smak, po odstaniu i nabraniu temperatury tak samo dają się formować w kulki jak świeże. UWAGA Nie musicie mrozić lodów w jednym dużym pojemniku – możecie zamrozić pojedyncze porcje deseru w ceramicznych albo silikonowych miskach lub nawet plastikowych kubeczkach, masę umieścić w foremkach do lodów na patyku albo podzielić ją między dwa płytsze i mniejsze pojemniki – im głębszy pojemnik, tym dłuższe
Karo in the KitchenCiasteczka z daktylami i wiórkami kokosowymi to pyszny i zdrowy deser, który jest odpowiedni zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Ciasteczka są bezglutenowe i bez dodatku białego cukru. Do ciasteczek można nie dodawać zupełnie cukru, gdyż suszone daktyle zazwyczaj są dość słodkie. Moje daktyle jednak nie były bardzo słodkie i w połączeniu z mąką kokosową i kakao, masa
Kuchcik gotujePyszne, aromatyczne mango jak się okazuje nie wszyscy lubią. My uwielbiamy ale musi być dobrze dojrzałe, inaczej nie jest smakowite. Tym razem przepis na deser kuchni australijskiej znalazłam w książce mojego ulubieńca Roberta Makłowicza. Przepis z książki "Fuzja smaków" Mango w syropie z wanilią i limetką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieProste, szybkie i zdrowe śniadanie, które może być też deserem:) Na 2 porcje: jogurt z zakwasku lub naturalny 300 ml crunchy owsiane 4 łyżki mrożone np. żurawiny 4 łyżki chia 1 łyżeczka miód gryczany 1 łyżeczka Jogurt, crunchy i żurawinę napełniamy w szklaneczki na przemian. Podajemy polane miodem i z listkami mięty lub melisy
AZgotuj!Koktajle to idealna propozycja na śniadanie, czy deser. Szczególnie teraz, kiedy robi się ciepło i często nie mamy specjalnej ochoty na szybkie kanapki, bo koktajle nie dość, że gaszą pragnienie to robi się je jeszcze szybciej niż najzwyklejsze tosty! :) Przyznaję bez bicia, ze w dużym blenderze kielichowym nie robiłam ich dość często, bo ilu nas w domu jest, tyle
MamaOskarkaUwielbiam lekkie desery a wystarczy mieć tylko 3 składniki aby przygotować ten: paczkę mrożonych owoców łyżkę miodu łyżkę nasion chia Owoce wrzucam go garnka, zagotowuję i odstawiam. Dodaję łyżkę chia i łyżkę miodu. Mieszam przelewam do szklanek. Po kilku godzinach ma konsystencję kisielu
AZgotuj!prostym i szybkim w przygotowaniu. Nie wymaga pieczenia, a sprawi radość każdemu. Mowa o pysznych pischingerach, czy prościej-waflach przełożonych kremem czekoladowym. Myślę, że wielu z Was ten deser kojarzy się z dzieciństwem :) Polecam gorąco, ponieważ krem, którym przekładamy wafle jest rewelacyjny, a gotowe wafelki znikają z rekordową szybkością :) Polecam gorąco i zapraszam SKŁADNIKI KREM -75g mąki pszennej
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokupełni korzystacie ze słońca i wolego czasu. W takie dni świetnie sprawdzają się dania na zimno, dlatego dziś zaproponuję placuszki twarogowe w wersji białkowo-tłuszczowej. Idealne na śniadanie, deser jak i kolację. U mnie wyszły bardziej mega placuchy niż placuszki, ale ja nie lubię bawić się drobne porcję.😅 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Możliwości urozmaicenia tych placków jest wielka. Ja dodałam
Zdrowie i pysznie na talerzuściągnąć z palinka, dodać czekoladę i mocno wymieszać. Nałożyć do szklaneczek, zaczekać aż ostygnie i udekorować plasterkami banana. Z podanych składników otrzymamy 3 większe lub 4 mniejsze porcje deseru
Mania WypiekaniaUwielbiam ananasa dodawać do jogurtu naturalnego czy owsianki. Tym razem przygotowałam ananasa w cieście naleśnikowym. To doskonała przekąska, śniadanie czy deser zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Takie placuszki najczęściej przygotowuję, kiedy pozostaje mi otwarta puszka ananasa. Podaję je wtedy z lodami waniliowymi, jednak dziś zajadaliśmy je z musem "czekolada śliwkowa" od firmy Manufaktura Łagowski . Powiem
Zrób to smacznieczekoladowe już truskawki (zrobimy wtedy ładne wzorki). Teraz wystarczy poczekać aż czekolada zastygnie i gotowe. Jeśli włożymy truskawki do lodówki, wystarczy kilka chwil i już możemy delektować się pysznym deserem ! Smacznego! Post Truskawki w czekoladzie pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni
Za drzwiami kuchniMajówkę serniczek zrobiłam. Lubicie desery na zimno? Miałam jeszcze sporo mrożonych owoców: borówki i wiśnie, figi zakupione gdzieś w kuchniach świata a zapomniałam dodać że użyłam tu jeszcze pijanych migdałów. Migdały zostały mi jak robiłam Amaretto i szkoda ich było wyrzucać, tutaj sprawdziły się idealnie. Jeśli nie macie pijanych migdałów użyjcie zwykłych, też będzie ok. Sernik na zimno z wiśniami
Moje Małe CzarowanieLody znane są na świecie już od ponad 5 tysięcy lat, choć bardziej przypominały wówczas znane dziś sorbety, niż kremowe gałki. Na przyrządzanie lodowych deserów pierwsi wpadli Chińczycy używając do tego lodu, śniegu, mleka i owoców. Lody znano też w starożytnej Grecji i Rzymie, ale dostępne były dla najbogatszych – cesarzy i królów. Na rozkaz władców bryły lodu sprowadzano z gór
mojewypiekiinietylkoDeser z mango na bazie białego serka, jogurtu oraz syropu z agawy Sprawdzone wykończenie menu w upalne dni. Proporcje na 4 osoby: Składniki: 1 dojrzałe mango 200 g Fromage blanc (serek homogenizowany) 125 g jogurtu naturalnego 3 łyżki syropu z agawy Wykonanie: Mango obrać ze skórki, pokroić w kostkę, 1/2 owocu przełożyć do blendera, dodać serek, jogurt
Wino Francja Kuchnia