dodatki do mięs - 1254 przepisów (strona:46/84)

Sos czosnkowy 219

najbardziej lubię prawdziwy sos czosnkowy, bez różnych dodatków z torebek lub polepszaczy smaku. Nadaje się do wszystkiego: mięs, sałatek i innych potraw :) Potrzebujemy: 3 duże łyżki majonezu pół opakowania dużej śmietany 4 ząbki czosnku oregano odrobina mleka Polecam robić sos w słoiku, ponieważ kiedy wstawimy go w otwartym naczyniu do lodówki - cała lodówka będzie pachnieć sosem a tego nie chcemy

Kolejny blog o gotowaniu
TYMIANKOWE UDKA Z PIEKARNIKA 301

Bardzo lubię świeży tymianek i dodaję go do wielu potraw.  Jego lekko ostry, pikantny aromat pasuje właściwie do wszystkich mięs, a także wielu zup, zapiekanek czy sałatek. Szczególnie lubię dodatek tymianku w delikatnych potrawach z drobiu.  Zapraszam więc na drobiowe udka z tymiankiem ... prosto z piekarnika :)) Składniki: udka (lub podudzia)  z kurczaka (ilość zależy od tego

Walijskie Pichcenie
Młoda kapusta zasmażana z pomidorami 148

Pyszna młoda kapusta zasmażana z pomidorami, boczkiem i koperkiem... idealnie stanowi dodatek do obiadu, można także użyć jej jako farsz do mięs... Składniki: 2 główki młodej kapusty, 4 pomidory, 500 g boczku, 3 cebule, 1 łyżka octu, 1 pęczek koperku, sól, pieprz.   Przygotowanie:        Młodą kapustę przekrawamy na pół i szatkujemy. W dużym garnku podgrzewamy małą

Aga w kuchni
Aromatyczne suszone jabłka 184

kosztele i w suszarce trwało to około 5 godzin. Suszę też warzywa i robię z nich doskonałą  domowa przyprawę vegetę , bez sztucznych dodatków ani zbędnych konserwantów, idealną do zup, duszonych warzyw  czy mięs. Przestałam już kupować sklepowe "jarzynki". Aromatyczne suszone jabłka Składniki: 1000 g jabłek cynamon mielone goździki Wykonanie: Jabłka dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem kuchennym i kroimy

Kulinarne przygody Gatity
Fasolka szparagowa polana zrumienioną na maśle bułką tartą. 169

Bardzo proste, szybkie w przygotowaniu danie a jakże smaczne :) Fasolka szparagowa polana przesmżoną bułka tartą na maśle to pyszny dodatek do obiadu. U mnie najlepiej smakuje z ziemniakami z wody i jajkiem sadzonym, ale do mięs np.mielonego czy kotleta tez nie pogardzę :) Polecam :) Składniki - fasolka szparagowa - masło - bułka tarta - sól - czosnek mielony Wykonanie Fasolkę oczyszczam z włókien, odkrawam końcówki, płukam

Kuchnia z widokiem na ogród
Żurawinowo-pomarańczowe ciasto z orzechami 204

Korzystacie z uroków jesieni? Długie spacery, piękne widoki i przepyszne potrawy z wykorzystaniem sezonowych warzyw i owoców. Moim ulubionym dodatkiem na który czekam cały rok jest świeża żurawina. Dość kwaśna, krwisto czerwona i soczysta, idealnie nadaje się nie tylko do mięs czy kanapek, ale również, nie przetworzona, może zostać dodana do wypieków. Moja mama, z niecierpliwością czeka na każde ciasto

Słodkie Przyjemności
Sernik z pieczonym rabarbarem i imbirową kruszonką / Rhubarb and ginger crumble cheesecake 217

mojej kuchni. Sam rabarbar jest też bardzo wszechstronny w zastosowaniu. Można go przygotować klasycznie na słodko, lub na słono, na przykład jako chutney do mięs . Tym razem proponuję go w tradycyjnej, słodkiej odsłonie, jako pieczony dodatek do kremowego sernika z chrupiącą imbirową kruszonką z migdałami i szybką podstawą z herbatników. Jest on bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu

karmelowy
Cielęcina duszona z musztardą i miodem 118

Ponownie u nas na stole zagościła cielęcina. Tym razem zrobiłam ją z dodatkiem musztardy i miodu, który nadaje jej lekkiej słodyczy. W przypadku mięs duszonych warto wykorzystać szybkowar. Znacznie zmniejszy nam czas przygotowywania potrawy jak i energii. Muszę przyznać, że ja często używam tego urządzenia. A teraz zachęcam do wykorzystania przepisu. Składniki: Około 1 kg cielęciny 1 łyżeczka musztardy sarepskiej

Smaki Ewy
Kurczak z chimichurri 133

chimichurri pochodzi z kuchni argentyńskiej i jest tam podawany do grillowanych mięs lub służy jako marynata. Jest bardo aromatyczny i stanowi fajny dodatek nie tylko do dań z grilla, ale też np. kasz czy makaronu. Może też być alternatywą dla zwykłej musztardy. Dzisiaj wykorzystałam go do podania trzeciej wersji filetu z kurczaka.  Trzeba tego spróbować KURCZAK Z SOSEM CHIMICHURRI

Bon appetit mon amie
Czeska klasyka - wyprażany syr 235

czasu, aby smaki składników połączyły się ze sobą, dlatego też przygotowałem go odrobinę wcześniej. Przygotowanie tego sosu jest banalnie proste, ale stanowi on doskonały dodatek nie tylko do dzisiejszego dania, ale także do wszelkiego rodzaju mięs i kanapek. Ogórki konserwowe i pieczarki konserwowe pokroiłem w drobną kostkę - o boku około 3 milimetrów i umieściłem w miseczce. Dodałem do nich

Wyprawy kulinarne
Cevapcici, czyli bałkańskie kotleciki. 240

grubym dnie rozgrzewamy, wlewamy porcję oleju i smażymy kotleciki z każdej strony do czasu, aż zbrązowieją. Podajemy od razu lub dopiekamy na grillu. Idealnym dodatkiem do takich kotlecików jest sos czosnkowy lub wiosenny sos do mięs . Pycha

Rozpustne gotowanie
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki - w słoiki 150

Moja mama dostała ten przepis rok temu i wszystkim przypadł do gustu. Nawet mój mąż go uwielbia, a nie lubi cukinii :) jest świetny jako dodatek do kiełbasy z grilla, patelni lub mikrofali, ale także innych mięs. Smakuje podobnie jak leczo - możemy sobie w zimie przypomnieć smaki lata :) wystarczy podsmażyć do niego kiełbaskę :) Narobiłam go w tym roku sporo - powinno

Kolorowy Przepisownik
Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i ziarenkami 359

sałatki użyłam mieszanki ziaren "Słoneczne Pola" z  ZIARENKOWA . W skład mieszanki wchodzą ziarna słonecznika, sezamu i siemienia lnianego. Ziarenka te mogą stanowić doskonały dodatek do wielu potraw, w szczególności do: sałatek, zup, deserów czy mięs. Ziarna są bogate w wiele cennych witamin, niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Więcej informacji o produkcie znajdziecie  tutaj . Serdecznie zapraszam do sklepu ZIARENKOWO

Tradycyjna kuchnia Kasi
Deska serów i wędlin 323

przekąsek. Wygląda bardzo ładnie, nie wymaga zbyt dużo czasu na przygotowanie i można podać różne smakołyki. Taka deska może zawierać oprócz głównych produktów jeszcze dodatki np. do serów bakalie lub winogrona, a do wędlin i mięs marynowane warzywa, ogórki kiszone, oliwki, suszone pomidory, chrzan itd. Do podania bardzo fajnie wygląda obrotowa deska, jednak równie dobrze można wszytko ułożyć na dużym

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Sałatka z kurczakiem, porem, ananasem i ziarenkami 281

przygotowania sałatki użyłam mieszanki ziaren "Słoneczne Pola" z ZIARENKOWA . W skład mieszanki wchodzą ziarna słonecznika, sezamu i siemienia lnianego. Ziarenka te mogą stanowić doskonały dodatek do wielu potraw, w szczególności do: sałatek, zup, deserów czy mięs. Ziarna są bogate w wiele cennych witamin, niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Więcej informacji o produkcie znajdziecie tutaj . Serdecznie zapraszam do sklepu ZIARENKOWO

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania