Pszenne bułeczki z nutką masła 199będą złote. Bułeczki studzimy na kratce. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/pszenne-buleczki/ BosowKuchni Artykuł Pszenne bułeczki z nutką masła pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
KAWA ZBOŻOWA ENERGII DODA 349potas, fosfor i magnez. Jeśli połączysz napój zbożowy z owocami lub z płatkami owsianymi zagwarantuje Ci niezłą porcję energii. Moja dzisiejsza wersja śmiało może posłużyć jako śniadanie lub deser SKŁADNIKI : ( na 2 kawy ) kawa zbożowa – 4 łyżeczki mleko owsiane – 2 szklanki – 400 ml pistacje – 1 garść banan – 1 sztuka miód – 1 łyżeczka ciastka oreo o smaku truskawkowym – 2 sztuki opcjonalnie
kuchniabellissima.wordpress.com
Koktajl pomarańczowo-melonowy z miętą 201Melon to wspaniały dodatek do sałatek i deserów. Znakomicie gasi pragnienie w upalne dni. Owoc ten stanowi doskonałe źródło silnego przeciwutleniacza jakim jest witamina C oraz błonnika. Melon oprócz wody, z której składa się w blisko 90%, zawiera sporo cukru,beta karotenu i potasu. Nektar z melona działa przeczyszczająco i moczopędnie dlatego jest częstym składnikiem diet
Kolorowa kuchnia Elki
Sok z jeżyn ogrodowych 191sito,delikatnie odciskając sok . Resztę dokładnie przecieram do drugiego garnka ,aż na sicie zostaną tylko pestki . Powstanie gęsty mus ,kt ó ry pakuję do osobnych słoików ,będzie wykorzystany do deserów i ciast. Czysty,gorący sok przelewam do wyparzonych słoiczków,szczelnie zakręcam nakrętki. Słoiczki pasteryzuję 15 minut. Kiedy wystygną wędrują na półkę do spiżarni i tam czekają na konsumpcję
Kolorowa kuchnia Elki
Ekstrakt waniliowy 179Warto mieć w swojej kuchni taki aromatyczny i przede wszystkim naturalny dodatek,który nada naszym deserom,wypiekom a nawet potrawom wspaniałego waniliowego aromatu. 2-3 laski wanilii 200 ml wódki Laski wanilii przekroić wzdłuż, nie wydłubywać nasionek. Włożyć do małej butelki i zalać wódką. Laski muszą być całkowicie zanużone w alkoholu. Z czasem ekstrakt będzie nabierał coraz ciemniejszej barwy. Mocnego
Kolorowa kuchnia Elki
Sok z malin 181sito,delikatnie odciskając sok . Resztę dokładnie przecieram do drugiego garnka ,aż na sicie zostaną tylko pestki . Powstanie gęsty mus ,kt ó ry pakuję do osobnych słoików ,będzie wykorzystany do deserów i ciast. Czysty,gorący sok przelewam do wyparzonych słoiczków,szczelnie zakręcam nakrętki. Słoiczki pasteryzuję 15 minut. Kiedy wystygną wędrują na półkę do spiżarni i tam czekają na konsumpcję
Kolorowa kuchnia Elki
Mus malinowy 478słoiczkach by w okresie kiedy ich nie będzie móc się nimi delektować. Taki mus doskonale sprawdzi się w wypiekach np do przyrządzenia galaretki lub pianki, jak i w deserach. Maliny płuczę na sicie pod bieżącą wodą,wsypuję do garnka,doprowadzam do wrzenia i gotuję ok 10 minut na wolnym ogniu. Dosładzam do smaku cukrem. Rozgotowane maliny przekładam na sito
Kolorowa kuchnia Elki
Gruszki w syropie 185Gruszki z syropu doskonałe będą do deserów i wypieków,dlatego warto mieć w spiżarni chociaż kilka słoików tych smacznych owoców. 3 kg twardych gruszek 2 kg cukru 2 litry wody Wodę zagotować,wsypać cukier,gotować 10 minut i wystudzić. Gruszki obrać,przekroić na połówki,wydrążyć pestki,ułożyć luźno w słoikach. Słoiki zalać syropem,zakręcić i pasteryzować 20 minut
Kolorowa kuchnia Elki
Domowe mleko kokosowe 150przeszkadza. Ważne,że nie ma zagęszczaczy,stabilizatorów itp. Domowe,smaczne i zdrowe i to się liczy. Rozdrobnionych wiórek nie należy wyrzucać będą fajnym dodatkiem do owsianki,jogurtu czy deseru,można też zrobić z nich mąkę kokosową. 150 g wiórków kokosowych 1 litr letniej przegotowanej wody Wiórki wsypać do garnka,zalać letnią wodą i odstawić co najmniej na 12 godzin
Kolorowa kuchnia Elki
Lekki syrop dyniowy 317Idealny do wypieków, deserów i kawy. Znakomicie zastąpi cukier, doda jesiennego smaku i poprawi humor.. bo jest niesamowicie słodki! :) Zmniejszyłam ilość cukru do granic możliwości, dlatego ma dużo mniej kalorii niż te gotowe ze sklepu.. i jest bez konserwantów :) Wszystko dla lepszego humoru :) Składniki: 1/2 szklanki puree dyniowego 1/2 szkl. wody 1 łyżeczka cynamonu w proszku
Czarnawisienka
Powidła śliwkowo-jabłkowe 225Zawsze robię kilka słoiczków tych pysznych powideł, później wykorzystuję je do różnych ciast i deserów. Doskonale z tymi powidłami smakuje świąteczny piernik. Składniki: 2 kilogramy śliwek węgierek 3 kilogramy jabłek 3 szklanki cukru 3 łyżeczki cynamonu 2 laska wanilii Sposób przygotowania: Śliwki myjemy, usuwamy z nich pestki, mielimy na grubym sitku, jabłka obieramy i usuwamy gniazda nasienne, kroimy na bardzo
Bajeczna Kuchnia
Sałatka brokułowa z rzodkiewką, kukurydzą i jajkiem 219miski. Z podanych składników robimy sos. Mieszamy 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salatka-brokulowa-rzodkiewka-kukurydza-jajkiem/ BosowKuchni Artykuł Sałatka brokułowa z rzodkiewką, kukurydzą i jajkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
PIERNIK MARCHEWKOWY 347Ciężki wilgotny, aromatyczny. Pachnie przyprawami korzennymi i jest prosty w przygotowaniu. To taki słodki chlebek, który równie dobrze można zjeść na deser lub śniadanie. Spora zawartość słodkiej marchwi sprawia, że dodatkowo jest pełen witamin:) POTRZEBUJEMY 6 średniej wielkości marchewek startych na tarce o drobnych oczkach 100 g masła lub margaryny 4 jajka 1/2 szklanki orzechów włoskich (posiekanych
WYSPA SZCZĘSLIWA
Szybkie i łatwe ciasto czekoladowe 232Czasem miewam ochotę na odrobinę słodkości, więc mogę liczyć na swoją Madzię, zawsze przygotuje mi pyszny słodki deserek. Tym razem poniżej znajdziecie przepis na ciasto czekoladowe
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
La Vinotheque Wine Bar & Restauracja | Warszawa 227słona co lubię, i odrobinę pikantna – mniam Gruszka gotowana w winie z sosem lemon curd podana z kruszonką. Jak dla mnie połączenie lemon curd oraz kruszonki zrobiło ten deser ADRES RESTAURACJI: Zobaczcie też: Restauracja Signature | Warszawa Restauracja The One Francuska 3 | Warszawa Artykuł La Vinotheque Wine Bar & Restauracja | Warszawa pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl
Kuchnia Bazylii