczaka 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 zielony ogórek 1 czerwona cebula

Szalona Kuchnia Eweliny
O mój kurczaku w rozmarynie! 204

Dlaczego tak go lubię? Może dlatego, że ma tak charakterystyczny smak, iż nie da się go pomylić z jakąkolwiek inną przyprawą. Lubię takie indywidualności :) Dzisiaj połączyłam go z mięsem drobiowym i śmietanowym sosem. Poznaj recepturę

Pichceniomania

Proponowane wyszukiwania