świadomość że sezon ten ucieka nieubłaganie ... Dzisiaj będzie szybko i smacznie. Połączenie truskawek i leśnych jagód z nutą kokosu dało pomysł na świetny deser dla całej rodziny. Smoothie truskawkowo-jagodowy z kokosową nutą SKŁADNIKI: 450 g truskawek 200 ml jagód (miałam mrożone) 100 ml jogurtu naturalnego wiórki kokosowe mięta do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Przygotowujemy szklaneczki lub pucharki, na jeden talerzy wylewamy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiJutro Sylwester i szampańska (w dosłownym znaczeniu) zabawa. Nie może zabraknąć na stołach słodkości, tak bardzo lubianych zwłaszcza przez żeńską część biesiadników. Polecam Was
Codzienna kuchnia niecodziennaidę do koleżanki mojej mamy, by zaprezentować jej, jak w prosty sposób przerzucić się na zdrowy tryb życia nie zmieniając nazbyt nawyków żywieniowych. Pokażę jej wiele ciekawych potraw i deserów, które można przygotować w parę chwil, a będą zdrowsze i pożywniejsze niż sklepowe wersje. Dziś przepis na tartę na spodzie orzechowym z farszem z serków Bieluch, których termin ważności zbliżał(...)czas pieczenia do "suchego patyczka". Wychodzi ok. 10 porcji, jedna to ok. 200kcal. Składniki na spód: - 110g tartych orzechów włoskich - 60g tartych migdałów - 30g tartych orzechów laskowych - 20g oleju kokosowego - 2 łyżki miodu Jeżeli nie mamy tartych orzechów, umieszczamy je w malakserze, młynku lub za pomocą blendera mielimy na drobno. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy do ich połączenia
Be Fit Be StrongDzień dobry! Na świątecznym stole nie powinno zabraknąć smacznych, świątecznych dań, prawda? Do dań również zaliczają się desery, dlatego też dzisiaj proponuję Wam pyszne babeczki cytrynowo-waniliowe z kremem makowo-kokosowym. Krem zapewne skojarzy się Wam ze świątecznymi ciastami, w których używa się masy o takim smaku, jednak nie w formie kremu. Tak, chciałam ten smak przenieść na babeczkę
Pora coś zjeśćwiórka i mieszamy. PRZEŁOŻENIE: Jeden płat biszkopta nasączamy połową ponczu, smarujemy kokosowym kremem, przykrywamy drugim blatem biszkopta który również nasączamy i wykładamy krem z białej czekolady, posypujemy grubo wiórkami kokosowymi. Chłodzimy najlepiej całą noc w lodówce(...)Życzę smacznego ;-) Jeśli chcecie nabyć takie likiery do swoich wypieków czy innych deserów zachęcam do odwiedzenia strony producenta HENKELL &CO VINPOL To jedna z firm która znalazła się w czołówce największych przedsiębiorstw w Polsce, w sektorze wyrobów winiarskich.Polecam bo likiery Canari są przepyszne
Wanilia i KardamonZnacie to filmowe poczucie grozy i podniecenia zarazem, gdy znajdujecie w przepastnych czeluściach szuflad, szafek i schowków na jedzenie coś, co kupiliście milion lat temu? Tę
GRUBY WAŁEKUwielbiam smak kokosu, wprost nie mogę się oprzeć ciastom, deserom z jego dodatkiem. Moim zdaniem zapach kokosu jest obłędnie kuszący. Często przygotowuję ciasta z użyciem wiórków kokosowych. Dziś upiekłam kolejne ciasto z ich dodatkiem jest to ciasto nieskomplikowane, w przygotowaniu oraz bardzo smaczne. SKŁADNIKI (forma 22x 22 cm) 3 szklanki mąki 4 jajka szklanka oleju szklanka cukru 2 szklanki
RAROSSAroku na GUMedzie i zaczynamy studiowanie. Nie mogę się doczekać! Jeszcze tylko muszę znaleźć chwilkę na grzybobranie i na kasztanki, wtedy będę już całkowicie spełniona. Dzisiaj chciałabym zaproponować wyśmienity deser. Konieczne do tego będą nie tylko jeżynki, ale każde inne fioletowe owoce. Mogą być to jagody, borówki, czarna porzeczka. Jakiekolwiek, które dorwiecie na straganie, bądź u siebie w ogródku, działeczce(...)miski, za pomocą łyżki wyjmujemy, TYLKO krem kokosowy, który nam się wytrącił. Wodę, która pozostała w puszcze warto wykorzystać później, np. do naleśników. Do kremu dodajemy wodę różaną i trzepiemy do konsystencji bitej śmietany. Figi myjemy i kroimy na ćwiartki. Do małych miseczek, kubeczków czy innych pojemniczków, w których będziemy chcieli podać deser, wlewamy na dno fioletowy pudding z chia
Be Fit Be StrongPołączenie wiśni z czekoladą/kakao jest obłędnie pyszne;) Taki koktajl spokojnie może służyć za deser! Koniecznie musicie spróbować! Składniki na 1 porcję: 1 szklanka wiśni (mrożonych) 1/2 szklanki mleczka kokosowego 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii niepełna łyżka syropu z agawy Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować do gładkości. Pić
Moja Galeria SmakuMam do realizacji kilka przepisów z mlekiem kokosowym, więc przy okazji ostatnich zakupów sięgnęłam po puszkę mleka A-Tip, które zawsze kupuję, bo w przeciwieństwie do
Zdrowa Kuchnia SowyDzięki uprzejmości firmy Ol’Vita miałam okazję przetestować olej kokosowy tłoczony na zimno. Recenzja pod przepisem. Nie mogłam się oprzeć, żeby kokosu nie połączyć z
e-PrzepisyKulinarneskładniki na biszkopt: 6 jajek 200 g cukru 120 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej szczypta soli wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na
Domowy Smak JedzeniaDzień całkiem sympatyczny, mimo złej pogody za oknem. Mój samochodzik po pierwszym jego przeglądzie jest w idealnym stanie, mój mężczyzna dostał pracę, jedynie moja mamusia się
Be Fit Be StrongRobiła je moja Mama, robię i ja :) Szybki w wykonaniu deser, który idealnie pasuje do niedzielnej herbatki :) Czasem można sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa :) Skła dniki: 2 łyżki kakao 250 g margaryny schłodzonej Wiórki kokosowe 1/3 szklanki cukru pudru 2,5 opakowania maślanych herbatników Przygotowanie : Margarynę miksujemy z cukrem pudrem do uzyskania gładkiej masy
ChilliJemyWypad Stena Line tylko we dwoje to świetna sprawa. Dawno się tak nie wybawiłam, nie zrelaksowałam i nie odpoczęłam jak na tym promie. Żałuję jednak jednej
Be Fit Be Strong