desery - 58579 przepisów (strona:1591/3906)

Kremowa ryżowa szarlotka | bez glutenu, mleka i jajek 199

Kremowa ryżowa szarlotka to zdecydowanie najbardziej zaskakujące ciasto jakie przygotowywałam. Zaskakujące w swej prostocie, w szybkości przygotowania i w smaku. Odkąd pomysł na taki deser pojawił się w mojej głowie, piekliśmy je już cztery razy. Znikało tak szybko, że dopiero za czwartym razem zrobiłam zdjęcia. Spróbujcie koniecznie! :) Składniki: - 180g płatków ryżowych - 400 ml mleka kokosowego z puszki - 2 łyżki cukru

Smakuje zdrowo
Rozgrzewająca mocha z prażonym kokosem 214

Rozgrzewająca mocha z prażonym kokosem to deserowy napój idealny na chłodne dni. Taka kawa kokosowa ma wszystkie zalety gorącej czekolady, zdrowego napoju i wyśmienitego, bezcukrowego deseru. No i ten prażony kokos! Dodatek kawy zbożowej Inka nadaje napojowi głębszego smaku i przemyca nam nieco zbóż. Chwila zimowej przyjemności dla każdego. Jeśli kochacie smak Inki, gorzkiej czekolady i aromatycznego kokosa, to jest

Poezja smaku
PIKELETS – australijskie placuszki – kuchnia australijska 193

Dziś zawędrowaliśmy do Australii. Najpopularniejszym australijskim deserem jest Pavlova – pyszna, słodka beza, podawana najczęściej z kremem i owocami. Ale to nie Pavlovą będziemy dziś zajadać, a pyszne placuszki / racuszki Pikelets – bardzo popularne w Australii. Małe, niezbyt sołdkie, idealne zarówno na śniadanie, jak i podwieczorek. Świetnie smakują z dodatkiem dżemu, owocami czy też cukru pudru. Ze względu

Ostra na Słodko
Zupa gulaszowa 250

wodą 2 łyżki mąki, na 10 min przed końcem duszenia 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/zupa-gulaszowa/ BosowKuchni   Artykuł Zupa gulaszowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
"Kolorowa kuchnia roślinna" Magdalena Gembacka 159

komosą ryżową, tęczowa sałatka, czy sałatka z pieczonych buraków z sosem piernikowym (mniam :-))) napoje i koktajle: napój rabarbarowo - truskawkowy z bazylią, wytrawny koktajl warzywny, gorąca czekolada z daktylami :-))) desery i wypieki: wegańskie tiramisu, trufle marchewkowe, piernik buraczany i wiele innych pyszności :-) Podsumowując - na pewno warto kupić, świetne przepisy, świetne wydanie, kolorowe, zachęcające do testowania przepisów zdjęcia, potrawy z produktów ogólnodostępnych

kruche babeczki
"Zdrowe słodkości na każdą porę dnia" - recenzja i KONKURS! 274

Tak jak obiecałam, kolejna kulinarna recenzja i konkurs dla Was :) A do zdobycia "Zdrowe słodkości na każdą porę dnia" autorstwa Katarzyny Maciejko-Zielińskiej od Wydawnictwa Samo

Moje Kuchenne Rewelacje
Najlepsze książki o fermentacji 2016 187

dziko rosnących i dodawać niechlorowanej wody mineralnej. Jakie dania można przyrządzić z kiszonek? Baron poleca leczo z kiszonych warzyw, fermentowane zupy, podpłomyki typu pizza z kiszonkami. A na deser? Kiszony rabarbar! Autor: Aleksander Baron Wydawnictwo: Pascal   „The Modern Preserver” Na koniec książka po angielsku, ale dość łatwo dostępna w Polsce. Napisała ją Kylee Newton, która ma firmę

Ugotowane pozamiatane
Czekoladowa Panna Cotta 241

Dziś pyszny, aromatyczny deser, który powoli przypomina już o nadchodzących świętach – czekoladowa panna cotta. Do tego prażone orzechy laskowe, domowa skórka pomarańczowa i granat :) Przygotowałam go w małych słoiczkach o pojemności 125 ml (pół szklanki), wyszło mi 7 porcji. Możecie wykorzystać dowolne miseczki, szklanki lub pucharki na lody Składniki: 600 ml śmietany kremówki 100 ml mleka 100 g gorzkiej

Ciastkozercy
Dżem z dyni i jabłek 170

Pachnący goździkami i cynamonem dżem z dyni i jabłek pozwoli Wam zatrzymać jesienne smaki na dłużej. Znakomicie nadaje się do deserów, jako nadzienie do naleśników, przekładania ciast oraz na kanapki. Do jego wykonania najlepiej użyć kwaśnych jabłek. Jeśli jednak takich nie macie wystarczy, że do masy dodacie więcej soku z cytryny. Ilość cukru też możecie modyfikować dostosowując ją do własnych

MyCookBook.pl
Domowy ekstrakt pomarańczowy 155

Likier pomarańczowy jest składnikiem wielu ciast i tortów, deserów. Najpopularniejszy w cukiernictwie jest likier o nawie  Cointreau.  Z uwagi na dostępność do tego produktu postanowiłam zrobić własną wersję tego trunku. U mnie w dwóch postaciach: pierwsza przygotowana i oparta wyłącznie na metodzie ekstrakcji a druga dodatkowo wzbogacona syropem pomarańczowym. Wszystko przygotowane z naturalnych składników bez chemicznych ulepszeń

vaniliowoczekoladowa
Rolada makowa błyskawiczna 161

biszkopt, gotowa masa makowa, szybka masa serkowa i orzechy. Rolada dłużej leży w lodówce niż się ją pzrzygorowuje. Przepis pochodzi z warsztatów AEP Makro Kuchni Miedzynarodowej Desery. Na pewno zagości w moim domu na dłużej. Polecam na święta

To co kocham
Sernik amerykański z białą czekoladą 128

wypiekać w kąpieli wodnej w temp. 160 st.C przez 1 godzinę. • Podawać posypany cukrem pudrem. Przepis pochodzi z warsztatów AEP Makro – Kuchnia Międzynarodowa Desery

To co kocham

Proponowane wyszukiwania