desery - 58579 przepisów (strona:1587/3906)

Frużelina malinowa 170

Frużelina to fajny dodatek do gofrów, naleśników, deserów, a także do kremów do ciast. Można robić z praktycznie z każdych owoców, ale najlepsze są te z dużą zawartością pektyny jak np. wiśnie czy jagody, wtedy mają fajną konsystencję.  Składniki: 500 g malin świeżych (mogą być również mrożone) około 6 łyżek cukru 3 łyżeczki żelatyny 1 łyżka soku z cytryny

talerz przyjemności
Drożdżowe jagodzianki 120

Jeden z popisowych numerów mojej Babci to drożdżowe jagodzianki. Smakują i latem i zimą. Idealne na śniadanie, jak i deser do kawy.  Do napisania postu z przepisem na drożdżowe jagodzianki podchodziłam kilka razy. Nie było proste określić ilość użytych produktów, gdyż Babcia robi wszystko na oko. Przyznam, że jeśli chodzi o ciasto drożdżowe to też tworzę

Rusty Fork
Pszczółka - sernik na zimno z nasionami chia 179

dodać absolutnie do wszystkiego, od potraw wytrawnych do słodkich. Po namoczeniu mają fajną galaretkowatą konsystencje i np. w serniku świetnie wyglądają takie mini kropeczki. Sernik brzoskwiniowy to doskonały deser na upalne lato.     Biszkopt: 3 jajka ½ szklanki cukru Sweet Family ½ szklanki mąki 2 płaskie łyżki kakao 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia   Masa serowa z chia

Jadło i czytadło
Deser owocowy ze słonecznikową śmietanką, Gdańsk 164

Bardzo szybki, pyszny i łatwy deser: śmietanka słonecznikowa z sezonowymi owocami. Najlepiej schłodzić przed podaniem. Fotorelacja z Gdańska murale na ścianach bloków (Zaspa) w Hewelianum , ciekawie i interaktywnie, zdecydowanie warto odwiedzić starówka Awokado (wegańskie bistro), smaczne jedzenie, też na wynos ogórkowa (kiszone) kotlet meksykański, majonez, pure, surówka red velvet , trochę mdłe, wygląda lepiej Europejskie Centrum Solidarności, zdecydowanie warto odwiedzić, dużo

Qlinarnie i Qlinarnie
Sałatka z komosy ryżowej i awokado 158

zdrowa. Godna polecenia dla diabetyków, wegan, wegetarian, osób na diecie bezglutenowej… i nie tylko. Komosa ryżowa ma lekko słodkawy smak, więc nadaje się do przygotowywania dań głównych, jak i deserów. W mojej kuchni i na blogu na pewno pojawi się jeszcze wielokrotnie. Gorąco polecam, smacznego i… na zdrowie. Wydrukuj przepis The post Sałatka z komosy ryżowej i awokado appeared first

mojewypiekiinietylko
Serniczek kawowy a’la Tiramisu – bez pieczenia 170

wyłącznie na tym co robię i co lubię. W takich okolicznościach właśnie przygotowałam ten mini-serniczek. Jego smak jest niepowtarzalny. Dodatek kawy i amaretto niewątpliwie przywołuje smak znanego deseru, podobnie jak oddzielenie poszczególnych warstw kakao. Polecam do kawy i nie tylko;) Proporcje na małą tortownicę (18cm) 100g miękkiego masła 500 g serka z wiaderka (np Piątnica) 4 żółtka

Smaki Na Talerzu
Syrnik koko-wiśnia (Sernik kokosowo- wiśniowy) 151

Piyrsze 1 skojarzynie ze koko to je kura i po prołwdzie 2 tyn syrnik tyż ze kurōma 3 moł 4 co wspōlnego, bo dołwo 5 sie

Chop w kuchni
Ryba zapiekana w sosie śmietanowo- koperkowym 213

wrzucić coś innego, a dodatkowo podstawka, na którym są ustawione może pełnić funkcję talerza, na którym podałam swoją porcję :) Niebawem pokażę Wam jak świetnie spełniły się w dziale z deserami. Tymczasem wróćmy do ryby i szybkiego obiadu dla dwojga ;) Składniki: 2 mrożone płaty ryby (u mnie miruna) śmietana kremówka 30% skórka otarta z 1/2 cytryny 2 ząbki czosnku pieprz cytrynowy

Blondynka Gotuje
Ucierane ciasto z czerwoną porzeczką 119

porzeczka w kuchni Oczywiście najzdrowsze są surowe, ale nie każdy z nas lubi kwaskowe owoce, dlatego możemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem

Kulinarne przygody Gatity
Słony karmel 167

Dziś mam dla Was przepis na doskonały karmel. Można go wykorzystać do wszelkich deserów, ciast lub zrobienia cukierków karmelkowych. Trzeba tylko pamiętać, że karmel jest bardzo gorący i nie skusić się by próbować go w czasie gotowania. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Rawnello (Raw pralinki) - Raw&Happy 119

oraz zrównoważyć tak wysoki poziom słodkości, dlatego delikatnie chrupią kuleczki maku a 3-4 pralinki zdecydowanie zaspokoją wielką chęć na słodkości. Te pralinki najlepiej odnajdują się w mało słodkim deserze np. tak jak u nas z budyniem (pycha!).  Podsumowanie: Pralinki Rawnello to zdecydowanie gratka dla fanów niebanalnych słodyczy oraz dla poszukujących efektownego słodkiego prezentu. Każda wersja ma w sobie

Candy Pandas
Ekologiczny nektar kokosowy - Maya Gold 122

wcale nie gorzej!(chociaż mógłby być gęstszy xD). Świetne jest w nim to, że łączy w sobie wszystkie najlepsze smaki różnych płynnych słodzideł :D Dobrze się spisał w deserach, na gofrach, pysznie uzupełnił kwaśny zapiekany rabarbar a nawet dał radę złączyć składniki  na spód w ryżowym torciku (brzmi ciekawie? przepis na torcik znajdziecie tutaj ^^).  Według nas kolejny produkt

Candy Pandas
Erytrytol (E 968) - substancja słodząca 0 kcal 109

też jest ta interesująca nuta ale erytrytol pod tym względem jest intensywniejszy. Przyjemnie rozpuszcza się na języku, nie zostawiając osadu oraz nie posiada gorzkiego posmaku. Idealnie nadaje się do deserów „na zimno”: galaretek, puddingów czy po prostu posypany na sezonowych owocach sprawi, że nada orzeźwiającego i słodkiego smaku. Podsumowanie: Czy nam się spodobał? Oczywiście, że tak, ponieważ miałyśmy już okazje

Candy Pandas
Migdały ziemne i chipsy z migdałów ziemnych z syropem z agawy - Govinda 130

agawy, którego fankami nie jesteśmy nie jest bardzo wyczuwalny a poziom słodkości jest odpowiedni. Podsumowanie: Tygrysie orzechy okazały się ciekawą przekąską o interesującym smaku. Płatki są świetnym dodatkiem do deserów i musli szczególnie bez cukru a orzechy w całości wykorzystamy do wypieku, który pojawi się w kolejny weekend kiedy uporamy się z obowiązkami zawodowymi. BĘDZIE PYSZNIE! :)  Należy moczyć

Candy Pandas
Woda kokosowa – RiRi Acqua di cocco 136

warto po nią sięgać nie tylko kiedy ma się do czynienia ze sportem.  Angelika oceniała ją pod względem orzeźwienia w upalne dni i jako dodatek do koktajli czy deserów (przepis niedługo). Woda kokosowa sprawdziła się w tej kwestii genialnie. Jej naturalna kokosowa słodycz ze słonym posmakiem wspaniale łączy się owocami, szczególnie truskawkami i arbuzem. Monika natomiast wzięła pod lupę

Candy Pandas

Proponowane wyszukiwania