Fasolka po bretońsku to klasyczne danie, które jest tanie i proste, samo się robi i zawsze dobrze smakuje. Warto mieć dobry przepis na to danie
Smaczny zeszytDuma mnie rozpiera, bo wyszło mi mega smaczne ciacho (potwierdzone przez kolegów z pracy :)), proste do przygotowania, nie wymaga pieczenia i można je jeść bez wyrzutów
Domowa Cookierenka AgiSkładniki : 2 kg cytryn 1 l spirytusu 95 % 1 l wody 1 kg cukru Sposób wykonania : C ytryny dokładnie wyszoruj szczoteczką pod bieżącą wodą
Przepisy i porady kulinarneCzas na … lody. Wszyscy je lubimy, zwłaszcza dzieci. Zamiast gotowych lodów ze sklepu przygotuj w domu domowe, naturalne, bez konserwantów desery owocowe. Dlaczego warto jeść lody? Po pierwsze dostarczają organizmowi wielu cennych składników odżywczych, m.in. białko, witaminy, minerały i błonnik. Ponadto podane z owocami mogą stanowić posiłek, np. drugie śniadanie czy podwieczorek. Czy można je spożywać na diecie odchudzającej? Oczywiście(...)doskonały pomysł na orzeźwienie w upalny dzień. Lody bananowo-ananasowe – przepis ilość porcji-10, jedna porcja – 130kcal, Składniki: banan, 3 plastry ananasa, jogurt grecki gęsty 330g, 6 łyżek syropu klonowego 100g gorzkiej czekolady owoce: borówki, maliny, banan Sposób przygotowania: Zmiksuj banana, ananasa, dodaj jogurt i syrop klonowy. Masę przelej do formy. Wstaw do zamrażarki na 4 godz. Potem deser
Strefa Zdrowego ŻywieniaNajlepsza domowa granola, z dużą ilością bakalii, orzechów, migdałów, z płatkami owsianymi, nasionami chia, ziarnami słonecznika i liofilizowaną żurawiną. Nic nie pobije granoli, którą robię sama w domu. Jeśli do tej pory nie robiłaś granoli to koniecznie zrób, nigdy już nie kupisz sklepowej. PRZEPIS NA GRANOLĘ: - 2 szklanki płatków owsianch - 1/2 szklanki płatków jaglanych - 1/2 szklanki płatków żytnich - 1/2 szklanki(...)chia - 1/3 szklanki słonecznika - 1/3 szklanki siemienia lnianego - 1/2 szklanki orzechów nerkowca i migdałów - 1/2 szklanki orzechów włoskich - około 20 daktyli posiekanych - 2 -3 łyżki ziaren dyni - 1/3 szklanki syropu klonowego lub syropu z agawy lub miodu - 4 łyżki oleju kokosowego - 3 łyżki rodzynek W/w składniki wymieszaj w misce dodaj podgrzany w rondelku olej koksowy i syrop klonowy, całość wymieszaj
SMYKWKUCHNISKŁADNIKI -2 kg jabłek -2 litry alkoholu 50-70 % -10 goździków -pół laski wanilii -pół laski cynamonu -10 gram świeżej mięty -0,5 kg cukru (ilość
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Od pewnego czasu skłaniałam się, by wypróbować słynne owsiankowe poranki, ale jakoś odstraszała mnie wizja czy to gotowania, czy zapiekania takowej. Poza tym, kto rano ma
Karczma HonoriettyPopularny, włoski likier o intensywnym, cytrynowym zapachu i orzeźwiającym smaku. Bardzo prosty do przygotowania, jednak wymaga cierpliwości, bo jest gotowy do spożycia po ok. 1,5
Domowa Cookierenka AgiCzas czytania: 2 min Łosoś orientalny Łosoś z grilla, patelni lub piekarnika sposób przygotowania dowolny zapewniam, że smak będzie wyborny bez względu na to, jak to
SprawdzonaKuchnia.plPrzesilenie wiosenne sprawia, że nie tylko brak nam sił, ale często również dokucza nam ból gardła. Aura ponura, brak słońca na niebie i drapanie w gardle
Z notatnikaChodziły za mną ostatnio orzechy, ale ot tak sobie przegryźć ich nie mogę, ze względu na zęby uzbrojone w aparat , dlatego zbawieniem okazała się tarta z
Domowa Cookierenka Agiroku. Pierniki w kształcie domków wykrawam zwykłym nożem bez foremek. Każdy dostaje swój kawałek ciasta z własnym korzennym pierniczkiem oblanym białym lukrem... Bez tego ciasta nie ma świąt!!!. Zapach domowych przypraw do piernika, karmelu z cynamonem i anyżem to kuchenne afrodyzjaki. Karmel to zawsze nie lada wyzwanie ale patelnia Ambition spisała się na medal cukier nie przywarł tylko(...)wyjęciu i ostudzeniu przekrawamy na trzy blaty. Pierniki: - 2 szklanki mąki żytniej, ja miałam typ 720 - 2 szklanki mąki pszennej - 1 szklanka melasy, może być również miód lub złoty syrop - 2 jaja - 1 szklanka cukru kryształu lub trzcinowego - 2 płaskie łyżeczki sody - 2 czubate łyżki przyprawy do piernika - szczypta soli - 2 łyżki smalcu - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Do skarmelizowania
Apetyczna babeczkaCzas czytania: 2 min Miód i malina to główne i najważniejsze składniki dzisiejszych lodów. Para ta wspaniale do siebie pasuje, uzupełnia się i fantastycznie smakuje. Do
SprawdzonaKuchnia.plLekkie przeziębienia depczą nam po piętach więc staram się gotować tak, by nie ułatwiać im sprawy. Najlepiej sprawdzają się rozgrzewające zupy pełne przypraw. Mój dzisiejszy obiad
Smaczny zeszytKolejna nalewka do kolekcji ;) Cytrusowa, nie za mocna, ale bardzo orzeźwiająca. Przed świętami planuje odwiedzić wreszcie moją koleżankę, która na stałe mieszka w Warszawie, już obiecałam
Domowa cukiernia Ewy