pojemnika na odpady, dodać do pojemnika na sok i kontynuować wyciskanie kolejnych owoców. Po wyciśnięciu soku przepłukać wyciskarkę ok. 200 ml wody do osobnego naczynia, co zaoszczędzi nam pracy podczas czyszczenia urządzenia. Sok należy wypić zaraz po wyciśnięciu, ponieważ ulega on szybkiemu utlenianiu. W razie konieczności można przechowywać go w szklanych, dobrze zamkniętych pojemnikach w lodówce do 24 godzin. Smak
Pij soki wyciskaneburaczkami i zalewamy mieszanką śmietanowo-jajeczną. Na wierzchu układamy kawałki fety. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 min. Podajemy na ciepło. Rada: Aby skrócić sobie czas pracy możemy użyć mrożonych buraków tartych. Wtedy trochę dłużnej trzeba trzymać je na ogniu, do momentu odparowania całej wody. Dopiero po odparowaniu wody z buraków dodajemy ocet, cukier, sól oraz
Kuchnia MagdaLenyśniadanie i jesteśmy coraz bardziej leniwi – wolimy iść na łatwiznę i kupić posiłek w restauracji czy kawiarni wychodzimy na lunch, aby oderwać się i zrobić sobie przerwę w pracy wystarcza nam zwykła kawa z dużą ilością cukru i słodkim syropem kupiona w kawiarni, która daje uczucie sytości No dobrze… ale co zastanawia mnie najbardziej… skąd bierzemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Proste, smaczne i szybkie do przygotowania danie w zaledwie kilkanaście minut. Idealnie sprawdzi się na lunch do pracy. Gotowany na prze kurczak, kasza gryczana, awokado, papryka i jarmuż. Same pyszności na talerzu! Składniki (na 1 porcje): 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej (1/2 szklanki suchej kaszy) 150 gram piersi z kurczaka marynata do kurczaka: oregano, zioła prowansalskie, oliwa z oliwek, sól
Mango Papajakrwi" to kontynuacja związku Kaśki i Krzysztofa oraz ich relacji z Łukaszem. Wydaje się, że po przeprowadzce do własnego domu pod lasem Kasia i Krzysiek mają już wszystko - stabilną pracę we wspólnej firmie, wielu klientów, dom. Wciąż jednak marzą o dziecku, a podświadomie myślą o bezpieczeństwie, bo sprawy Łukasza nie udało się dobrze zakończyć. Wkrótce przeszłość daje znać o sobie
Weekendy w domu i ogrodziewarzyw. Sok uzyskany z wyciskarki jest zdecydowanie bardziej wartościowy. Do tego wyciskarka wolnoobrotowa Vortex jest naprawdę prosta w obsłudze, warzywa i owoce można wrzucać w całości, a praca urządzenia jest na tyle cicha, że możemy robić soki o dowolnej porze. A mycie urządzenia jest naprawdę proste i szczerze mogę napisać, że wręcz ekspresowe. Podsumowując przygotowanie takiego soku to sama
Słodkie okruszkiSerniki to jedno z moich ulubionych ciast i robię ich sporo a ten jest jednym z pyszniejszych. Sernik jest wilgotny od dyni i pięknie wygląda a smakuje wybornie. Dużo pracy nie ma przy nim dlatego na dzisiejsze święto zachęcam do skosztowania, no dobra trochę trzeba czekać aż wystygnie. Sernik dyniowy z polewą śmietankową. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedanie mam dzisiaj do pokazania. Delikatna ryba w aromatycznym sosie, taka jak ta pierwszy raz na naszym stole. O tym że warto jeść ryby przekonywać już nikogo nie muszę? Pracy mało a efekt zachwycający, polecam wypróbujcie. Sum pieczony w sosie maślanym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieopinie. Wśród nich, m. in: - Patrycja (2 l.): Babciu, pycha! - Krzysztof (54 l.): Bardzo smaczny deser. Dodatkowo bardzo pożywny. Dodaje mnóstwo energii. - Dariusz (36 l.): Smaczny deser, idealny do pracy, dla każdego. Najlepszy smak: malinowy. - Agnieszka (35 l.): mnóstwo pysznych smaków, dodaje mnóstwo energii. Zawsze świeże, dobre i dla wszytskich. - Oliwka (9 l.): świetny deser. - Anna (84 l.): Bardzo
Gotuję Testujęramach kolacji lub drugiego śniadania, a w dodatku są błyskawiczne do zrobienia, co jest ich wielkim atutem, gdyż zazwyczaj nie mam za dużo czasu na przygotowanie posiłku po pracy. Możecie je dodatkowo podać z kleksem jogurtu naturalnego. Inspiracja: "Lekkość" Anny Starmach Składniki na 1 porcję na ok 4 placki: 80-100g szpinaku (świeżego lub mrożonego) 1 ząbek czosnku
Fabryka pomysłówSylwester już za nami , ale na taką sałatkę można się skusić w każdej chwili , znakomicie się sprawdza jako śniadanie do pracy , czy na kolację z rodziną , połączenie słodkiego ze słonym , mniam więc zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu . Składniki 10 liści sałaty lodowej 1 gruszka garść żurawiny 10 sztuk winogrona 3 sztuki małe oscypka balsamico
Mój Smaknadzieję, że nadal będziecie tak licznie przybywać i czerpać dalsze inspiracje w prowadzeniu zdrowego życia. W związku z tym, wracam do Was ze wspaniałym przepisem na przekąskę do pracy, czy szkoły, która nie wymaga wybitnych zdolności kulinarnych. Wystarczy mieć wymienione składniki lub sprytnie je zamienić, połączyć, wymieszać i upiec, cóż więc trudnego? Takie batony to genialny zamiennik sklepowych „zdrowych
Be Fit Be Strongżadnego wpływu na smak. Ciasto jest smaczne i zebrało same dobre opinie testujących :D Piekłam już kiedyś wersję szpinakową, jednak jest z nią trochę więcej pracy i wychodzi nieco cięższe. Dzisiejsza propozycja to typowy biszkopt, ale o ciekawym kolorze. Słodzony jak zwykle bez użycia cukru. Całość podzieliłam na 3 części, chociaż trudno dostrzec to na zdjęciu, bo do przełożenia
FitKotdzisiejszym pasztecie też są faszerowane smardze i przyznacie, że zapieczone w mięsnej masie wyglądają bardzo dekoracyjnie. Smakowo idealnie zgrały się z delikatnym mięsem indyka. Patrząc na efekt mojej kulinarnego pracy w postaci tego pasztetu i słuchając zachwytów rodziny podczas jego degustacji wiem, że warto było jechać kilkaset kilometrów na wiosenne smardzowanie . W tym roku też się wybieram. ROZWIŃ I CZYTAJ
Smaczna PyzaOrientalny aromat, bogactwo smaków i mięciutkie kawałki wieprzowiny sprawią że zapomnicie o zimie za oknem Do tego jest to niezwykle łatwe, szybkie i ekonomiczne danie jednogarnkowe, co my ludzie pracy lubimy najbardziej Składniki: 1,5 kg łopatki wieprzowej 60 g smalcu wieprzowego lub gęsiego 200g czerwonej papryki 200g cebuli 150g marchwi 450 g fasolki szparagowej mrożonej 4 ząbki czosnku
Ola la LCHF