dobre ciasto - 6951 przepisów (strona:22/464)

Zdrowe ciasto z mąki pełnoziarnistej 208

układamy śliwki lub inne owoce. Wkładamy do nagrzanego na 170 stopni piekarnika i pieczemy ok 50 minut , najlepiej jest sprawdzić drewnianym patyczkiem takim do szaszłyków, jak jest suchy ciasto jest dobre. Wyciągamy i ....jemy :) Smacznego

Wypieki Rene
Pyzy z mięsem pieczone w piekarniku 161

ziemniaki. To dobry sposób na wykorzystanie zalegających resztek np z niedzielnego obiadu. Pyzy tradycyjnie gotuje się w wodzie, moje jednak trafiły do piekarnika, co chyba wyszło im na dobre. Składniki: Ciasto: 3 ugotowane ziemniaki 6 surowych ziemniaków 2 łyżki mąki ziemniaczanej Farsz: 200 g ugotowanego/upieczonego mięsa, następnie zmielonego 1/2 cebuli, drobno posiekanej 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę

Smakowity Blog Kulinarny
Jabłecznik z żurawiną 202

Miękkie i kremowe ciasto z owocami. Słodkie i kwaśne jednocześnie. Doskonałe do kawy. Znalazłam je przez przypadek u pani Magdaleny i postanowiłam, że muszę koniecznie spróbować

CoolinarniePL
Comfort drink czyli kakao cywilisty na dzień dziecka raz! 149

nadal słyszmy "dlaczego nie odbierasz? Martwiłam/Martwiłem się! Aaa zajęcia miałaś/miałeś? Pracowałaś/łeś?. No tak..." . Dlatego dostajemy od nich życzenia. Czasami przelew na konto,książkę,dobra czekoladę,ciasto czy ulubiony obiad bądź paczkę z rogalikami/słoikami/pierogami słaną na drugi koniec polski przesyłką konduktorską. To nie to co kiedyś gdy w ten dzień - obowiązywała dieta lodowa

Fiolka w kuchni
CIASTO 3 BIT-BEZ PIECZENIA 161

OSTATNIO DOSTAŁAM TEN PRZEPIS OD MOJEJ DOBREJ KOLEŻANKI,CIASTO ZROBIŁAM WCZORAJ I OKAZAŁO SIĘ PYSZNE ,PROSTE BEZ PIECZENIA I JESZCZE TRZYMA SIĘ JE W LODÓWCE WIĘC NA TAKĄ POGODĘ IDEALNE,DZIĘKI DODANIU DŻEMU PORZECZKOWEGO NIE JEST ZA SŁODKIE TYLKO W SAM RAZ,NA PEWNO POSMAKUJE I WAM SKŁADNIKI: 4-5 PACZEK HERBATNIKÓW MASA KRÓWKOWA W PUSZCE PACZKA KRAKERSÓW DŻEM

Swojskie jedzonko
pyszne naleśniki z warzywami, szpinakiem... 180

potraw w płynie - do smaku, bułka tarta 2 łyżki mikserem ubić jajka z cukrem i solą, dodać mąkę, wlać mleko, olej i wodę, dobrze zmiksować - sprawdzić czy ciasto ma dobrą konsystencję, podnosząc łyżkę pionowo – powinno spływać i jednocześnie pokrywać powierzchnię łyżki - jeśli trzeba to dodać mąki lub mleka do uzyskania konsystencji patelnię naleśnikarkę przetrzeć olejem i na dobrze rozgrzanej smażyć

W Mojej Kuchni Lubię
Rolada z kremem z tuńczyka 191

Rolada z kremem z tuńczyka jest świetną przekąską nie tylko na przyjęcia. Zrobienie jej wymaga trochę czasu i cierpliwości, ale efekt jest bardzo dobry. Składniki: ciasto: 4 jajka 1 łyżka mąki sól pieprz krem z tuńczyka: 150 g tuńczyka w oleju 70 g sera mascarpone 1 łyżka majonezu 1 pęczek natki pietruszki1 pęczek szczypiorku 1 łyżka soku z cytryny sól

Mama Gotuje
Na Świątecznym stole-Wielkanocne menu 169

kochanej rodzinki  i gości. Święconka, świąteczne  śniadanko, obiadek, przekąski i słodkości. Trochę tego jest... Święconka: przede wszystkim jajka, baranek z masła, chlebek, wędlina- kiełbaski, jakaś dobra szyneczka, ciasto: wielkanocna babeczka, sól, chrzan, te wszystkie potrawy mają symboliczne znaczenie i muszą się znaleźć w święconce, dekoracyjnie można dodać pomarańczo, jajeczka czekoladowe lub czekoladkę... Śniadanie Wielkanocne: W centrum potraw oczywiście

Kuchnia Beaty
Babka jogurtowa z lukrem cytrynowym 210

przygodach z foremkami w kształcie biedronek mam o takim typie foremek coraz lepsze zdanie. Po powrocie do domu od razu ją wypróbowałam. Okazało się, że to był faktycznie dobry zakup. Ciasto bez problemu (i co ważniejsze w całości J ) odeszło od formy. Test przeprowadzałam na sprawdzonym przepisie na babkę z jogurtem naturalnym. Delikatna, wilgotna w środku z dodatkiem w postaci

Kolizje Smaków
Staroświeckie ciasto z jabłkami i tymiankiem cytrynowym 204

nawet nieśmiało pokazywać białe gwiazdki. Zbliża się czas ciepłych kapci i maksymalnego ogrzewania w samochodzie. Czas, kiedy z utęsknieniem myśli się o piernikowym syropie w kawie i o dobrym, staroświeckim cieście z owocami. Bez kremów i galaretek- raczej z sosem karmelowym powoli wsiąkającym w aromatyczny placek. A że po kolejnej odsłonie wyzwania zostały w koszu różniste jabłka, aż prosiło

les mirabelles
Ciasto na pizze 347

Szybki obiad wymaga łatwych rozwiązań. Kiedy trzeba zająć się kilkoma spawami na raz pizza to dobry wybór. Ciasto po wyrobieniu rośnie samo, później gdy wyląduje w piekarniku wrzucamy na nie kilka dodatków i po chwili wyjmujemy pyszny, chrupiący placek z ciągnącym się serem i aromatyczną pieczoną szynką. Pycha! Ciasto na pizze 4 szklanki mąki 1 szklanka letniego mleka 1/2 szklanki

Zapiski Młodej Żony
Cytrynowy miodownik z kaszą manną (Stefanka) 209

dzielimy na 3 części.Finał: Upieczone placki przekładamy kremem. Wierzch ciasta także smarujemy kremem i dekorujemy np.  polewą czekoladową. Albo tak jak ja posypać czarnym sezamem. Ciasto jest dobre po 3 dniach aż skruszeje, a po tygodniu nadal jest świeże i smaczne. :)stefanka

Bon Appetit Małgorzaty
Oczy carycy II - wersja z alkoholem i bitą śmietaną. 487

ciasto. Biszkopty maczać w ponczu i ułożyć na śmietanie. Tężejącą galaretką zalać biszkopty. Odstawić  do całkowitego stężenia. Pozostałą śmietanę wyłożyć na galaretkę i posypać uprażonymi migdałami. Ciasto jest dobre następnego dnia ,kiedy biszkopty zmiękną

Kulinarny karnet Christophera
Tosty francuskie z pieczonym rabarbarem 185

Dzień dobry, Choć pieczenie ciast i tworzenie deserów nie jest moją domeną (zdecydowanie wolę potrawy wytrawne), dla rabarbaru zawsze robię wyjątek. Uwielbiam ten kwaśny smak wspaniale kontrastującą ze słodyczą deserów, zaś rabarbar jest dostępny zbyt krótko, abym mogła to zmarnować.Po finansjerkach z rabarbarem i białą czekoladą przygotowałam kolejny deser inspirowany francuską kuchnią - tosty francuskie z pieczonym rabarbarem. Tosty francuskie

Chilli Czosnek i Oliwa
Chałka drożdżowa przepyszna! 173

staram zrobić się coś oryginalnego i czego jeszcze nie konsumował. Ale są pewne rzeczy, które nigdy nie wychodzą z kanonu ukochanych ciast, między innymi jest to bardzo dobre i puszyste ciasto drożdżowe. Uwielbiam je podawać na śniadanie, z ciepłym kakao lub kawą, do tego świeże i prawdziwe masło i najlepszy miód jaki mam. Ostatnio odkryłam miód eukaliptusowy z upraw

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania