desery - 58579 przepisów (strona:1115/3906)

Pascha kakaowa z bakaliami 285

lodówki na noc. 4. Rano wyjmujemy paschę i ostrożnie zdejmujemy gazę. Przekładamy na talerz i dekorujemy bakaliami, migdałami, żelkami lub innymi słodkościami. Smacznego! Kategoria: Ciasta , Przepisy , Słodkości i desery Tagged: czekolada , kakao , migdały , orzechy , pascha , ser , Wielkanoc , żurawina

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Mini pavlova z lemon curd 163

Mini pavlova z lemond curd i jagodami to propozycja dla wielbicieli słodkich deserów. Sama beza jest bardzo słodka, dlatego dobrze jest ją złamać kwaskowatym kremem lub owocami.  Moja propozycja to lemon curd. Jest słodki, zawiera cukier, ale kwas cytryn przełamuje słodycz idealnie.  Składniki na mini beziki. ok 9 sztuk o średnicy 10 cm: 3 duże białka

Rusty Fork
Pascha czekoladowa 157

godziny, żeby nadmiar wody się odsączył do garnka znajdującego się pod sitkiem i żeby pascha nabrała kształtu. Bardzo ładny jest też wzór, który gaza odciska na powierzchni deseru. Następnego dnia przekładamy odsączoną paschę na talerz i dekorujemy posypując ją kakao. Podajemy schłodzoną. Niektórzy lubią paschę z zamrażalki, smakuje wtedy jak lody. W tej opcji po zrobieniu i udekorowaniu paschy

Ugotowane pozamiatane
Pascha 196

Tradycyjny, wielkanocny deser z twarogu, z dodatkiem mnóstwa bakalii. Laskę wanilii rozciąć wzdłuż, przełożyć do śmietany i zagotować. Odstawić do ostygnięcia. Wanilię wyjąć, a do śmietany dodać skórkę pomarańczową, rodzynki

Bullio
Czekoladowy budyń z kaszy manny 163

wersję czekoladową. Nie ma nic lepszego niż domowy budyń. Spróbujcie raz, a zapomnicie o tym z torebki! Czekoladowy, delikatny w smaku, mleczny, przepyszny! Dzieci pokochają ten smak! Dobry na deser czy na śniadanie, kasza manna w nowej odsłonie przed Wami! Czekoladowy budyń z kaszy manny / 2 porcje Składniki: 2 szklanki mleka 5 łyżek kaszy manny 100 g czekolady mlecznej czekoladowe

Moja smaczna kuchnia
CRUNCHY LATTE – śmietanowo-orzechowa INKA z chrupiącą, orzechową kruszonką 144

czyli pyszną, kremową kawę z dodatkiem syropu orzechowego, śmietanową pianą i chrupiącą kruszonką bakaliową zapiekaną w miodzie. Idealna na te coraz cieplejsze, ale nie gorące jeszcze dni. Wspaniała na deser po obedzie albo jako słodki dodatek do pysznego ciacha. Do jej zrobienia zainspirowała mnie INKA z błonnikiem – koniecznie spróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: * kawa INKA z błonnikiem – 2 czubate łyżeczki

Ostra na Słodko
Cytrynowa kaszka manna 183

Cytrynowa kaszka manna to pomysł na szybki do przygotowania i smaczny deser. Idealny na pochmurną i deszczową pogodę :) Kaszka manna zawdzięcza swój kolor dzięki odrobinie kurkumy i skórce z cytryny.  Składniki na 2 porcje: 2 szklanki mleka 2 łyżki domowego cukru waniliowego 4 płaskie łyżki kaszki manny szczypta soli szczypta kurkumy  sok + skórka z 1 cytryny

Ugotować
Keks 352

upieczeniu, jeszcze gorące wyjmujemy z foremki, kładziemy na boku do całkowitego ostygnięcia. P.S. Keks długo zachowuje świeżość, jeżeli zawiniemy go w papier do pieczenia. Można również go zamrozić. Kategoria: Deser Tagged: bakalie , jajka , keks najlepszy , masło , mąka , orzechy

Mam apetyt na ...
Serniczkowe króliczki 244

Składniki na masę serową (12 serniczków): 300 gramów śmietany kremówki 300 gramów serka mascarpone 3 łyżki stołowe cukru pudru 6 łyżek stołowych wody 2 łyżki stołowe żelatyny spożywczej do deserów zielony barwnik spożywczy Składniki na dekorację: 100 gramów białej czekolady czerwony barwnik spożywczy 12 białych pianek galaretka o różowym kolorze Wykonanie serniczków: W moździerzu rozgnieć drobno ciasteczka. Wymieszaj je dokładnie

Garniec Magalie
Pieczony omlet bananowy 413

Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na pieczonego, bananowego omleta bez grama mąki pszennej. Jeśli uważacie, że desery z użyciem innych mąk takich jak gryczana, jaglana, ryżowa czy orkiszowa są niesmaczne, po spróbowaniu tego omleta na pewno zmienicie zdanie! Jest bardzo puszysty a podczas pieczenia rośnie jak na drożdżach. W wierzch ciasta powciskałam pokrojone banany i zapiekłam w żeliwnej patelni. Był chrupiący

Jaglusia
COFFEE NOIR – CIASTO CZEKOLADOWO-KAWOWE 249

zaginionego Kerseya, Claribel, prowadzi własną kawiarnię i jest pierwszym z kontrahentów na naszej drodze do potęgi na lokalnym rynku kawy. Wiadomo, że każda szanująca się kawiarnia musi serwować przepyszne desery – dlatego połączyliśmy ze sobą te dwa elementy i stworzyliśmy ciasto, które idealnie wpasowuje się swoim charakterem do klimatu samej gry. Mocno czekoladowe ciasto z wyraźną nutą kawową, o miękkiej

Nerds Kitchen
Sirocco Sabriny Ghayour. Ciasto - mus z gorzkiej czekolady z kawą i kardamonem. 220

lekkie i orzeźwiające dania, które wzbogacą i urozmaicą Waszą kuchnię wiosną i latem.  W sumie ponad 100 przepisów z podziałem na śniadania, przekąski, dania główne, sałatki, wypieki i desery. Jest też "moja spiżarnia" - mini poradnik jak najlepiej wykorzystać przyprawy i inne egzotyczne składniki. "Sirocco", Sabrina Ghayour Wydawnictwo Insignis 242 strony Twarda oprawa Cena 69,99 zł Niżej znajdziecie jeden

SzczyptaSmaQ
Zaparzana babka drożdżowa z czekoladą i cynamonem 181

Oetkera. Oprócz niego, do wyboru mamy także Migdał z Maroka, Cytrynę z Sycylii i Pomarańczę z Brazylii – wszystkie ekstrakty są w 100% naturalne i nadają wypiekom oraz deserom niesamowity aromat bez użycia chemii. Jeśli nie przygotowujecie ekstraktów sami, to mogę je zdecydowanie polecić – skład broni się sam. Cieszę się, że taki produkt pojawił się na rynku. Do serii

Poezja smaku
Naleśniki Suzette 136

Naleśniki Suzette to tradycyjny francuski deser. Są pyszne, orzeźwiające, aromatyczne, delikatne i bardzo słodkie. Skórka pomarańczowa nadaje im orzeźwiającego smaku, a karmelowo - maślano - pomarańczowy sos jest po prostu obłędny. Oszaleliśmy z mężem na punkcie tych naleśników. Jeśli szukacie wykwintnego, a jednocześnie prostego w przygotowaniu dania to sięgnijcie po crepes Suzettte. Będziecie oczarowani! Ciasto naleśnikowe: 1,5 szklanki mleka 1 szklanka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kokosowe gniazdka z kokosowym kremem i czekoladowymi jajeczkami, czyli pomysł na szybki, bezglutenowy deser 204

Taki deser skusi chyba każdego – cudowne połączenie kokosa pod różnymi postaciami z czekoladą, a do tego prosty, nieskomplikowany przepis na bazie kilku produktów, czy muszę dalej przekonywać do wypróbowania? Wykonanie Wstaw mleko kokosowe do lodówki (najlepiej dzień wcześniej). Oddziel białka od żółtek i do wysokiej miski wlej białka, dodaj szczyptę soli, a następnie ubij je mikserem na sztywną pianę

Eat me! Fit me!