Kanapkowa pasta z batata 203rzecz owsianki i tym sposobem zostałam miłośniczką śniadań na słodko. Ale od czasu do czasu żeby urozmaicić sobie poranek sięgam po coś innego. Dziś przypomniałam sobie o chlebie i takim to sposobem powstały pyszne kolorowe... Artykuł Kanapkowa pasta z batata pochodzi z serwisu Fit Food Brunetki
Fit Food Brunetki
Tradycyjne pikle z arbuza 230kolei obecny w skórce arbuza likopen opóźnia procesy starzenia. Pozostałe przepisy na przetwory z arbuza Marynowane skórki z arbuza Konfitura z arbuza Konfitura z arbuza z automatu do chleba Tradycyjne pikle z arbuza - składniki szklanka = 250 ml 1,5 kg skórek z arbuza 1/3 szklanki soli 2 litry zimnej wody Składniki zalewy do tradycyjnych pikli z arbuza 300 ml wody
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Jajecznica z kurkami 237cebulę, dodać grzyby smażyć 5-10 minut mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Następnie wbić do kurek jajka Smażyć, mieszając, aż jajecznica się zetnie. Jajecznicę z kurkami podawać ze świeżym chlebem z masłem. Posypać posiekanym świeżym koperkiem. Artykuł Jajecznica z kurkami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFE
Jak poprawiłam swoje zdrowie i straciłam na wadze, przechodząc na dietę bezglutenowo – bezmleczną. 141czasach, kiedy prawie włącznie żywiłam się produktami mleczno – mącznymi (chleb z serem, makaron z twarogiem, płatki śniadaniowe z mlekiem) – mój organizm mocno szwankował. Nie, nie wzięło się Artykuł Jak poprawiłam swoje zdrowie i straciłam na wadze, przechodząc na dietę bezglutenowo – bezmleczną. pochodzi z serwisu MODA
MODA NA BIO
Sałatka pomidorowa z grzankami. 188pomidorów (najlepiej różnokolorowych) 1 czerwona cebula (opcjonalnie, marynata do cebuli: 2 łyżki octu jabłkowego, 1 łyżka wody, 1/3 łyżeczki cukru, szczypta soli) kawałek bagietki na zakwasie lub chleba pszenno-żytniego niewielki kawałek fety świeża bazylia Dressing: 3 części oliwy z oliwek i 1 część octu balsamicznego 1 ząbek czosnku (pokrojony w drobną kosteczkę) sól, pieprz Przygotowanie: Pomidory umyć, pokroić
Codziennik Kuchenny
Schab z pieczarkami pod kruszonką 194grubości 10 pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki drobniutko startego sera pecorino , parmezan lub grana padano 2 łyżki tartej bułki ( najlepiej takiej prawdziwej , z bułki nie z chleba ) 1 duża łyżka masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki siekamy rozdrabniaczem , razem z cebulą i czosnkiem . Podduszamy na maśle , aż porządnie się przyrumienią i nie będzie już czuć surowizny cebuli Schab
Ogrodnik w podróży
KORMA Z KOTLETAMI SOJOWYMI 192pokrojone w paski. Dodać mieszankę jogurtową, doprawić solą i pieprzem. 3. Dusić ok. 10 minut, przed podaniem posypać posiekaną kolendrą oraz czerwoną papryką. Podawać z ryżem lub chlebem naan
pieprzny smaczek
Stroganow z jelenia 306przykrywamy rondel i dusimy przez godzinę. Pod koniec gotowania dodajemy zahartowaną śmietanę i jeśli zachodzi taka potrzeba doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Stroganowa podajemy z pajdą pachnącego, świeżego chleba. * użyłam domowego bulionu ** użyłam wina Corte alle Mura Chianti By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/ Jeśli spodobał Ci się ten przepis, spróbuj również przepisu na Udziec
Wędrówki po kuchni
Petiscos - portugalskie przekąski 157horta — zielona fasolka w tempurze. Popularne są również: wieprzowina z kiełbaską i piklami, zwana pica-pau , czyli dzięciołem, sardinhas assadas — serwowane w całości grillowane sardynki podawane niekiedy na chlebie, nieśmiertelne konserwy, amêijoas — małże oraz oczywiście regionalne queijos curados — dojrzewające sery i wędliny, jak presunto oraz chouriço . Jedną z moich ulubionych przekąsek jest salada de polvo , czyli sałatka
Food Square
Sałatka z pomidorów z parmezanem 270grudniu człowiek w 95÷ składa się z mandarynek, a w czerwcu z truskawek, to sierpień zdecydowanie jest miesiącem pomidorów. Na kromce chleba z masłem posypanym solą, w nieco staroświeckiej sałatce ze śmietaną, ponadczasowej caprese albo włoskiej panzanelli, w szakszuce na śniadanie, w orzeźwiającym hiszpańskim gazpacho albo esencjonalnej toskańskiej zupie pomidorowej (kto mnie zna, ten wie, że nie uznaję zupy
Obiad gotowy
Zakręcony chlebek dyniowy z nutą bazylii 207pszennej 100g mąki kukurydzianej 25g świeżych drożdży 200g puree z dyni 150ml mleka 40g masła 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli masło do wysmarowania formy 1 jajko do posmarowania chleba sezam czarny i biały Pesto bazyliowe: 25g liści świeżej bazylii 30g orzeszków ziemnych niesolonych 60ml oleju bazyliowego 1 ząbek czosnku 40g startego parmezanu świeżo zmielony pieprz sól Wykonanie: 1. Drożdże
Szalona Kuchnia Eweliny
Pizza z cukinią i serem pleśniowym 181cukinie 1/2 cebuli 2 plastry sera pleśniowego sól morska płatki chili oliwa z oliwek EV listki świeżych ziół Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto wrzucam do maszyny do chleba, w kolejności: najpierw mokre składniki potem suche, a na sam wierzch pokruszone drożdże, i ona już resztę robi za mnie :-). Ciasto można też wyrobić tradycyjnie przy pomocy robota. Wtedy przed
Kulinarne przygody Gatity
Muhammara 186włoskie musiałam zastąpić innymi. Nie użyłam też koncentratu czy przecieru pomidorowego. Uznałam, że latem, gdy mamy sezon na pomidory, lepiej użyć świeżych. Ta syryjska pasta idealnie pasuje do polskiego chleba na zakwasie 😋, który można piec równolegle z papryką. Składniki : 3 papryki (użyłam pomarańczowych, które akurat dojrzewają w warzywniku) 100 ml mielonych orzechów włoskich (zastąpiłam je mielonymi na mąkę orzechami ziemnymi
Weekendy w domu i ogrodzie
Gulasz a’la strogonow 225Smakuje wyśmienicie zarówno z kaszą, ziemniakami, ryżem jak i chlebem. Możecie wykorzystać do tego dania wołowinę, wieprzowinę, a także kurczaka. Moja mama przygotowywała je w wersji z kurczakiem. Ja spróbowałam z wołowiną. Obie wersje przypadły mi do gustu. Myślę, że wieprzowina również powinna się sprawdzić. Składniki na 3-4 porcje: 400 g mięsa gulaszowego wołowego/wieprzowego lub z piersi
Pyszny Duet