domowa - 5588 przepisów (strona:262/373)

Brak tytułu 201

MOJA OPINIA: Ciastka kruchutkie i bardzo kokosowe. Idealne do herbaty lub ciepłego mleczka :) Uwielbiam kokos, dlatego zostaję wierną fanką tych ciastek. Opakowanie zawiera całkiem sporo ciasteczek - jest czym dzielić domowych łakomczuchów. Zapraszam na fanpage Piasta -  http://www.facebook.com/pages/S%C5%82odkie-Inspiracje/253574068078537?ref=ts oraz do odwiedzenia strony internetowej: http://www.piast-zpc.pl/ Wkrótce recenzja pozostałych produktów - zapraszam

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 188

cyklu - zapasy na zimę Wczoraj uzupełniła domową spiżarnię o kilka słoiczków grzybków. Pieczarki marynowane: 1 kg pieczarek Zalewa: 1 szkl. octu 2 szkl. wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru ziele angielskie, liść laurowy, gorczyca marchew, cebula Pieczarki oczyścić, obgotować ( przez 10 min. ) w osolonej wodzie. Ugotować zalewę. Do każdego słoiczka włożyć plastry marchewki i cząstki cebuli, liścia laurowego, ziele

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 203

względu na niewielkie rozmiary opakowania, może być ono przechowywane zarówno w pozycji poziomej jak i pionowej. Produkt ten dedykowany jest przede wszystkim do restauracji, firm cateringowych, a także kucharzy domowych!  Papier do gotowania SAGA to narzędzie uniwersalne, które może być używane na wszystkich etapach przygotowywania żywności, począwszy od zamrażania, a skończywszy na podgrzewaniu w kuchence mikrofalowej, wyśmienicie sprawdza się

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 161

Pinia - Melisa - Głóg Sądzę, że jako pierwsze otworzę cukierki lipowe - ponieważ coś mnie w gardełko drapie... Oby nie choróbsko :/ O firmie: Zainteresowanie roślinami leczniczymi i ich zastosowaniem w gospodarstwie domowym trwa od stuleci i nie słabnie w czasach obecnych. W wielu przypadkach rośliny pomagają chorym w powrocie do zdrowia, przy czym wykorzystywana jest największa apteka, jaką jest przyroda. Cukierki Verbena

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 239

produktem, aby utrzymać walory jakościowe na najwyższym poziomie. Celem firmy jest produkcja wysokiej jakości makaronów, tradycyjną metoda. Dzięki zastosowaniu świeżych jaj oraz wysokogatunkowych mąk, produkt nosi walory makaronów domowych. Kolejną ważną rzeczą jest proces suszenia makaronów, dzięki czemu jego przyrost jest naprawdę duzy, w okolicy 350% - 400 %. W składzie makaronów: mąka, woda i ŚWIEŻE JAJA  A tu porównanie makaronów

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 270

mięsnych. Opakowanie: 250 g Makaron bardzo smaczny, idealnie pasuje do zupy pomidorowej, Nie klei się, nie zniekształca, nie rozgotowuje. Smaczny i zdrowy makaron, bez konserwantów i sztucznych barwników. Jak domowy - polecam - spróbujcie i Wy. O Makaronach Wielickich czytajcie na stronie producenta  tutaj

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 249

ciasto francuskie warto mieć zawsze w lodówce. W mgnieniu oka można z niego wyczarować zarówno słodkie, jak i słone przekąski. Zwykłe i wykwintne, eleganckie i "domowego użytku"... A, że na niedzielę nic nie piekłam, bo jeszcze nie chcę się zbytnio przeciążać, zrobiłam szybkie ciasteczka francuskie z marmoladą. Do przygotowanie potrzebne są: - 1 rolka gotowego ciasta francuskiego - 3 -4 łyżki marmolady

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 161

zagnieść ciasto. Wałkować na grubość foremek. Piec  15 minut w 180 stopniach C. A tak wyglądają moje foremki: Kupiłam je za około 5zł/komplet w sklepie z artykułami gospodarstwa domowego. Z ciasta można robić różne ciasteczka. Spokojnie możecie wycinać je zwykłymi foremkami. Ciastka są kruche - idealne do herbatki

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 264

prezent w dniu jej święta. Nie miałam go już jak zanieść, więc podaruję go dzisiaj ! Oczywiście nie całe - babcia nie dała by rady tyle :) Trochę zostawiam sobie i moim domowym łasuchom. Murzynek z serem - przepis Składniki: CIASTO: 20 dag margaryny                3 łyżki oleju

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 186

się ma odbywać - zrobiłam tylko dwie potrawy. Dobrze, że zabrałam fartuszek, to miałam a'la obrus z niego ;) Na moim stole znalazły się:   okrasa z pstrąga podana na domowym chlebie tarta śliwkowo-czekoladowa   Pogoda nam dopisała, odwiedzający także.  Była to okazja do zapoznania się i pokazania. Jestem bardzo zadowolona, że mogłam uczestniczyć w Pikniku  i czekam

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 195

Festiwalowi… Podzamcze zamieniło się w te dni w wielki jarmark, na którym wystawcy prezentowali swoje produkty, zarówno krajowe jak i zagraniczne. Świeży chleb litewski, przeróżne konfitury, smaczne wędliny, sery, domowe ciasta… Obok tego obojętnie przejść nie można było.     Towarzyszące Festiwalowi pokazy kulinarne,   odbywające się na dwóch scenach – tzw. Małej – na Błoniach pod Zamkiem i Dużej Scenie

kolorowotorcikowo
Pierniczki choinkowe 255

kształty. Piec w temperaturze 190 stopni C, przez około 15 minut. Upieczone ciasteczka dekorujemy, tak jak nam fantazja podpowiada :) Ja dekorowałam produktami firmy r. Oetker. Użyłam lukier w tubce, domowy lukier do lukrowania ciast i ciasteczek, kolorowe pisaki oraz wszelkie posypki, jakie tylko miałam

kolorowotorcikowo
Trufle daktylowo-morelowe 201

Dziś proponuję Wam zrobić domowe trufle ... ale nie takie zwyczajne. Do ich stworzenia potrzebujecie bakalii i to one są tu głównym składnikiem. Trufelkami takimi możecie obdarować przyjaciółkę, mamę lub zrobić słodki prezent ukochanemu/ukochanej - wszak Walentynki tuż, tuż ! Składniki na około 15 sztuk: 20 suszonych daktyli bez pestki 15 suszonych moreli, np Bakalland 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżki kakao

kolorowotorcikowo
Torcikowa szkoła: dekoracje z kakao i ciastek 248

odstępach. Później puste przestrzenie między ciastkami wypełniamy kremem. Kakao Chcecie szybko i łatwo stworzyć ciekawy wzór, detal, kształt na torcie ? Tu z pomocą przychodzi KAKAO. Wystarczy szablon domowej roboty ! W tym celu na kartonie odrysowujemy wybrany kształt, czy to serduszko, kwiat, a nawet kontur zamku księżniczki - ostrymi nożyczkami wycinamy szablon. Kładziemy kartkę na posmarowanym wierzchu tortu i przez siteczko, delikatnie

kolorowotorcikowo
Lekka rolada śliwkowa 235

białka 1 całe jajko 5 płaskich łyżek cukru 5 pełnych łyżek mąki tortowej 2 łyżki maku Masa śliwkowa ( porcja na 2 rolady ): 1 litrowy słoik śliwek w syropie ( domowy wyrób ) 2 galaretki owoce leśne lub wiśnia 1 łyżka żelatyny 350 ml wrzątku 200 ml śmietanki 30% 150 ml jogurtu greckiego Wykonanie: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Do piany

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania