dużą ilością wszystkiego, gorący. Idealna propozycja obiadowa dla mięsożerców, my się do nich zdecydowanie zaliczamy;) Aaa.. z chlebem też się jadało, powstawało coś w rodzaju “maczanki”, pieczywo zanurzone w sosie mięsnym smakowało obłędnie! Było rodzinnie, domowo, smacznie. Myślę, że tak jest dziś u mnie:) Bynajmniej staram się odtwarzać kuchnię rodzinną, w szczególności mojej Babci. ZAPRASZAM na gulasz
Zasmakuj Kuchniogóreczki w curry i sałatkę z tuńczykiem wraz z dresingiem. Kasia (W KRAINIE SMAKU) pochwaliła się pysznym ciastem Persian Love Cake, chlebem grahamz pestkami dynia oraz świeżutkimi i lekkimi scones. Owe scones podałyśmy z Kasią z moimi domowymi dżemikami - truskawkowym, dyniowym,malinowym bądź wiśniowym. Dodatkowo przyniosłam pasztet cukiniowy oraz mleczneciasteczka z żurawiną, muśnięte delikatnie czekoladą od spodu (przepisy pojawią się
W kuchni Karmel-itkiAmber a dokładniej to Marzena z bloga Zacisze kuchenne w tym miesiącu zaproponowała chlebek norweski..w sumie to nie wygląda jak chleb, ale jak sucharki ..i postanowiłam spróbować upiec ..upiekłam..ale jakoś mi ten chlebek nie przypadł do smaku..no, ale wiadomo..każdy ma inne gusta i smaki..ja co prawda nie dałam siemienia lnianego(...)kajzerka Healthy Craving Konwalie w kuchni Kuchnia Gucia Kuchennymi drzwiami Kulinarne przygody Gatity Leśny Zakątek Magnolia-rozmaryn Moje domowe kucharzenie Moje małe czarowanie Nieład Malutki Nie tylko na słodko Ogrody Babilonu Proste potrawy Red and Pale Ruskie raz! Smakowe kubki Smakowity chleb Stare gary W poszukiwaniu SlowLife W sezonie Zacisze kuchenne Dziękuję Wam bardzo za wspólne pieczenie.To wspaniałe uczucie tworzyć
Moje domowe kucharzenieKolejny miesiąc i kolejna Piekarnia Amber , tym razem to Marzena z Zacisze kuchenne wybrała dla nas chleb. Chleb litewski już w kilku wersjach jest na blogu
Moje Małe CzarowanieJakiś czas temu piekłam krakersy z ciasta chlebowego . Wykorzystałam w ten sposób nadmiar zakwasu. Były smaczne, ale nadal szukałam przepisu, który będzie mniej czasochłonny. I
Stare GaryChlebek na podmłodzie, prosty do zrobienia. Podmłoda : 200 g mąki pszennej typ 750 200 ml letniej wody 5 g świeżych drożdży Ciasto : cała podmłoda 450
Moje domowe kucharzenieZbyt wysokie stężenie cholesterolu LDL występuje u ponad połowy dorosłych Polaków – wśród ok. 6 mln jego stężenie jest tak wysokie, że wskazane jest podjęcie leczenia. Niestety
zdrowo i aktywnieBostock to nic innego jak nadawanie drugiego życia słodkim czerstwym drożdżówkom, chałkom czy plackom drożdżowym. Jeśli zostanie babka drożdżowa która nadal jest pyszna a już lekko
Moje Małe CzarowanieByły żeberka duszone w piwie ,do których użyłam 1 szkl.piwa ,a że szkoda wylać resztę piwa postanowiłam coś jeszcze zrobić i wybór padł na chlebek, tym
Moje domowe kucharzenieNowy pomysł, nowy chleb, nowe doznania smakowe. Polecam chleb na zakwasie z mąką gryczaną, jest pyszny, ma lekko orzechowy smak, wyborny. Nie jest trudny do zrobienia
Moje Małe CzarowanieW terminologii piekarskiej bibosz to zaparka z gorącej wody i czerstwego chleba. Potem tą zaparkę łączy się z pozostałymi składnikami aby wyrosły pyszne i zdrowe buły
Moje Małe CzarowanieAnia zaprosiła mnie na swoje wydarzenie w wypiekaniu bajgli. Piekłam już bajgle ale tamte trzeba było obgotować, teraz chętnie wypróbowałam przepis który pochodzi w bloga Moje
Moje Małe CzarowanieDziś szybki i pyszny bochen mam do pokazania. Chleb jest prosty w wykonaniu, potrzebuje jednak trochę czasu na wyrośnięcie. Jeśli macie mocny zakwas to kwestia 3
Moje Małe CzarowanieW ramach Wypiekanie na śniadanie Monika wybrała w tym tygodniu chleb tostowy. Podjęłam wyzwanie i chleb jest na stole, raczej był, taki pyszny. Razem z moją
Moje Małe CzarowaniePiadina - podawany na ciepło cienki placek z pszennej mąki z nadzieniem, pochodzący z prowincji Emilia - Romania w północnych Włoszech. Piadinę napełnia się praktycznie dowolnym farszem, najczęściej
Moje Małe Czarowanie