desery - 58579 przepisów (strona:1617/3906)

Energetyczne batony owsiane bez cukru 124

stopni ok 30 min. Kroimy na batoniki. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/inne/batony-owsiane-bez-cukru/ BosowKuchni Zapisz Zapisz Artykuł Energetyczne batony owsiane bez cukru pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Tiramisu 195

Moje pierwsze Tiramisu i już teraz wiem, dlaczego Włosi tak uwielbiają ten deser :) Składniki: - 500 g serka mascarpone - 200 ml mocnego naparu kawy - 5 żółtek - 100 ml śmietanki kremówki - 250 g podłużnych biszkoptów - 100 ml rumu - 5 łyżek cukru pudru - 50 g startej gorzkiej czekolady Przygotowanie: Kawę mieszamy z rumem i wlewamy do głębokiego talerza. Żółtka ubijamy z cukrem

Zainspirowana w kuchni
Białkowe krówki czekoladowe 255

Pyszne, ciągnące krówki o smaku czekoladowym. Bez mleka, masła i cukru. Czy to możliwe? Tak! W dodatku bogate w białko - sprawdzą się idealnie jako zdrowy deser zamiast sklepowych cukierków :) Przygotujecie je bez użycia miksera :)   Składniki: 2 banany 2 łyżki mąki kokosowej 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego 1 miarka odżywki białkowej (można zastąpić mlekiem w proszku) 3 łyżki kakao ciemnego szczypta

Chocolate Muffin Blog
Tartaletki ze śliwkami 261

Kruche TARTALETKI ZE ŚLIWKAMI to świetny pomysł na wykorzystanie słodko-kwaśnych... Artykuł Tartaletki ze śliwkami pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Maliny w soku własnym 503

spiżarce nie może zabraknąć malin. Ja zamykam je w słoiczkach w soku własnym. Pyszny gęsty syrop wykorzystuje do herbatki lub rozcieńczam i robię kompot. Owocki natomiast można wykorzystać do deserów lub naleśników. składniki: 1 kg malin 1 szklanka cukru Oczyszczone maliny przełożyć do szklanej miski lub słoja i przesypać cukrem. Przykryć ściereczką i odstawić na nasłoneczniony parapet aby puściły

Monia miesza i gotuje
Waniliowy pudding ryżowy z sosem jeżynowym 167

mleku :) Zapewniam, że pokochają go zarówno dzieci, jak i dorośli, a także wielbiciele ryżowych puddingów typu Riso lub Belriso. Jednak od dziś ani myślę kupować „gotowce” w sklepie. Mój deser jest banalnie łatwy do zrobienia, a przy tym wcale a wcale nie ustępuje smakowi kupnych puddingów. Mała chwila przyjemności, która naprawdę cieszy podniebienie… Nic nie stoi też na przeszkodzie

MyCookBook.pl
Czarny ryż z kurkami, boczniakami i przegrzebkami z pora 162

tarta z musem z malin i białą czekoladą z kokosa , czyli mój ulubiony sposób na łakocie bez wyrzutów sumienia. W sumie przygotujemy 2 przystawki, 2 dania główne i deser.  Patronat nad wydarzeniem obejmie magazyn  Slowly Veggie!  Partnerem wydarzenia jest  AMANI.PL  (ekologiczna warzywa, lokalne produkty, tradycyjne przetwory). Więcej informacji o wydarzeniu znajdziecie  TUTAJ . Gorąco zachęcam

Food Square
Mus z malin 454

wrześniu zawsze robię weki z malin :)  Od soku po dżemy, konfitury.  Ale w tym roku postanowiłam zrobić mus. Idealny do naleśników ciast i deserów.   Składniki: 1,5 kg malin 50 dag cukru  W rondlu z szerokim dnem wrzucamy maliny i is smażymy je ok 30- 40 minut. Dopóki maliny całkowicie się nie rozpadną. Następnie maliny przecieramy

Delicious Titbits
Jabłka pieczone na cieście francuskim 208

Pyszne jabłuszka, ciekawie podane sprawdzą się na deser :) Z racji tego, że jabłka nie będą się długo piekły można wybrać miękkie jabłka lub obrać je ze skórki jeśli jej nie lubicie. 2 jabłka garść orzechów włoskich łyżka rodzynków szczypta cynamonu łyżka miodu op. ciasta francuskiego żółtko do posmarowania Orzechy wymieszać z rodzynkami, miodem i cynamonem. Jabłka umyć, osuszyć

Smakołyki Asi
Dynia pieczona z ziołami i czosnkiem 200

stopniach 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dodatki-do-dan-glownych/dynia-pieczona-z-ziolami-i-czosnkiem/ BosowKuchni   Zapisz Zapisz Artykuł Dynia pieczona z ziołami i czosnkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ciasto migdałowe z figami 202

Próbowaliście już wypieków bez mąki? Mamy dla Was przepis na... Artykuł Ciasto migdałowe z figami pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Magiczne smaki serów włoskich D.O.P. 221

octem balsamicznym najwyższej jakości pochodzącym z prowincji Modena lub Reggio Emilia. Spróbujcie dodać startego Parmezanu do mielonego mięsa, a efekt będzie piorunujący. Ja go dodaję nawet do lodów i deserów! Parmezan wyrabia się tylko raz dziennie, łącząc pełne mleko z porannego udoju (zawierające 3% tłuszczu) z mlekiem z udoju z poprzedniego wieczoru (odtłuszczonym, zawierającym 1.5% tłuszczu). Do jego produkcji używa

Codzienna kuchnia niecodzienna
tiramisu na biszkoptach 187

Tiramisu zna każdy ale ile kucharek tyle sposobów jego przygotowania. Ja też robiłam je już w różnej formie, najczęściej jako tort lub deser w pucharku a tym razem podałam w formie porcji biszkoptów przełożonych kremem. Dla każdego na osobnym talerzyku. Porcje wyszły dość duże ale można zrobić z mniejszej ilości biszkoptów lub tylko ich dwóch warstw.  Składniki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciastka owsiane z cukinią, żurawiną i daktylami 184

placuszki. Pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/ciastka-owsiane-cukinia-zurawina-daktylami/ BosowKuchni Artykuł Ciastka owsiane z cukinią, żurawiną i daktylami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Tatar z łososia – testuję noże Gerlach 262

wpisie przedstawię Wam swoją opinię na temat noży Gerlach z nowoczesnej serii LOFT. Będzie także łatwy przepis na wyśmienitego tatara z łososia, którego mogę jeść na okrągło, a na deser – prosty konkurs w którym można wygrać piękne, dębowe deski Gerlach. Gerlach to marka, której nikomu nie muszę przedstawiać. To jedna z niewielu polskich firm z nieprzerwaną, grubo ponad dwustuletnią

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania