orzeźwiającą masą malinową, śmietanka z startą gorzką czekoladą dopełnia smaku, ciasto jest nieprzesłodzone i bardzo smaczne, to dowód na to, że bez odpalania piekarnika też możemy wyczarować smaczny deser do popołudniowej filiżanki herbaty. Ciasto godne również świątecznego stołu. Składniki: 250 g herbatników maślanych Masa malinowa: 1/2 kg malin mrożonych w sezonie świeżych 4 łyżki cukru (zależy od słodkości malin
Wanilia i KardamonCzekolada…kto jej nie uwielbia! Dzisiejszy model małej sesji zdjęciowej to mus czekoladowy z ciastkiem. Rewelacyjny czekoladowy deser, który z pewnością Wam zasmakuje. Wbrew pozorom ten mus czekoladowy jest bardzo syty. Mus czekoladowy z ciastkiem Drukuj Składniki Ciasto czekoladowe: • 160 g mąki pszennej • 35 g kakao • 115 g cukru • ½ łyżeczki soli • ¾ łyżeczki sody • ¾ łyżeczki proszku
Rusty ForkKokosowy pudding z tapioki to deser idealny. Delikatny, kleisty, lekki i bardzo przyjemny, dzięki kuleczkom tapioki. Lekko kokosową warstwę idealnie przełamują kwaskowate maliny. Artykuł Kokosowy pudding z tapioki z malinami pochodzi z serwisu
NiePieprz.plmasła orzechy, rodzynki, żurawina do dekoracji Serek miksujemy z bananem. Jabłka obieramy i wrzucamy do rondelka na rozpuszczone masło, dusimy dodając cynamon. Jabłuszka nie mogą się rozpaść. Składamy cały deser według upodobań
harrisaKremowy sernik z frużeliną wiśniową to pyszne ciasto odpowiednie do podania na deser na każdą okazję. Połączenie sera z wiśniami sprawia, że sernik ma przyjemny niezbyt słodki smak przełamany delikatną nutą wiśniową. Sernik z frużeliną wiśniową zrobiłam z mielonego tłustego sera twarogowego, który w połączeniu z budyniem stworzył kremową strukturę sernika. Do wykonania tego sernika powinno się użyć dobrej jakości
Kuchcik gotujestali czytelnicy, pewnie już zdążyli zauważyć, że gryka jest nr 1 w mojej diecie. Przyrządzam z niej wiele pysznych obiadów, jak i deserów. Nadszedł czas na wykorzystanie jej w cieście.☝ Skupisko najlepszych składników-kasza, orzechy, kakao. Czego można chcieć więcej. 😊 Kasza sprawia, że ciasto jest cięższe, bardziej sycące i może dłużej postać, zachowując swoją świeżość. Ja nie przepadam za słodkim
Zdrowie i pysznie na talerzuwstawiamy do lodówki. Maliny odmrażamy. Przekładamy do blendera, zasypujemy cukrem pudrem (około 5 łyżek) i dodajemy sok z cytryny. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Mus wykładamy na tężejący deser. Posypujemy wiórkami kokosowymi
Qchnia po prostuwymyślaniem nowych dań. Tymczasem umilam sobie poranki śniadaniem – za każdym razem innym i zawsze pysznym. A ta pieczona owsianka nie ma sobie równych! Zróbcie ją na śniadanie, albo na deser – tak podana owsianka świetnie sprawdzi się w roli naprawdę zdrowego ciasta. Jeśli upieczecie ją z certyfikowanych płatków owsianych będzie też całkowicie bezglutenowa. W liście składników podałam zamienne składniki dla wegan
Karo in the Kitchendawno nawet nie było żadnego przepisu na muffiny, więc teraz nadrabiam.😊Chcąc wykorzystać mąkę kokosową, której mam troszeczkę w nadmiarze, dodałam ją do babeczek. Dodatkowo, żeby uzupełnić sobie deser w posiłek pełnowartościowy, dodałam mus truskawkowy i maczałam w nim babeczki. Istna uczta.😀 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: -1 jajo -70 g mąki owsianej -20 g mąki kokosowej (można zastąpić zmielonymi
Zdrowie i pysznie na talerzuMałe mini pączusie nie tylko na Tłusty Czwartek czy Ostatki. One są pysznym deserem przez cały okrągły rok. Idealnie smakują do kawy, herbaty czy kakao, są wilgotne w środku i szybko znikają. Uwaga! to ich wada, szybko znikają ha ha. Polecam do wypróbowania. Do odmierzania mąki potrzebny będzie ten sam kubeczek w którym był jogurt, wystarczy go umyć i osuszyć
Moje Małe CzarowaniePavlova, lub jak kto woli -Pawłowa- to słynny deser bezowy. Można modyfikować przepis według własnych upodobań. Można użyć owoców, czekolady, ulubionych sosów, na przykład karmelowy lub solony karmel. Największa trudnością jest upieczenie bezy, choć ja i tak jestem zdania, że nie taki diabeł straszny. Trzeba trzymać się zasad a uda się wyśmienicie. Po pierwsze
Piekarz-Kucharz-Garkotłukśniadanie lub podwieczorek. A gdyby tak dorzucić do niej bakalie, posłodzić daktylami i zapiec w pyszne ciacho? Brzmi kusząco? Smakuje znakomicie! Długo zastanawiałam się jak nazwać ten deser. Dla jednych to jabłecznik, dla innych keks, dla jeszcze innych ciasto czekoladowe, a po dodaniu przyprawy korzennej to piernik. Początkowo miała być to szarlotka, ale ... dorzuciłam bakalie, później fantazja nakazała
Jeść, by żyć w zdrowiupołączeniu ze słodkim jabłuszkiem, zapieczone w urocze racuszki w sam raz do rączki niemowlaka i małego dziecka, posmakują każdemu. Spróbujcie! Polecam na śniadanie, do szkoły, pracy lub na poobiedni deser. Składniki na 20 racuchów: 1/4 szklanki kaszy jaglanej, 1/4 szklanki kaszy gryczanej niepalonej lub komosy ryżowej, 1 łyżka amarantusa, 70 ml wody, 2 bardzo duże jabłka
Jeść, by żyć w zdrowiumnie za serce. Zdenerwowanie przed przemową, a potem głośne wybuchy śmiechu gości i oklaski. Ach, cóż to był za dzień! Z tej okazji w miniony weekend przygotowałam nasz ulubiony deser w nieco innej odsłonie. Klasyczny krem do tiramisu na jajkach wzbogaciłam o dodatek ajerkoniaku, a pomiędzy warstwy kremu i biszkoptów dołożyłam truskawek. Efekt - zniewalający! Delikatny, leciutki krem, mocno kawowe biszkopty
Pożeraczka, czyli raz adobrzePyszny, nie za słodki deser. Podbije serce każdego czekoladoholika :) To najprostszy mus na świecie, który wykonacie w 5 minut. Świetnie smakuje z owocami takimi jak maliny i truskawki. Oczywiście możecie wybrać inną czekoladę np. mleczną lub białą ale pamiętajcie o tym żeby musu już nie dosładzać no chyba, że lubicie słodkie 😀 Składniki: 300 ml śmietany 36% 100 g gorzkiej czekolady
Słodka Strefa