tortellini z nadzieniem serowym. Do zupy zamiast śmietanki można dodać serek topiony lub ser cheddar. składniki: 1 średni brokuł 1 duża cebula 2 marchewki 2 l bulionu, dałam drobiowy 1 łyżka masła 250 g tortelini, u mnie z nadzieniem serowym garść posiekanej natki pietruszki 50 ml śmietanki sól,pieprz Cebulę i marchewkę pokroić w drobną kostkę. Brokuła podzielić na małe
Monia miesza i gotujesobą np. na piknik lub do pracy:) Pyyycha! Składniki: 2 placki lawasz lub tortilla (o wymiarach ok 30x40cm każdy) 2 łyżki majonezu 4 śliwkowe pomidory 150g wędliny drobiowej (np. z kurczaka) 100g żółtego sera pęczek natki pietruszki olej do smażenia Pomidory umyć, pokroić w kostkę. Wędlinę pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na dużych oczkach. Pietruszkę posiekać. Jeden placek posmarować
Obiad gotowyugotować tą zupę. Składniki: 2 szkl. posiekanych kiszonych rydzów z cebulką 2 szkl. krojonych ziemniaków 1 marchewka 1 pietruszka niewielki kawałek pora (biała część) 6 szkl. mocnego bulionu warzywnego, drobiowego lub bulionu wołowego 1 łyżka masła 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 2-3 łyżki śmietany do zup sól, pieprz czarny
Codziennik Kuchennypół cebuli – 2 kawałki selera naciowego – 400 g brokuła – różyczki, bez najbardziej zgrubiałych części – oliwa z oliwek – 1 litr bulionu z warzyw lub drobiowego – do podania: kozi ser i rozmaryn, ser ricotta i świeża mięta, grzanki lub inne WYKONANIE: Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Brokuła pokrój na różyczki, usuwając najgrubsze zdrewniałe części. Selera naciowego
nietylkopasta.plcebula 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka wody 1 łyżka masła 1 łyżka oleju rzepakowego sól pieprz Dodatkowo: Bulion w kostce (warzywny lub drobiowy) do gotowania pierogów czerwony pieprz Przygotowanie: Farsz: Rydze oczyścić, odciąć nóżki, wypłukać i osuszyć. Większe kapelusze przekroić. Na dużej patelni rozgrzać masło i olej. Wrzucić grzyby, posiekaną cebulę i smażyć przez
Oryginalny smakduże ćwiartki z kurczaka (całkowita waga 1,3-1,4 kg) 50g grzybów suszonych 1 marchewka 1 pietruszka 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 500g wątróbki drobiowej 2 cebule 100 ml śmietany 18-36% 3 jajka 1 ugotowany ziemniak 1 opakowanie przyprawy do pasztetu "Przysmak Babci Czesławy" sól Ponadto: olej/smalec do podsmażenia cebuli Kurczaka, grzyby
Di gotujemakaron z pikantnym sosem pomidorowym. Pikanterii dodaje mu mała, niewinna papryczka chilii. Oto przepis - • bezglutenowy makaron spaghetti (na dwie osoby ok 200g) • puszka pomidorów • Papryczka chilii • mięso mielone - użyłam drobiowego (ok 200 g) • sól • Pieprz • świeża bazylia Na patelnię wrzucamy pokrojoną cebulkę oraz drobno pokrojoną papryczkę chili (jej ilość zależy od tegho, jak pikantne danie lubimy). Szklimy je razem. Dodajemy
BezglutenowaIzabelaLETNIA ZUPA JARZYNOWA Zupa jarzynowa z młodych warzyw - przepis krok po kroku. Fantastyczna, letnia zupa przygotowana na delikatnym bulionie drobiowym z mnóstwem kolorowych, młodych warzyw wprost z ogród ka. Podajemy ją ze śmietanką i jajkiem na twardo, obficie posypujemy posiekanym koperkiem i natką pietruszki. Polecam przepis, ulepszajcie go :) Buziaki! K.K. SKŁADNIKI: ok. 2 litry lekkiego bulionu drobiowo-warzywnego
Moja Książka Kucharskaciasta cukiniowego :) Dziś podam Wam przepis na cukinię faszerowaną w wersji dietetycznej. Nam bardzo smakowała i mam nadzieję, że Wam również posmakuje :) Składniki: 3 małe cukinie 250g mielonego mięsa drobiowego 60g kaszy bulgur 1 cebula garść posiekanej natki pietruszki 50g startego żółtego sera 1/4 łyżeczki cząbru 1/4 łyżeczki granulowanego czosnku sól biały pieprz Kaszę ugotować i wystudzić. Cukinię przekroić
kuchnia doskiczarne oliwki marchewka sól i pieprz do smaku opcjonalnie sos z mango i tamaryndowca lub sos miętowy Przygotowanie Kaszę gotuję i pozostawiam do wystudzenia. Mięso drobiowe (gotowane lub zgrillowane) kroję na niewielkie kawałki. Natkę pietruszki (lub miętę) drobno siekam. W małych szklaneczkach układam warstwami: ugotowaną kaszę, natkę pietruszki albo miętę, kawałki kurczaka, ozdabiam oliwkami i plasterkami surowej
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataCzasem nachodzi mnie ochota na domowy fast food 🙂 Przedstawiam przepis na drobiowe burgery. Najlepsze oczywiście z samodzielnie upieczoną bułką (przepis tutaj). Burgery można smażyć na patelni lub piec na grillu
BullioSkładniki: 1 jogurt naturalny 2 jajka 4-5 łyżek mąki 10 dkg szynki drobiowej 1 cebula 15 dkg pieczarek 5 dkg sera żółtego sól, pieprz Przygotowanie: Cebulę posiekać i zeszklić na … Czytaj dalej Placuszki szynkowe
czarrna od kuchniwyszukujesz) i możesz zabrać do pracy ;) wystarczy wlać do słoika. Zdecydowanie muszę częściej robić zupy z piekarnika! A Ty robisz? Lubisz? Składniki: 2 szkl. makaronu farfalle 150 g kabanosów drobiowych 100% 1/2 papryki czerwonej kilka liście botwinki 1 litr bulionu warzywnego (zrobiłam na domowej bulionetce) 100 g śmietany 30% 70 g tartej mozzarelli sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania
Kolorowy Przepisownikzupa krem z brokuła i szparagów z serkiem topionym. Ma fajny aksamitny smak, najlepiej smakuje z dodatkiem pieczywa czosnkowego. Składniki: 1 brokuł Pęczek zielonych szparagów 1,5 litra rosołu drobiowego 150 gram kremowego serka topionego Sól do smaku Pieprz czarny mielony Cykoria Czosnek granulowany Cykoria Sposób przygotowania: Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki, myjemy, szparagi kroimy na mniejsze kawałki, usuwamy
Bajeczna Kuchniazabraknąć na moim stole, jak tylko zaczyna pojawiać się botwinka. 1 pęczek botwinki z buraczkami 1 marchewka 1 pietruszka 1/4 selera 200 g boczku wędzonego 3 litry bulionu drobiowego 2 łyżki śmietany sól pieprz czarny mielony jajka ugotowane na twardo świeży koperek Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć przez chwilkę na patelni. Ważne, aby nie był zbyt tłusty. Marchewkę
https:KKuchniaMniam