desery - 58579 przepisów (strona:1581/3906)

Ciasto "3 bit" 302

robiłam go już bardzo dawno, a że zbliża się koniec roku, to nadarzyła się idealna okazja :) „3 bit” z pewnością zachwyci wszystkich łasuchów, ale jako, że jest to deser bardzo słodki, to nie zjecie go naraz zbyt wiele (ale to akurat chyba dobrze?) ;) Ciacho jest proste w wykonaniu, niezbyt pracochłonne więc poradzą sobie z nim także adepci sztuki kulinarnej dopiero

MyCookBook.pl
PIJANA ŚLIWKA W CZEKOLADZIE 598

Przygotowując to ciasto, warto troszkę się napracować po to, by wywołać zachwyt gości i rozkosz podniebienia. Niebo  w gębie, to zdecydowanie za mało, jeśli chodzi o ten deser. Ciasto zdecydowanie dla dorosłych, nasączone alkoholem, z wierzchu obłożone śliwkami jak nazwa wskazuje- pijanymi od alkoholu..Mleczna czekolada przykrywająca całość dopełnia zmysły smaku. Składniki: ciasto:  170 g mąki 5 jajek

Z Majeczką w kuchni
JABŁKA POD KRUSZONKĄ Z CORN FLAKES 167

moim blogu, ale tym razem postanowiłam je zrobić z dodatkiem płatków żytnikch Corn Flakes, możecie również użyć klasycznych Corn Flakes lub pełne ziarno. Taki posiłek możemy zaserwować na śniadanie, deser lub podwieczorek.     SKŁADNIKI 1 jabłko, szczypta cynamonu, ½ łyżeczki syropu klonowego, 1 czubata łyżka masła, 1 czubata łyżka mąki, 1 płaska łyżka cukru, 1 łyżka płatków żytnich Lubella WYKONANIE

słodki bratek
Jak przygotować zdrowego łososia w parowarze 256

całą pewnością każdy sobie z nią poradzi. Dzisiejsze parowary są tak przygotowane, że możemy za ich pomocą przygotować 3 dania równocześnie np. zupę, rybę/mięso oraz deser. Czas przygotowania posiłków w parowarze jest bardzo krótki, zobaczcie w jaki sposób przygotować łososia w 15 minut . Łosoś z parowaru z zieloną fasolką – składniki filet z łososia łyżeczka oregano łyżeczka ziół

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Najlepsza masa makowa do makowca i solo 177

masę makową jaką pamiętałam z dzieciństwa, taką jak robiła moja babcia.  Jak się okazało nadaje się świetnie zarówno do rogalików, do strucli, makowca jak i sam w sobie deser! polecam Wam nie tylko z okazji Świąt! Najlepsza masa makowa do makowca i solo 400 g maku 150 g mielonych lub siekanych migdałów 1 l mleka 400 g cukru

Dzieje kuchennej Wiewióry
Blok czekoladowy z bakaliami 543

często był robiony przez nasze mamy na różnego rodzaju okazje. Wszyscy go uwielbiali " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Blok jest chyba najprostszym deserem, bez pieczenia do przygotowania w domu (pomijam oczywiście czas chłodzenia). Niżej przedstawiam Was moją wersję tego przysmaku " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Blok czekoladowy

Marta Gotuje
Kokosowe bombki 278

ciasteczka z kokosu i białek, czyli zwyczajne kokosanki. Z tym, że sklejone i oblane czekoladą tworzą okrągłe kule, które nie zdradzają co jest w środku. Polecam takie bombki na deser w Sylwestra, a Nowy Rok przywitam z bąbelkami Monte Santi :) 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru 200 g wiórków kokosowych ok 200 g czekolady gorzkiej Białka wlać do miski

https:KKuchniaMniam
3 najlepsze jaglane desery na zimę, Cafe Bazylia po remoncie 284

bardzo dobra jakość), piękny wystrój, miła obsługa. Aż szkoda, że nie jest to wyłącznie restauracja wegetariańska… .  Wegetarianie znajdą tutaj kilkanaście dań do wyboru wśród przystawek, makaronów, pizz i deserów. Cafe Bazylia ma teraz wejście od strony al. Rejtana, ogródek znajduje się również od głównej ulicy. Restauracja ma w swojej ofercie catering

Qlinarnie i Qlinarnie
na zakończenie roku pyszna niespodzianka za przepis.... 216

portalu facebooka Delektujemy "zobacz TUTAJ" był organizowany konkurs ŚWIĄTECZNY DESER LUB WYPIEK REGIONALNY mój przepis został nagrodzony "zobacz TUTAJ" i takie oto otrzymałam w paczce pyszne nagrody, w tym 2 książki ze słodkimi przepisami ciasto z konkursu:marchwiowi peperkuch-kaszubskie ciasto piernikowo-marchewkowe

W Mojej Kuchni Lubię
Wafle z pianką 152

Szybki przepis na deser. Wafle z lekką pianką czyli galaretki z kremówką. Polecam!  Składniki : * 2 suche wafle  * 3 różne galaretki * 400ml śmietany kremówki  Przygotowanie : Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku. Wystudzić. 200ml kremówki ubić, dolewać galaretkę i całość wymieszać. Wylać na wafel. Drugą galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, przestudzić i wylać na masę. Trzecią galaretkę rozpuścić w szklance

Magiczne Życie Marty
Najlepsze sałatki - zestawienie 18003

często posiadamy w kuchennych zasobach i nawet nie trzeba wychodzić do sklepu) i możemy przygotować pyszną sałatkę dla niezapowiedzianych gości lub do przekąszenia na imprezie pomiędzy ciepłymi posiłkami czy deserami. Stół bez sałatki jest... pusty! Przepisy na sałatki są o tyle ciekawe, że... nie trzeba trzymać się przepisu :) bardzo często okazuje się, że brakuje nam jakiegoś składnika, a wystarczy pomyśleć

Kolorowy Przepisownik
Klasyczny sernik bez spodu – prosty sernik 352

MieszamWGarnku A Wy jakie serniki lubicie najbardziej? Robicie zawsze spód w serniku? Artykuł Klasyczny sernik bez spodu – prosty sernik pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Kremowy sernik nowojorski na owsiano-orzechowym spodzie 366

Sernik to nie tylko nasz ulubiony deser. Robi się go na całym świecie i wszędzie w inny sposób. Sernik nowojorski jest mega gładki i bardzo, bardzo kremowy, lekki i bogaty jednocześnie. Wszystko dzięki śmietanie – i tej dodanej do masy, i tej na wierzchu. Śmietana nie dosyć, że pozwala uzyskać idealnie lekką, gładką i kremową strukturę tego ciasta, pozwala je także

Karo in the Kitchen
Ekologiczne musy owocowe dla dzieci :) 178

jaką ma do zaoferowania owa marka.  Musy. Owocowe i warzywne. To produkty bardzo praktyczne, które można mieć zawsze "pod ręką". Dobrze sprawdzą się jako przekąska w podróży, pyszny deser. Musy umieszczono w poręczną torebkę, z której wyciska się owocowo-warzywny przecier.  Produkty te wykonano z żywności ekologicznej. Są bez dodatku cukru rafinowanego, sztucznych aromatów, barwników, konserwantów

Zdrowie na języku :P
Makowiec 140

Makowiec to „must have” na świątecznym stole. Jak dla mnie jedyny prawdziwy to taki robiony od początku do końca od podstaw i przede wszystkim

rabarbarowo

Proponowane wyszukiwania