Chrzan przeżywa swoje wielkie chwile w czasie Wielkanocy. Oczywiście nie tak wielkie jak jajka - pozostaje raczej aktorem drugiego planu, lecz występującym w wielu scenach. Dodaje się go do zup, sosów i sałatek. Chyba jednak najczęściej towarzyszy wędlinom. Zwykły chrzan tarty lub ze śmietaną. No i ulubiona przez wielu ćwikła. Czy jest tu miejsce na jakieś inne wersje lub innowacje? Na to miejsce jest zawsze! Tyle smaków i aromatów może połączyć się ze sobą w harmonijny sposób... Trzeba to sprawdzić i wykorzyst... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...