zamrażalnika na co najmniej 8 godzin. Lody truskawkowe O czym warto pamiętać przygotowując lody. Jak widać po przepisie nie dodałam do lodów cukru. Osobiście nie jestem fanem przesłodzonych deserów. Tyczy się to ciast, ciasteczek, lodów. Truskawki, których użyłam były bardzo słodkie same w sobie. Dodanie cukru zaburzyłoby tę naturalną słodycz owoców. Lody wykonane w ten sposób są zdecydowanie bardziej smaczne
mecooksOwoce pod kruszonką to deser, do którego chyba nie trzeba przekonywać nikogo. Uwielbiam go za prostotę, szybkość w przygotowaniu i ten cudowny, słodki zapach, który unosi si ę w domu przez wiele godzin po jego upieczeniu. Dziś rabarbar i truskawki, słodko-kwaśny smak, który idealnie łączy si ę z maślan ą kruszonk
La grande e la piccola cuocaKłania się Wam kultowe ciasto zwiastujące lato w wersji wegańskiej i bezglutenowej. Mowa o serniku na zimno z truskawkami. Bezsernik równie pyszny, słodki, orzeźwiający jak jego tradycyjny kolega. Deser, który się zawsze udaje i szybko powstaje. Szkoda czasu na zachwyty i przydługi wstęp. Po prostu, łapcie przepis i twórzcie! Składniki na tortownicę średniej wielkości: 1/4 szklanki płatków jaglanych, 1 szklanka
Jeść, by żyć w zdrowiuDziś przychodzę do Was z pomysłem na pyszny, mega czekoladowy deser... krajanka z dodatkiem ryżu preparowanego. Pewnie każdy z Was z dzieciństwa pamięta szyszki z ryżem preparowanym, a ja przypominając sobie ich smak przygotowałam coś podobnego. W szafce zalegały mi czekolady, więc postanowiłam je wykorzystać. 10 minut pracy, godzinka chłodzenia w lodówce i pyszne batoniki gotowe :) Składniki na blaszkę 20/20
Zrób to smacznieBrownie bardzo czekoladowe Jeżeli deser to? Oczywiście czekoladowy. Moja propozycja Brownie bardzo czekoladowa i rozpuszczająca się w ustach! Zapraszam. Proporcje dla 6 osób: Składniki: 135 g gorzkiej czekolady wysokiej jakości 100 g cukru 2 jajka wysokiej jakości 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 130 g mąki 80 g masła 50 g zmielonych migdałów (albo orzechów
Wino Francja KuchniaDeser z mango na bazie białego serka, jogurtu oraz syropu z agawy Sprawdzone wykończenie menu w upalne dni. Proporcje na 4 osoby: Składniki: 1 dojrzałe mango 200 g Fromage blanc (serek homogenizowany) 125 g jogurtu naturalnego 3 łyżki syropu z agawy Wykonanie: Mango obrać ze skórki, pokroić w kostkę, 1/2 owocu przełożyć do blendera, dodać serek, jogurt
Wino Francja Kuchniamamy ... Z okazji tego wyjątkowego dnia przygotowałam mnóstwo smakołyków. Szczególnym uznaniem cieszyły się bezowe tartaletki z owocami. Polecam, nie tylko na wielkie święto. Świetnie się sprawdzą też jako niedzielny deser. Składniki: Beza: • 6 białek kurzych • 300 g drobnego cukru • 1 szczypta soli • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej • 1 łyżeczka octu winnego Krem: • 500 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% mocno schłodzonej
W mojej kuchniŁatwe do zrobienia, bardzo lekkie i odświeżające ciasto z jogurtu greckiego. Ciasto bez pieczenia z truskawkami jest niezbyt słodkie i idealnie pasuje do podania na deser latem. Ze względu na zawartość w jogurcie wapnia i białka, warto podać je dzieciom. Sezon na truskawki rozpoczęłam ciastem z jogurtów greckich bez pieczenia z truskawkami i galaretkami. Ciasto jest mało wymagający, gdyż samo
Kuchcik gotujeOstudziłam, poczekałam aż galaretka zacznie tężeć i wylałam na sernik z owocami. Przykryłam folią spożywczą i zostawiłam na kilka godzin w lodówce aby całość stężała. Bardzo orzeźwiający i pyszny deser na upalne dni. Smacznego! Lidka
Pieprzyć z FantazjąJest to wersja mało kaloryczna. Jeśli chcecie bardziej słodki to musicie dodać trochę więcej cukru. W tym przepisie mam białka, ale nie trzeba ich dodać. Niektórzy
Kuchnia Pokoleńulubionych są z przesłodką suszoną żurawinką i dodatkiem masła orzechowego. Świetne połączenie słodkiego ze słonym. Oczywiście żurawinę możecie zastąpić innym owocem wedle uznania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Idealne na śniadanie, deser i kolację. Dzieci z pewnością również w nich zasmakują :) Zapraszam również po inne moje przepisy na placki. LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 1 porcje: -50 g mąki orkiszowej
Zdrowie i pysznie na talerzuKruszonka a pod nią owoce, to deser znakomity. W sezonie letnim, różnych kruszonek powstaje u nas wiele i czy są pod nią truskawki, wiśnie czy śliwki zawsze jest pyszna. Dziś rabarbalove czyli mój ukochany rabarbar, a kruszonka zdrowa i pożywna, może służyć jako śniadanie, polecam. Rabarbar pod owsianą kokosową kruszonką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDeser z serii MEGA ! Chrupiący z wierzchu, delikatny w środku, mocno owocowy na końcu! Składniki: 8 dużych truskawek, 20 g budyniu (pół opakowania), 200 ml mleka, łyżeczka cukru, 4 łyżki płatków migdałowych Przygotowanie: Budyń gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu dodając łyżeczkę cukru. Truskawki kroimy w plastry. Układamy na dnie kokilek, przykrywamy budyniem, posypujemy płatkami migdałów. Wkładamy do nagrzanego
Lena GotujeFenomenalne ciasto, typowe na letnie i ciepłe dni. Pyszny spód z ciemnych herbatników, cytrynowa śmietanka i wiśniowa galaretka stworzyły pyszny deser, idealny w smaku! 200 g herbatników (ciemnych) Cukry Nyskie 70 g masła lub margaryny 500 ml śmietany 36% 1 galaretka cytrynowa + 1 szklanka wrzątku 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki mleka w proszku 1 galaretka wiśniowa + 1 szklanka wrzątku
VioletoweKucharzenieDodaję po jednej łyżeczce mascarpone dalej ubijając na delikatnych obrotach. 12 truskawek kroję w plastry, pozostałe 2 w kostkę. W pucharkach układam warstwami truskawki, krem, truskawki i krem. Deser dekoruję posypką i pokrojonymi w kostkę truskawkami
JejKuchnia