Upały dają się we znaki. Jeść się nie chce tak jak zawsze 😉 a jak już się człowiek zabiera do jedzenia, to zaczyna myśleć o lodach, zimnych
slodkokwasnapldeser, który nie ma w sobie cukru i jest pyszny! Żelowa mleczna masa z nasionami chia bardzo fajnie komponuje się z mango i malinami. Do deseru możecie wykorzystać swoje ulubione mleko, np. zwykłe, kokosowe, migdałowe, itd. Nasiona chia dostępne są w sklepach internetowych, ze zdrową żywnością, lub w dużych supermarketach, Nasiona chia (szałwii hiszpańskiej) zawierają: kwasy tłuszczowe Omega
Przepisy AleksandryNadrabiam przepisy! Ostatnio lekki zastój, problemy zdrowotne - jadłam co mi dano. Wróciłam do normy, do treningów i do mojej ukochej diety! A apropo diety.. w
CzarnawisienkaChoć jeszcze nie mamy kalendarzowej jesieni, to jednak aura za oknem jest typowo jesienna. W takie dni jak dzisiejszy, kiedy krople deszczu bębnią o parapet, jedyne
W kuchni Katiedniach odcedzamy alkohol przez gazę, dokładnie wyciskając wiórki kokosowe. Do alkoholu dolewamy mleko skondensowane słodzone i niesłodzone. Malibu przelewamy do karafki. Wyciśnięte wiórki kokosowe można użyć do ciast, ciasteczek, pralinek lub deserów
Aga w kuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl To mini wersja bajaderek sprzedawanych w cukierniach. Miękkie kuleczki z bakaliami, które mogą za każdym razem smakować inaczej
Marta Gotujepołączenia moich miłości powstał deser, dla mnie wręcz deser bogów, który i Wy koniecznie musicie spróbować! Oczywiście, mango możecie wymienić na inny Wasz ulubiony owoc (również polecam jagody, czy borówki!), ale takie połączenie jest jak najbardziej idealne! Składniki: - 120g tapioki (granulatu z tapioki) - 375+100ml wody - 200ml mleczka kokosowego - 1 mango - pół łyżeczki cynamonu *opcjonalnie: 1 łyżka ksylitolu, wiórki
Be Fit Be StrongMalutkie, urocze, obłędnie pachnące i smakujące kokosem kuleczki, których głównym składnikiem jest kasza manna oraz dodatkowo mleko kokosowe i wiórki- dla wzmocnienia kokosowego smaku. Bez mąki, bez jajka, a w wersji fit nawet można pominąć cukier, gdyż słodyczy nadają wiórki. Proste i szybkie w formowaniu, a dla jeszcze większego ułatwienia z masy można uformować wałek i pociąć na kawałki, niczym(...)wypadku wykorzystane zostały maliny- ozdobić listkami mięty, polać odrobiną syropu np. klonowego, no i pożywną, wartościową i cieszącą oko kolację bądź ciekawy deser mamy gotowy! :) Polecam, kuleczki są wyjątkowe! * kasza manna Kupiec- 1,5 szklanki * mleko kokosowe- 1 szklanka * wiórki kokosowe- 1/3 szklanki * cukier trzcinowy- 1 łyżka (można pominąć) * maliny- 200 g * syrop klonowy- do polania * mięta i płatki kokosowe
Kraina Miodem PłynącaKasza jaglana w śniadaniowej (lub deserowej), bardzo kokosowej odsłonie:) Kiedyś za kokosem nie przepadałam, teraz używam go częściej, a w tej jaglance zapragnęłam mocno poczuć kokosowość
Zdrowa Kuchnia SowyZapraszamy na pyszny deser który posmakuje każdemu czyli deser z tapioki. Mimo że słodki to przełamany smakiem kwaskowej porzeczki i limonki co sprawia że znajdzie wielu zwolenników Składniki: - 40 g tapioki - 400 ml mleka kokosowego - 180 ml mleka - 45 gr cukru - 120g czerwonych porzeczek - ½ limonki Do rondelka wlewamy mleko kokosowe i zwykłe mleko, dokładnie mieszamy i gotujemy ok 10 minut
Kuchenne Wariacjeszansę. Beza kokosowa z delikatną waniliową chmurką była moim walentynkowym hitem i z premedytacją jej nie opisałam przed 14-stym lutego. To deser, który mówi kocham i lubię i warto robić go częściej. Nowy post Beza kokosowa z delikatną waniliową chmurką pojawił się w Wypieki i Rumieńce
Wypieki i Rumieńcedużej miski wlewamy mleczko kokosowe i mleko roślinne i dokładnie mieszamy ze sobą. Dodajemy syrop klonowy oraz cukier waniliowy oraz nasiona chia - wszystko dokładnie mieszamy. 2. Przygotowaną masę rozlewamy do miseczek/kubków/słoiczków i wkładamy do lodówki na kilka godzin (3-4 h) lub jeśli robimy wieczorem możemy spokojnie zostawić nasz deser w lodówce na całą noc. 3. Podając
Bananowe PoleTe trufle to moje ostatnie odkrycie! Są idelalne z dwóch prostych powodów - są bardzo zdrowe i przepyszne. Składają się z mnóstwa dobroci dla naszego organizmi - m
DefinicjaSmakuMożemy zabrać je do szkoły czy pracy na drugie śniadanie, ale najlepiej je przekąsić na deser. Smakują podobnie jak lemingtony (kokosanki). Cztery składniki, minuta moczenia, minuta mielenia, trzy minuty kulgania i gotowe. Trufle z daktyli: 18 daktyli 1 łyżka gorzkiego kakao 3 łyżki wiórków kokosowych + do obtoczenia 2 płaskie łyżki oleju kokosowego listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content
Poezja smakuDzisiaj coś na słodko, banalnie prosty deser który każdy z nas bez trudu przygotuję w swojej kuchni przy niezwykle niskich nakładach pracy. Składniki potrzebne do przygotowania 6 porcji : 1 1/2 łyżeczki żelatyny 200 ml. mleczka kokosowego 200 ml. mleka 5 łyżeczek kawy 6 łyżeczek cukru 30 ml. likieru pina colada 20 ml. likieru czekoladowego 200 g. borówek amerykańskich Przygotowanie składa
Full Smaku