Smaczny serek domowej roboty .Mnie osobiście nie smakuje , choć moi znajomi nim się zajadali . Wolę jednak kupne serki topione.Jednak wypróbujcie sami przepis bo są
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkichłodną wodą. Podczas zalewania go wodą zimną wytwarza się cyjanowodór, ale podobno nie jest on szkodliwy. W internecie znajdziecie więcej informacji na ten temat.) Jako dodatek do domowych wypieków : ciastek, bułek i chleba. Ja często piekę pszenne bułeczki z dodatkiem siemienia lnianego . Po uprażeniu - do posypania kanapek, sałatek, past, a także do musli i granoli. Jako składnik gomasio , czyli mieszkanki
Codzienna kuchnia niecodziennaDomowa chałka z kruszonką to doskonały sposób na śniadanie lub kolację. Doskonale smakuje z miodem, dżemem czy po prostu masłem. Najlepsza zaraz po wyciągnięciu z piekarnika
Czerwony GupikDomowe bułeczki są najlepsze i nikt mi nie powie, że te kupne to palce lizać.Robi się je szybko z wyrastaniem różnie bywa. Jak ciepło w
Różowa kuchniachleb orkiszowy z suszonymi pomidorami O zaletach mąki orkiszowej, napisano już tyle, że mojej skromne osobie pozostaje tylko milczeć
Miód i pieprzDomowe burgery i wyżerka taka że teraz muszę pobiegać aby to spalić. Burgery są pyszne, no te domowe o innych nawet nie mówię. Kotlety robi się
Moje Małe Czarowaniechleb razowy z ziarnami dyni Ziarna dyni w razowym chlebie, nie tylko
Miód i pieprzchleb francuski Wypiek, do którego używamy pszennego zakwasu i zwykłej mąki jest niezwykle delikatny i
Miód i pieprzchleb z kardamonem Zapach miodu i kardamonu, unoszący się w kuchni w trakcie wypieku tego chleba, zmienia zwykły wypiek
Miód i pieprzDomowe pieczywo wypełnione dodatkami to świetny pomysł na sycące drugie śniadanie. Te bułeczki przygotowałam trochę wzorem TYCH BUŁECZEK , ale jednak inaczej, przez co mamy nowy, pyszny
Kolorowy Przepisownikchleb pszenny na zakwasie Chleb ten pieczony jest tylko, ze
Miód i pieprzWszystko co domowe i zrobione samemu smakuje najlepiej. Chociaż zapewne przyzwyczailiśmy się do smaków ulubionych kupnych ketchupów. Ale czasem warto włożyć odrobinę wysiłku i pracy, żeby
potrawyregionalnechleb z czerstwym razowym pieczywem Gdyby nie dodatek, czerstwego pieczywa z poprzedniego wypieku, to ten chleb byłby zwyczajnym, wiejskim bochenkiem, wyrobionym z pszennej mąki na żytnim
Miód i pieprzchleb żytni razowy na zsiadłym mleku Bochenek upieczony z razowej mąki żytniej, oraz z zsiadłego mleka, nie
Miód i pieprzchleb razowy z jęczmiennymi płatkami Dodanie do chleba pełnoziarnistych jęczmiennych płatków, nie tylko polepszy jego zwartość i sprężystość. Ale sprawi również
Miód i pieprzchleb z gryką Zapach palonej gryki w bochenku tego chleba
Miód i pieprzchleb z borówką czerwoną W tytule, celowo użyłem mniej znanej
Miód i pieprzchleb orkiszowy O zaletach mąki orkiszowej, eksperci w dziedzinie żywienia, napisali
Miód i pieprzchleb z ziołami i kefirem Delikatny łagodny smak i aromat ziół a
Miód i pieprzchleb ziołowy Aromatyczne zioła sprawiają, że zapach tego chleba unosi się w całym domu. Zaś dodatek oliwy
Miód i pieprzchleb ze śliwkowymi powidłami Dodanie do chleba powideł, powoduje że wypiek zmienia się, nie do poznania Nie jest to już nasz prosty, poczciwy
Miód i pieprzchleb pieczony z miodem Połączenie słodyczy miodu, z zakwaszonym
Miód i pieprzchleb na zakwasie z wędzonymi śliwkami Dodanie do chleba suszonych i podwędzanych śliwek sprawia, że sporych rozmiarów bochen, zniknął w żołądkach domowników, zanim
Miód i pieprzchleb na zakwasie z jabłkami Kiedy piekę ten chleb w całym domu unosi się aromatyczny zapach jabłek. Warto wtedy zobaczyć miny domowników
Miód i pieprzchleb z suszonymi pomidorami Dopiero co skończyłem suszyć pomidory i zdążyłem zapakować je
Miód i pieprzchleb wileński Kiedy czuję zapach tego chleba, zawsze oczami wyobraźni
Miód i pieprzchleb razowy na świeżym zakwasie Przepis ten chciałbym dedykować wszystkim, którzy pragną spróbować swoich sił, w pieczeniu własnego pieczywa na
Miód i pieprzchleb z cukinią Gotowy chleb z cukinią Składniki 2 niewielkie cukinie 1 kg mąki 50 g drożdży 1 płaska łyżka cukru 50 ml oliwy extra 1
Miód i pieprzChleb z cukinią Gotowy chleb z cukinią Składniki 2 niewielkie cukinie 1 kg mąki 50 g drożdży 1 płaska łyżka cukru 50 ml oliwy extra 1
Miód i pieprzChleb z serwatką na pokrzywie Chleb z serwatką Składniki
Miód i pieprzChleb mieszany na zsiadłym mleku bochenek upieczony z mąki żytniej "żurkowej", oraz z zsiadłego mleka, nie wyrośnie
Miód i pieprzChleb z oliwkami Chleb z oliwkami Składniki 50 g drożdży 1 łyżeczka cukru 1 kg mąki 50 ml oliwy z oliwek exstra vergine 100 g oliwek
Miód i pieprzChleb żytni razowy z serwatką Składniki 800 g mąki żytniej razowej( z
Miód i pieprzWędliny przygotowane domowym sposobem zawsze dają nam pewność, że nie jemy "chemii" zawartej w wyrobach sklepowych. Składniki 1 kg szynki myszki Marynata : 4 łyżki piwa 2
R'n'G KitchenDomowe buraczki z chrzanem. Super dodatek do mięs, serów i kanapek, idealna na co dzień i od święta. Składniki:1 kg buraków ćwikłowychmały
prawdziwe jedzenieDomowy krupnik to tradycyjna polska zupa przygotowana na bazie wywaru z drobiu, z marchewką i kaszą jęczmienną. Dodatek kaszy sprawia, że jest ona bardzo syta. Krupnik
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Piekłem swego czasu bardzo dużo chlebów, ale muszę przyznać, że ten jest jednym z najlepszych, jak nie najlepszy z moich dotychczasowych wypieków. Chleb jest miękki, puszysty
AleTorcikEzoterycznego spotkania przy piekarniku ciąg dalszy...Drugą propozycją Małgosi był chleb na zakwasie z dynią..Mój chlebek nie był taki żółty jak Moniki
Moje domowe kucharzenielistopadowj piekarni Amber z bloga Kuchennymi drzwiami wybrała bułki z biboszem. Zainspirowana przepisem Agnieszki z bloga Bochen chleba zachęciła do upieczenia wspaniałych bułek wielu domowych piekarczyków, mnie również. Oryginalny przepis pochodzi z bloga Lutza Plötzblog , a bułki tam zaprezentowane wyglądają tak zjawiskowo, że od razu wiedziałam - piekę. I choć moim daleko do oryginału, bułki bardzo(...)skręcić także tradycyjną metodą. Swoje bułki upiekłam z mąki orkiszowej zamiast zwykłej pszennej, przepis podaję jednak w oryginalnej wersji. Jeśli jesteś fanem domowego pieczywa, polecam! Składniki : Bibosz 12 g mąki żytniej pełnoziarnistej 12 g czerstwego chleba (podprażony, zmielony) 8,5 g soli 80 g wody (100' C) Ciasto właściwe: bibosz (65' C) 32 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!razu po wstawieniu obniżyłam temperaturę do 200*C i piekłam 60 minut, na programie góra-dół, bez termoobiegu. Upieczony chleb wyjmujemy z formy, odklejamy papier do pieczenia i studzimy na kratce.Po wystudzeniu można przystąpić do degustacji... Doskonały z domowym masełkiem ... Pychotka ;-) Smacznego
Smaczne Zdrowe