Sernik na cieście z dodatkiem masła orzechowego, polany polewą toffi z orzechami ziemnymi. Polewa toffi z orzechami jest naprawdę pyszna. Na pewno wykorzystam ją jeszcze przy innych deserach. Spód sernika: 1 paczka ciasteczek zbożowych z czekoladą 5 łyżek masła orzechowego niesolonego 2 łyżki masła Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego 500 g sera mascarpone 3 łyżki mąki ziemniaczanej
Bullioorzechy włoskie, ale jak dla mnie są o wiele delikatniejsze w smaku. Nadają potrawom bardzo miłego, orzechowo-maślanego smaku, dlatego doskonale nadają się do wypieków. Uwielbiam je dodawać do deserów, śniadań (ach owsianka z pecanami!), sałatek, dań głównych. Wiem, że są dosyć drogie. Sama długo zwlekałam z ich kupnem z tego powodu. Raz się przemogłam i przepadłam. Teraz już zawsze
rabarbarowoJak to z ciastem francuskim bywa, te rogaliki są niesamowicie proste i szybkie w przygotowaniu! Ja jestem jego fanką i po raz kolejny powtórzę, że warto
Kolorowy Przepisownikdolewając więcej mleka. Smacznego! Przepisów widziałam kilkanaście; różnią się od siebie proporcjami i dodatkami smakowymi. Ja postawiłam na najprostszy, z dodatkiem wanilii, bez cukru. Już przy przygotowywaniu ciasta czy deseru dosładzam tak, żeby pasowało
Pożeraczka, czyli raz adobrzeBył już na blogu przepis na podobny pudding ze śliwkami. Miał on jednak mocno waniliowy aromat. Tym razem wersja bardziej delikatna, doskonale pasująca do świeżych owoców
MarcinChefpodprażonym słonecznikiem i pokruszoną fetą. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/rozgrzewajaca-zupa-krem-burakow-soczewicy/ MieszamWGarnku Artykuł Rozgrzewająca zupa krem z pieczonych buraków i soczewicy pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkupotraw. Wspaniale smakuje po doprawieniu białym winem i świeżo startym parmezanem lub w połączeniu z warzywami. Ryż po ugotowaniu zachowuje kleistość, dzięki temu może naturalnie zagęszczać zupy i desery. Składniki: - 20 gram masła - 125 gram ryżu Risotto Uncle Ben's - kilka różyczek brokułu - 2 łyżki marchewki pokrojonej w kostkę Przygotowanie: Risotto przygotowałam zgodnie z recepturą na opakowaniu. A więc: Rozpuszczamy
Życie zaczyna się w kuchniorganizmu wapń i tworzy trudno rozpuszczalny szczawian wapnia, który może odkładać się jako kamienie nerkowe. Dzisiejszy wpis rabarbarowy połączony będzie z mandarynkami. Powstała konfitura jest fajnym sosem do deserów, ciast, ale także dobrze smakuje z serami i mięsem. Składniki: - 1/2 kg obranych mandarynek - 1 kg rabarbaru - 1 kg cukru - 3/4 szklanki wody Przygotowanie : Mandarynki obieramy i dokładnie oczyszczamy z białych
Życie zaczyna się w kuchnimój synek takimi lubi się zajadać najbardziej. Potrzebujemy płatki miodowe lub inne ulubione waszych dzieci, łyżkę serka mascarpone i garść zmiksowanych malin miodem i to wszystko, mamy gotowy deser. Składniki: 3 łyżki płatków Miodusie z firmy Cenos 1 łyżka serka mascarpone garść zmiksowanych malin 1 łyżka miodu Przygotowanie: Na spód kubeczka wsypujemy płatki, następnie nakładamy łyżkę serka, zmiksowane
Życie zaczyna się w kuchnitutaj . Natomiast pomysł na wykorzystanie owoców żelu (podpatrzonych w innych przepisach) był moją inicjatywą. Choć pewnie Ameryki nie odkryłam. Ale i tak Pavlova stała się jednym z moich ulubionych deserów. Pavlova z malinowym żelem Przygotuj miskę lub makutrę, mikser, łyżkę, łyżeczkę, garnek, płaską blachę, wysokie naczynie do ubicia śmietany, papier do pieczenia, kubek, ewentualnie trzepaczkę. Przygotuj składniki: 6 białek
blog.moje-pasje.infozsiadłego mleka. Przepis wypróbowałam już jesienią zeszłego roku. Racuchy wyszły bardzo smaczne, chociaż zsiadłe mleko zastąpiłam pół na pół maślanką i jogurtem naturalnym. Takie racuchy są idealne jako deser, lżejszy obiad lub uzupełnienie pierwszego dania. Racuchy z kwaśnego mleka ze śliwkami Przygotuj miski, nóż, rózgę metalową, łyżkę, łyżeczkę, szklankę, wagę kuchenną, patelnię, łopatki do odwracania racuchów, ewentualnie miarkę kuchenną. Przygotuj
blog.moje-pasje.infoW końcu po dość długiej przerwie dodaję nowy przepis. Szukałam inspiracji na przetestowanie mąki kasztanowej którą ostatnio zakupiłam. Znalazłam ją na fanpage Jacek Bilczyński
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćDomowy kisiel z jabłek, który nie zawiera chemii i który szybko przygotujecie w domu. Jest idealnym deserem dla najmłodszych, a z dodatkiem cynamonu lub goździków smakuje jeszcze lepiej. Na blogu Lenki Przepisy Tradycyjne znajdziecie przepis na kisiel cytrynowy, który jest bardzo aromatyczny. Składniki: 3 duże jabłka 1 łyżka cukru trzcinowego 2 łyżki mąki
KukuleczkiPomysł na ten deser zaczerpnęłam od mojej przyjaciółki Krysi. Ona przygotowuje go z jabłek, ja trochę bardziej zaszalałam , dodałam gruszki i malinki-pyszny! Dzięki Krysiu! SKŁADNIKI: 2 kwaskowe jabłka- u mnie szare renety 2 gruszki maliny teraz mrożone KRUSZONKA 1/2 kostki margaryny(rozpuścić) 12,5 dag. cukru 25 dag. mąki(krupczatka+tortowa WYKONANIE: z cukru, mąki i rozpuszczonej margaryny zagniatamy
Kuchnia Beaty