Chlebek/ciasto cukiniowe - nie jest wyraźnie słodkie, ale jako deser też się sprawdzi. Smaczne w towarzystwie mleka (zwykłego czy też roślinnego). Korzystałam z przepisu Klaudyny Hebdy ( http://klaudynahebda.pl/ ) ale zmieniłam nieco proporcje. Czytaj więcej
Kasia Sarnasmaki świetnie się ze sobą komponowały. Tutaj warto podkreślić, że oprócz wyśmienitego smaku… charakteru tym daniom dodawał sposób ich podania. Sam wygląd zachęcał do ich skosztowania. A na deser… No właśnie porcje były bardzo duże, więc nie bylibyśmy w stanie wcisnąć w siebie już nic słodkiego, więc pozostała nam tylko kawka :) Podsumowując Restauracja AleGloria to idealne miejsce
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mogliśmy nie skosztować francuskiej zupy cebulowej, która w różnych miejscach smakowała za każdym razem inaczej, ale za każdym razem wspaniale! Lody – solony karmel i pistacja To był hit deserów – zamówiona przez mojego męża porcja brioszki na ciepło z lodami i karmelem, całkowicie podbiła nasze podniebienia i żołądki! Wiem, że Francja słynie z creme brulee czy creme caramel
Raj dla Podniebieniabrzmi dziwnie? Jak to dżem z warzywa? A no tak! A jaki pyszny! :) Jeśli jeszcze nie próbowaliście, to zróbcie go koniecznie! :) Idealnie nadaje się do naleśników, kanapek, ciast, deserów i placuszków ;) Poniższe składniki wystarczą na ok. 5 słoiczków po 235ml każdy. Więcej przepisów na przetwory znajdziecie tutaj: Przetwory – zapasy na zimę . Inspiracja pochodzi z bloga: Nastoletnie wypiekanie @media (min-width
Kulinarne Przebojewódkę. Dolej sok z liczi - wymieszaj. Dodaj Grenadine i udekoruj listkami mięty. Smacznego! 😜 PS. Jeżeli do drinka użyjesz soku z puszki z owocami to owoce te możesz wykorzystać na deser z galaretką ... kliknij: Móżdżek
Alutka-Gotujemarka szwajcarska i sprawdził am, że j abłka są również bardzo popularne w Szwajcarii, tak jak i u nas, są zjadane na co dzień, na surowo i w deserach. Dla kogo: dla lubiących miętę dla chcących się ochłodzić dla mających ochotę na domowe lody Składniki: 400g jabłek (obranych i pokrojonych na kawałki) 20-30g cukru/erytrolu/ksylitolu mała garstka listków mięty
Mania Wypiekaniadekoracji. Układamy łączeniem do spodu, zostawiamy na chwilę aby się zależały. Przed podaniem posypujemy pudrem i dekorujemy jeżynami. Proste i smaczne danie, a do tego naprawdę efektowne. Na deser, na obiad lub na poczęstunek dla niespodziewanych gości jak znalazł
Dieta moja pasjamomentu produkcji, camembert dojrzewa – zyskuje płynność i miękkość, ostrzejszy smak i zapach, jego wnętrze staje się gładkie i lejące a skórka przerośnięta pleśnią usztywnia się. We Francji podawany na deser po obiedzie, jako jeden z żelaznych punktów deski serów. Camembert to idealny ser do pieczenia i smażenia – w panierce lub w towarzystwie przeróżnych dodatków. Tymianek, rozmaryn i czosnek to moje
Karo in the Kitchenszafran na pomarańczowy kolor. Nadaje się do przyprawiania zup i sosów, ryb, pasztetów, dekoracji talerza, a także do wzbogacania smaków: - miękkich serów - jogurtu - masła - omletów - niektórych ciast i deserów. Świeże płatki mają ciekawy, lekko pikantny smak. Można je dodać do oliwy i macerować w słońcu, by później używać do skrapiania sałatek. Ocet aromatyzujemy w podobny sposób. Dodane do gotowania ryżu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Nasze babcie nieustannie przy przeziębieniach dolewały nam soku z malin do herbaty, smakosze alkoholi robią z nich nalewki, są pyszne nawet przetworzone jako konfitury w ciastach, naleśnikach, czy innych deserach. Maliny mogą zastąpić również słodycze, warto zaznaczyć, że mają niewiele kalorii. Są doskonałym produktem dla osób, które są stosują diety niskokaloryczne. Składniki (na jeden talerz - możemy porcje zwiększać według
Kuchnia Pełna PasjiJak upiec szarlotkę nie mając jabłek? To będzie krótka, ale przyjemna historia o małym, sierpniowym jabłeczniku Ostatni weekend spędziliśmy na wsi i zaraz po przyjeździe zauważyłam
Smaczna PyzaKuchnia Szwajcarska jest zaczerpnięta z kuchni włoskiej, niemieckiej i francuskiej. Moją propozycją na deser jest ciasto z ryżu używanego to tradycyjnej i znanej dla wszystkich potrawy Risotto. #MyVictorinox Składniki: - 300 g ryżu Arborio - 1,75 l mleka - 0,25 l wody - 150 g cukru - 5 jajek - skórka z dużej pomarańczy lub dwóch małych - 3 łyżki likieru pomarańczowego
Kulinarne życiePieczemy w 180 stopniach ok 50 min. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/cytrynowy-ucierany-placek-jagodamiborowkami/ MieszamWGarnku Artykuł Cytrynowy, ucierany placek z jagodami/borówkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuSzybki deser bez pieczenia idealny na upały, z dodatkiem pysznego karmelu i powideł śliwkowych. Niebanalne połączenie na koniec wakacji :) Ciasto do zrobinia w mniej niż 10 minut. Wykonany w formie o wymiarach 24 cm x 27 cm. Czytaj więcej
Pychotkaaakremowym sosie karmelowym- mega kaloryczne i mega słodkie, co w niczym nie ujmuje im mega smaku! ☺️ Bardziej nadają się jako dodatek do np. owsianki, naleśników, pankejków, aniżeli jako samodzielny deser- no chyba, że w towarzystwie niesłodzonej bitej śmietany czy mnóstwem kwaśnych owoców tj. jeżyn, porzeczek, marakui itp., aby zrównoważyć słodycz. Moja propozycja podania to akurat dodatek marakui oraz pistacji
Kraina Miodem Płynąca