ociepli od piekarnika :P Co prawda ja dziś nie mam w planach drożdżówek, ale najzwyklejszą na świecie tartę z rabarbarem, mam ogromną ochotę upiec. Zwłaszcza, że przyjeżdża Mama piec chleb w takim piecu opalanym drzewem, którego wieki nie jedliśmy, więc pasuje mieć coś na słodko do jutrzejszej kawki ;) Oczywiście jak wyjdzie i będzie się nadawać do zdjęć, to i przepis
Kuchnia w czekoladzieminut.Dodaję pomidory, mleko kokosowe, cukier, doprawiam do smaku solą i pieprzem i gotuję pod przykryciem na niewielkim ogniu gotuję około 15-20 minut. Podaję z ryżem.lub chlebem naan Jak przygotować tradycyjne curry z kurczaka w wolnowarze Na patelni lub w misie wolnowaru (jeśli korzystacie z naczyń z powłoką DuraCeramic - takie misy mają wolnowary Crock-Pot) rozgrzać olej
Kulinaria - potrawy z różnych stron światamieć dużo energii? Poranny pośpiech często powoduje, że rezygnujemy z jedzenia tego jakże ważnego z perspektywy całego dnia posiłku. Bywa, że na pusty żołądek "wrzucamy" na szybko kromkę chleba i zalewamy wszystko zbawienną kawą, która podrażnia delikatną błonę śluzową naszego żołądka, powodując poważne choroby układu pokarmowego. Prawda jest taka, że musimy zadbać przede wszystkich o dobre paliwo
Moja Mama Gotujepasztet z pieczonych warzyw dealnie sprawdza się zarówno jako dip, jak i pasta do rozsmarowania na kromce chleba. Składniki: 500g marchewki 1 duża cebula 1/2 główki czosnku (obrane ząbki) 3-4 łyżki oliwy (np z chilli) 1 średni batat 2 dl (200ml) płatków owsianych pieprz sól sok z cytryny batata zawiń w folię aluminiową i [...] Artykuł PASZTET Z PIECZONYCH WARZYW
SandraFrej.comtypowych dla ziem pogranicznych np. znane na całym świecie podkarpackie proziaki, goł ąbki z całym mnóstwem r óżnego rodzaj u farszy (w zależności , co gospodyni w spiżarni miała ), regionalne chleby oraz wyroby mięsne, na ten przykład z Markowej , czy Pilzna, wpisanie na Listę Produktów Regionalnych. Wiele z tradycyjnych potraw pogranicza bieszczadzkiego znajdziecie w publikacji "Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki". Oczywiście polecam
Moja Książka KucharskaWystarczy kilka składników aby wyczarować smaczną wędlinę do chleba. Taką mozaikę można zjeść też na ciepło na obiad np. z sosem śmietanowym lub kurkowym. Przepis powstał na konkurs kreatywne gotowanie, który polega na przygotowaniu potrawy z gotowego zestawu składników. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnijakiś czas pojawia się u mnie problem - co zrobić z nadmiarem zakwasu. Szkoda wyrzucić, a upieczenie jeszcze jednego chleba i tak nie zlikwiduje kłopotu. Ten pomysł znalazłam na stronie Butter for all i okazał się bardzo dobrym rozwiązaniem. Krakersy może nie przypominają smakiem znanych nam krakersów, to raczej skórka chlebowa, ale są naprawdę świetne do podgryzania. Myślę
Stare Garyłyżki serka puszystego śmietankowego sól i pieprz do smaku Przygotowanie: awokado rozgnieść widelcem dodać serek i dokładnie wymieszać doprawić do smaku podawać najlepiej na ciemnym chlebie ;) Smacznego
Gotowanie z pasjąłyżki serka puszystego śmietankowego sól i pieprz do smaku Przygotowanie: awokado rozgnieść widelcem dodać serek i dokładnie wymieszać doprawić do smaku podawać najlepiej na ciemnym chlebie ;) Smacznego
Gotowanie z pasjąDziś kolejny chleb z naczynia żaroodpornego. Ale dodatki jakie dałam to szpinak i pokrzywa. Zamiast cukru użyłam syropu kukurydzianego. Chlebek pyszny i najlepszy z masłem a jeszcze jakby było domowe byłoby super. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnijajka ugotowane na twardo 2 plastry sera pleśniowego sól morska oliwa z oliwek EV listki kolendry Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto wrzucam do maszyny do chleba, w kolejności: najpierw mokre składniki potem suche, a na sam wierzch pokruszone drożdże, i ona już resztę robi za mnie :-). Ciasto można też wyrobić tradycyjnie przy pomocy robota. Wtedy przed wyrabianiem ciasta
Kulinarne przygody Gatitymące ziemniaczanej. Ryż gotuję według instrukcji opakowania. Marchew obieram i kroję na cienkie paski, por też tak kroję i paprykę oraz cukinię. Bardzo dobrze cienko kroi maszynka do chleba i do tego szybko. Na patelni na oleju przesmażam marchew, paprykę, por i cukinię, starty imbir. i czosnek starty, oraz chili pokrojone. Warzywa duszę pod przykryciem około pięć minut. Można
wesoła kuchniaPasta do chleba, z makreli, z cebulą, keczupem i oliwą. Prosty sposób na zdrowe śniadanie. Składniki: 1 makrela 1 średnia czerwona cebula pieprz mielony 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki keczupu Wykonanie: Rybę oddzielamy od skóry oraz ości i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. P ieprzymy do smaku, dodajemy oliwę, keczup i całość dokładnie mieszamy. Smacznego
Smak mojego domulilaka również zrywam, aby wykorzystać go w kuchni. W tym celu wybieram te o silnym zapachu, aby aromat przeniósł się do ciasta. Teraz widzę, że moje ciasto wygląda jak chleb ;) Myślę, że jakaś czekoladowa polewa i owocowe ozdoby nadadzą mu stylu słodkiego wypieku, ale w takiej czystej formie smakowo sprawdza się bardzo dobrze, a to najważniejsze! Czytaj więcej
Kasia SarnaFocaccia po raz kolejny! Piszecie w wiadomościach, że bardzo lubicie moje przepisy i chętnie przygotowujecie ten włoski chleb. Dzisiaj specjalnie dla wszystkich wielbicieli włoskich smaków kolejna odsłona, tym razem z cukinią, czarnymi oliwkami, fetą i parmezanem! Znalazły się i łodygi szparagów. To moja ulubiona ze wszystkich, które do tej pory robiłam. Idealnie chrupiąca, podpieczona feta i parmezan, czarne
Moja smaczna kuchnia