desery - 58579 przepisów (strona:1618/3906)

Zawalcz o swoje wewnętrzne piękno z Goldfish Kiss :) 173

formie pitnej nie za bardzo mi to podeszło. Jednak mimo wszystko nie zraziłam się i po prostu jednym, sprawnym ruchem wypijałam przygotowaną porcję. W końcu to nie jakiś deser, a suplement, który ma pomóc, a nie tylko smakować :) Aktualnie możecie zakupić Goldfish Kiss w zestawie wraz z pięknym shakerem! Elegancki i wygodny może towarzyszyć Ci każdego dnia! Tym bardziej

Zdrowie na języku :P
Lody śmietankowe z chałwą 160

Lody bardzo lubię , szczególnie latem w upalne dni ,i tu prezentuje fajny pomysł na połączenie lodów z chałwą ,smakują niesamowicie . Fajnie nadaje się na uroczystości rodzinne jako deser , ale u mnie towarzyszą dość często bo smak tego połączenia jest super . Składniki        1 litr lodów dobrej firmy         2 chałwy (batony

Mój Smak
skórka pomarańczowa w syropie 149

Skórka pomarańczowa w syropie -  idealny dodatek do ciast i różnych deserów.Dzięki smażeniu w cukrze jest niezwykle aromatyczna. Łatwa w przygotowaniu, a w dodatku można ją spokojnie przechowywać do 2-3 miesięcy , a poddając pasteryzacji przetrwa i w naszych spiżarniach znacznie dłużej. Przepis ten znalazłam na jednym z blogów kulinarnych i z pewnością będę go każdemu polecać :)  Składniki

Aromatyczne Podróże
Kotleciki z marchewki i ryżu 192

ekonomiczne. Książka powstała z wybranych przepisów, które ukazywały się w tym magazynie. Większość z nich, to dania jednogarnkowe, rozgrzewające, roznoszące aromat na cały dom. Jest tu trochę sałatek i deserów, ale duża jej część to dania na ciepło. Dziś wypróbowałam pierwszy z wielu zaznaczonych karteczkami przepisów. Datowany na styczeń 1933. To był nasz dzisiejszy obiad. W sam raz na deszczowy

Posadzone i zjedzone
Babka z kardamonem i pomarańczą 142

nieduża babeczka będzie w sam raz na deser po sobotnio-niedzielnym obiedzie dla trzech - czterech osób. Starcza akurat na dwa dni. Pięknie pachnie kardamonem i startą skórką ze świeżej pomarańczy. Właśnie zaczyna się na nie sezon. Najbardziej lubię kupować pomarańcze na gdyńskiej Hali Targowej u mojego ulubionego sprzedawcy, który ma te pochodzące z Hiszpanii. Wolę je od pomarańczy z Włoch

Posadzone i zjedzone
Ciasto na łazanki 221

wigilijnej kolacji u nas w domu zawsze są kluski z makiem. Jemy je na samym końcu, ponieważ danie to traktujemy jak deser. Do tej pory kluski robiliśmy z przepisu na ciasto pierogowe, przy okazji przygotowywania pierogów z kapustą i grzybami. Mąka, woda i trochę soli. Część ciasta szła na pierogi, a część (znacznie mniejsza) na kluski z makiem. Ciasto rozwałkowywało

Posadzone i zjedzone
Muffiny jabłkowe z owsiano – miodową posypką 137

Jabłuszko z cynamonem ... Połączenie niezbyt odkrywcze, jako, że jabłko i cynamon to jedno z najpopularniejszych połączeń w deserach. Coś, co różni te muffinki od innych, jest miodowo-owsiana posypka z dodatkiem kawy Inki. Daje ona bardzo delikatny, przyjemny posmak. Muffinki są wilgotne, bardzo proste do zrobienia i nie wiadomo kiedy znikają :) Dobrze jest pamiętać, aby składniki do muffinek miały temperaturę

Posadzone i zjedzone
Najłatwiejsze ciasto z rabarbarem i truskawkami 166

mieszkaniu, pod warunkiem, że mamy dostęp do piekarnika :) Tutaj nie potrzeba wagi i miksera. Wystarczy miska i łyżka. Takie ciasto jest nie tylko świetne na drugie śniadanie lub poobiedni deser, ale również jest doskonałe na wprawki kuchenne dla początkujących. Musimy jedynie pamiętać o wcześniejszym ogrzaniu jogurtu i jajek  do temperatury pokojowej. Dodatek jogurtu sprawia, że ciasto nie jest suche

Posadzone i zjedzone
Murzynek przekładany wiśniami i bitą śmietaną 204

murzynka dwa razy, to spokojnie mógłby pretendować do miana tortu :) Tradycyjny sposób wymaga odlania pół szklanki masy kakaowej na pierwszym etapie wykonania ciasta. Masą tą później polewa się gotowy deser. Ja nie odlewałam masy. Użyłam całości, ale w zamian odjęłam jedno jajko, aby konsystencja ciasta i ilość tłuszczu pozostała podobna. Nie dzieliłam też jajek na żółtka i białka ubijane osobno

Posadzone i zjedzone
Gulasz wieprzowy z warzywami 166

zawsze sporo i połowę zamrażam na później. Sama zjadam około pięciu kostek mięsa plus sos z warzywami. To mi w zupełności wystarczy, zwłaszcza, kiedy po obiedzie czeka w lodówce deser ... Gulasz wieprzowy z warzywami podwójna porcja (dla około 8 głodnych osób) 1 kg szyki wieprzowej 2 duże cebule 1 ząbek czosnku 4 duże pieczarki 200 ml bulionu z kurczaka

Posadzone i zjedzone
Ciasto gruszkowe, które rozpływa się w ustach 246

gruszek kompotu. Na dobrą sprawę, jabłka z kompotu również by były idealne. Resztę gruszek można rozłożyć do miseczek, dodać łyżkę lub dwie gęstej, kwaśnej śmietany, trochę cukru i lekki deser gotowy:) Ciasto gruszkowe, które rozpływa się w ustach na podst. piernika z jabłkami ze starego Poradnika domowego tortownica 23 cm 2/3 szkl cukru pudru 2 jajka (żółtka i białka osobno

Posadzone i zjedzone
Prosty chleb na zakwasie żytni lub pszenny 326

pieczemy dalsze 40 min. Studzimy na kratce. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/na-zakwasie/prosty-chleb-zakwasie-zytni-lub-pszenny/ BosowKuchni Artykuł Prosty chleb na zakwasie żytni lub pszenny pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Leczo z papryki i cukinii do słoika 611

Pakujemy do wyparzonych słoików. Pasteryzujemy 15 min. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/leczo-papryki-cukinii-sloika/ BosowKuchni Artykuł Leczo z papryki i cukinii do słoika pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Bułeczki francuskie z migdałami 213

kratkę i studzimy. Analogicznie postępujemy z drugą blaszką bułeczek. Po przestudzeniu smarujemy lukrem (cukier puder + wrzątek) lub posypujemy cukrem pudrem (stevią w proszku). Bułeczki francuskie z migdałami – wyśmienite na deser, śniadanie, do szkoły, czy też do pracy. Przepis autorski i muszę nieskromnie przyznać, że jest to jeden z najlepszych wypieków z ciasta francuskiego, a upiekłam ich już niemało. Masa serowo

mojewypiekiinietylko
Melon z Porto 222

Pyszny deser na ostatnie ciepłe dni. Tak podany melon jadłam w portugalskiej knajpie przy targu. I był pyszny. Przygotowanie zajmie przysłowiowe pięć minut. Polecam! składniki ( 2 porcje) 1 dojrzały melon  Cantaloupe 2 kieliszki Porto przygotowanie. Melon włożyć na parę godzin do lodówki aby był dobrze schłodzony. Zimny przekroić na pół, usunąć pestki. Łyżeczką wykroić część miąższu. Zostawić w owocu

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania