do pracy - 13340 przepisów (strona:209/890)

Domowe wędliny 207

warto tłumić jej naturalnego smaku dodatkowymi aromatami, czy nadmiarem przypraw. Wyrób własnej wędliny jest dosyć czasochłonny i należy uzbroić się w cierpliwość, szybko możemy jednak przekonać się, że ciężka praca opłaciła się i w naszej lodówce zagoszczą najlepszej jakości wędliny. Warto również nabyć odpowiedniej wiedzy, dotyczącej poszczególnych rodzajów mięs, czy też sposobów obróbki – przykładem mogą być rzeczy peklowane, których

Kuchcik gotuje
Sylwestrowe menu – 10 najlepszych blogowych przepisów 268

jeszcze jedna propozycja przekąsek na ciepło – dla facetów jak znalazł :) Koreczki z szynki konserwowej – czyli coś bez czego żadna domówka się nie może obejść. Jest trochę pracy ale… znikną na pewno w pierwszej kolejności. Ciasto z krainy lodu – i takie słodkie podsumowanie imprezy . Smacznej zabawy życzę Wam kochani

Mama z miasta
IMPREZOWA WARSTWOWA KANAPKA 295

zdziwiona na początku Ale okazało się, że smakowała obłędnie! Teraz zawitała w mojej kuchni. Świetnie sprawdzi się na imprezy, na Sylwestra jako przekąska lub podczas Świąt Bożego Narodzenia, do pracy, na śniadanie i kolację.Po prostu można ją jeść kiedy tylko się ma ochotę! Skosztujcie, a nie pożałujecie . SKŁADNIKI : ( na dwie kanapki ) chleb tostowy pełnoziarnisty – 6 kromek szynka z indyka

kuchniabellissima.wordpress.com
Co mnie inspiruje – ciekawe linki #6 158

fajny wpis trafiłam przypadkiem, kiedy poznałam nowy blog. Spodobał mi się sposób powstania: autorka zaprosiła czterech innych blogerów i razem rozpisują się o atrybutach pisarza. Dzięki ich wspólnej pracy powstał świetny felieton. DO WYDRUKU Na koniec roku na pewno przyda się kalendarz. Jeżeli nie przepadacie za sesją zwierzaków, a kwiaty też się znudziły, to zobaczcie co znalazłam. Fajny kalendarz , który

Pink Envelope
Makowiec (świąteczny) 131

Przepis na makowiec dostałam w pracy z gwarancją, że to łatwizna i nawet mnie się uda. Bardzo w to wątpiłam, jednak jak zwykle czynię, postanowiłam spróbować i okazało się, że było warto. Ciasto nie dość, że się udało to jeszcze wszystkim bardzo smakowało. Jedyne, co mogłabym zmienić to proporcje. Wszystkie składniki pomniejszyłabym o połowę, aby wyszło jedno ciasto

Karola gotuje
Panpepato. 201

topimy w kąpieli wodnej, odstawiamy. Cukier puder mieszamy z wodą i zagotowujemy, dodajemy czekoladę i znów doprowadzamy do wrzenia. Wyłączamy grzanie i ubijamy trzepaczką do wystudzenia (jest to mozolna praca, ale jeśli się nie przyłożymy glazura może się zważyć)      Chłodne ciasto smarujemy dżemem, oblewamy czekoladą i dekorujemy. Gotowe!      Gotowe ciasto można przechowywać około dwóch

Rozpustne gotowanie
Kalerosse w śmietance z parmezanem / Creamed parmesan kalettes 315

kalerosse™ znajduje się dwa razy więcej witaminy B6 oraz dwukrotnie więcej witaminy C niż w zwykłej brukselce. Dodatkowo zawiera duże stężenie witaminy E, która doskonale wpływa na wzrok, wspomaga pracę mięśni i wzmacnia naczynia krwionośne oraz odporność całego organizmu. Unikalne połączenie charakterystycznych nut brukselki ze słodkawym, lekko orzechowym posmakiem jarmużu daje zbalansowany, delikatny i jedyny w swoim rodzaju efekt. Warzywo

karmelowy
Szpinak, seler łodygowy, gruszka 158

wyciskarce. Wyciskanie soku: Składniki umieszczać kolejno w wyciskarce zaczynając i kończąc na jabłkach. Po wyciśnięciu soku przepłukać wyciskarkę ok. 200 ml wody do osobnego naczynia, co zaoszczędzi nam pracy podczas czyszczenia urządzenia. Sok należy wypić zaraz po wyciśnięciu, ponieważ ulega on szybkiemu utlenianiu. W razie konieczności można przechowywać go w szklanych, dobrze zamkniętych pojemnikach w lodówce do 24 godzin. Smak

Pij soki wyciskane
Kulebiak z kaszą gryczaną i kapustą 190

roku nie szalałam z ilością potraw, zupełnie na spokojnie przygotowałam sprawdzone dania, a część „ulepszyłam”. Moje ulepszenie sprowadziło się przykładowo do znacznego ułatwienia sobie pracy z zeszłorocznym kulebiakiem, bo zrobiłam go w gotowym cieście francuskim, a co mnie zaskoczyło najbardziej, to fakt, że zasmakował bardzo Miśce (7 lat). Standardowo też, jak to u mnie bywa zrobiłam farszu

greenscarf
SAŁATKA Z KOMOSĄ RYŻOWĄ, JARMUŻEM I SEREM FETA 375

sałatka jest jednym z dań SUPER FIT z mojego codziennego menu. Jest nieco podobna do tradycyjnej sałatki arabskiej TABBOULEH, ale ja ją mocno zmodyfikowałam. Polecam na lunch do pracy, lub lekką kolację.  SKŁADNIKI: ( 2-3 PORCJE): 1 szklanka komosy ryżowej (quinoa) – można użyć w zamian kaszy jęczmiennej, pęczaku lub kuskusu garść jarmużu (opcjonalnie świeżego szpinaku) 100 g sera feta

Calzonella.com
Hummus 212

się blender. Aż się silnik zaczerwienił ;) Z jednej strony nawet fajnie było czuć te niezmiksowane ziarenka, z drugiej szkoda, że jednak masa nie była jednolita, gładka. Przekąska super do pracy lub na Sylwestra :) Składniki na hummus: 1 szklanka ciecierzycy 1 słoiczek tahiny (mój 140 gramów) 2 ząbki czosnku 1/3 szklanki lodowatej wody 3 łyżki cytryny 1 łyżeczka sody oczyszczonej Składniki

Szczęśliwa kuchnia
Hummus 212

się blender. Aż się silnik zaczerwienił ;) Z jednej strony nawet fajnie było czuć te niezmiksowane ziarenka, z drugiej szkoda, że jednak masa nie była jednolita, gładka. Przekąska super do pracy lub na Sylwestra :) Składniki na hummus: 1 szklanka ciecierzycy 1 słoiczek tahiny (mój 140 gramów) 2 ząbki czosnku 1/3 szklanki lodowatej wody 3 łyżki cytryny 1 łyżeczka sody oczyszczonej Składniki

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Najlepsze sałatki - zestawienie 17993

ośmiu przepisów na sałatki, które są idealne na każdą okazję! Sprawdzą się na stole świątecznym, na Sylwestra, na Nowy Rok, imieniny, urodziny, grilla, wieczór z przyjaciółmi, posiłek do pracy czy… podwieczorek lub kolację :) Aby wejść w przepis wystarczy kliknąć w jego tytuł lub zdjęcie. 1. Sałatka z piersią indyka i dressingiem 2. Sałatka awaryjna 3. Sałatka warstwowa 4. Sałatka

Kolorowy Przepisownik
Carpaccio z buraków z rukolą 201

linię, są na diecie, albo po prostu mają ochotę na coś innego aniżeli schabowy :) Carpaccio z buraków świetnie będzie nadawało się jako przystawka na przyjęcie lub jako lunch do pracy . Carpaccio z buraków z rukolą – składniki (na 2-3 porcje) 2 duże buraki garść rukoli ser feta albo ser kozi łyżka musztardy 4 plasterki szynki parmeńskiej 2 łyżki oliwy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kostka karmelowa z czekolada i pistacjami czy poWeekendowe Lakocie odc.143 162

urlopem i planując menu na kolejne dni  :)  a co u Was po świętach??? Pewnie jesteście przejedzeni i nie możecie patrzeć na słodkości! część z Was wróciła do pracy a niektórzy odpoczywają  tak jak ja, jeszcze inni utknęli  na zwolnieniu z dziećmi w domu... Życie. Dla tych, którzy się  nie przejedli, czy tez tym, którzy już

Dzieje kuchennej Wiewióry