desery kokosowe - 1609 przepisów (strona:27/108)

Om Ali (Umm Ali) - deser wg Hossama 226

Mój egipski kolega - Hossam podał mi jakiś czas temu przepis na doskonały arabski deser.  Nie jest on może dietetyczny, ale za to .... bardzo smaczny :) W Arabii Saudyjskiej jest on bardzo popularny, więc delektuję się nim przy każdej okazji. I od razu wiadomo, dlaczego po roku pobytu tutaj większości ekspatów przybywa na wadze po kilka kilogramów :) Składniki 1 opakowanie rozmrożonego(...)ciasto i połączyć z bakaliami, a następnie przełożyć do formy do zapiekania.  Mieszaninę ciasta, orzechów, rodzynek i wiórków kokosowych zalać mlekiem zagotowanym z połową szklanki cukru.  Ubić śmietanę (lub białka jajek) z resztą cukru i posmarować wierzch deseru.  Piec na najwyższym poziomie piekarnika z włączoną górną grzałką, w temp. 180°C przez 10 minut, aż wierzch lekko

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kruche ciasteczka z ziarenkami 151

dzisiejszy deser polecam pyszne kruche ciasteczka z ziarenkami, które otrzymałam do testowania od sklepu ZIARENKOWO . Są szybkie i łatwe do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mąki, 1/2 kostki margaryny, 2,5 łyżki cukru pudru, 2 żółtka, 1/2 łyżki śmietany 18%, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 50g prażonych ziarenek "Migdałowy Przylądek" z ZIARENKOWA, 1/2 opakowania cukru waniliowego, białko do posmarowania(...)przygotowania ciasteczek użyłam mieszanki ziaren "Migdałowy przylądek" z ZIARENKOWA . W skład mieszanki wchodzą ziarna słonecznika, ziarna sezamu, płatki migdałowe, wiórki kokosowe oraz orzechy arachidowe. Ziarenka nie tylko można używać do wypieku ciasteczek, to również doskonały dodatek do deserów, lodów, jogurtów, koktajli, ciast, musli i naleśników. Są bardzo zdr owe, mają wiele wartości odżywczych i nie zawierają konserwantów.  Więcej

Tradycyjna kuchnia Kasi
Puchar Bogów z Bakalland 138

naszego organizmu witaminę E, witaminy z grupy B oraz składniki mineralne takie jak: potas, fosfor i magnez. Zawierają także drogocenny kwas foliowy, cynk i miedź. -Wiórki kokosowe-Palma kokosowa tłumaczona jest w sanskrycie jako "drzewo, które zaspokaja wszystkie potrzeby życia". Wspierają prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, dzięki zawartości potasu ,miedzi i magnezu.A o kości zadba zawarty w nich mangan i fosfor(...)miażdżycy naczyń. To niejedyne właściwości lecznicze mandarynek. -śmietanka do ubijania 36 % -2 malutkie serki homogenizowane -około łyżka sosu do deserów 1 batinik BA! Bakalland -Baton zbożowy BA! 5 owoców tropikalnych to egzotyczne połączenie ananasa, papai, melona, bananów i wiórków kokosowych, dodające słonecznej energii na cały dzień. Jogurt naturalny listki bazylii, to dobry antydepresant! Do szklanej miski ,włóż na dno, pokrojone

Z Kuchni Do Kuchni
Tort marchewkowy z ananasem 193

jest bardzo wilgotny i puszysty, a kluczem do jego smaku jest kokosowy cukier i kokosowe wiórki. Nie dodałam zbyt dużo cukru, bo marchewka przecież też jest słodka, nie mówiąc już o ananasie. Tort jest tak wilgotny, że rozpływa się w ustach. Takie cudo na wielkanocny deser to po prostu rozpusta! Tort przełożyłam masą czekoladowo serową z dodatkiem białej czekolady(...)marchewka świetnie pasuje z czekoladą. Upiekłam tort marchewkowo czekoladowy zimą. Tort marchewkowy z białym kremem to poniekąd wersja wiosenna czekoladowego tortu. Ale zrezygnowałam tu z orzechów, które zastąpiłam kokosowymi wiórkami. Tego typu torty nie wymagają nawilżania. Ciasto jest wystarczająco wilgotne nawet bez kremu. Możecie sobie wyobrazić jak smakuje wtedy z kremem! Mam nadzieję, że Wam narobiłam apetytu. Po takiej porcji

codojedzenia
Szybkie kokosanki 227

Przepis na proste i szybkie ciasteczka, kiedy najdzie nas nagła ochota na coś słodkiego, albo zaskoczą nas wizytą niespodziewani goście. Kokosanki są bardzo pyszne, nawet dla

e-PrzepisyKulinarne
Bezglutenowe ciasto marchewkowe z kremem czekoladowo-kokosowym 198

bezglutenowe ciasto jakie robiłam i jadłam! Marchewkowe ciasto przełożone naturalnym serkiem a wszystko polane obłędnie smakującym kremem czekoladowo-kokosowym. Poza użyciem gorzkiej czekolady nie dodawałam do ciasta ani grama cukru. Nawet na diecie możecie sobie pozwolić na kawałek tego pysznego deseru :) szklanka mąki gryczanej 1/3 szklanki mielonych migdałów 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0/5 łyżeczki sody łyżeczka cynamonu 3 jajka

Mienta blog
PLANT IS FOOD - podsumowanie akcji 149

pojawiło się również 25 innych blogerów, których poczynania możecie obserwować w specjalnej zakładce z akcją PLANT IS FOOD na TARGU SMAKU . Przygotowali oni dla Was aż 86 cudownych dań, deserów, sałatek i koktajli. Naprawdę jest się czym inspirować! SAŁATKA Z QUINOA I CIECIORKĄ Magda z bloga Zawsze głodna! przygotowała dla Was obłędną sałatkę z quinoa i cieciorką . Komosa ryżowa, koktajlowe(...)GRANATU Zuzanna, znana z poszerzania naszych horyzontów o kuchni śródziemnomorskiej na blogu Chilli, czosnek i oliwa  zaproponowała aksamitną kokosową panna cottę z sosem z granatu . Jak się okazało, nawet roślinożerne łasuchy nie muszą odmawiać sobie tego cudownego włoskiego deseru. Rubinowe pestki granatu są zaś ukoronowaniem dla zmysłów: smaku i wzroku. :) SAŁATKA Z BURACZKOWYM MAKARONEM I PRAŻONYM KALAFIOREM Olka, która

Food Square
JOGURTOWE RACUSZKI MALINOWO – KOKOSOWE 144

podwieczorek. Dodatek np. gałki lodów waniliowych sprawi, że racuszki te zamienią się w fantastyczny deser! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) * mąka pszenna – 1 szkl * jajko – 1 szt * jogurt grecki – 2 łyżki * cukier – 2 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * napój kokosowy Alpro – 0,5 szkl * wiórki kokosowe – 4 łyżki * maliny

Ostra na Słodko
Kokosowe pancakes z truskawkami 165

W tym roku Walentynki wypadają w niedzielę i grzechem byłoby tego nie wykorzystać. A to dlatego, że można przygotować swojej drugiej połówce śniadanie do łóżka! Naszą

W kuchni Katie
Otrębowa tarta z czekoladowym budyniem jaglanym i owocami leśnymi 280

Dziś ostatni post przed moim wyjazdem do Jury Krakowsko-Częstochowskiej. Z jednej strony cieszę się na wyjazd, gdyż zobaczę kolejne, nowe dla mnie miejsce w Polsce

Be Fit Be Strong
Mleko kokosowe z wiórków 130

pory zazwyczaj je kupowałam, ale ostatnio dość często robię sama. Nie zajmuje to dużo czasu, bo wykorzystuję do tego wiórki kokosowe. Przy zakupie zwracam uwagę by były z ekologicznej uprawy. Najczęściej wykorzystuję je do wypieków i deserów. Nie jest oczywiście tak neutralne w smaku jak mleko krowie, ale nam zupełnie to nie przeszkadza. Czytaj więcej

Wiem co jem
Jabłkowa kokosanka 84

Jabłko zapiekane z kokosanką. Bardzo prosty i szybki do wykonania deser. 3 jabłka 250 ml śmietany 12% 3/4 szklanki cukru 1 laska wanilii 3 szklanki wiórków kokosowych Śmietanę gotować z cukrem i laską waniliową do momentu całkowitego rozpuszczenia się cukru. Wyjąć wanilię. Dodać wiórki kokosowe i gotować jeszcze przez kilka minut mieszając. Jabłka przekroić na połówki i wydrążyć gniazda nasienne

Bullio
Rogaliki francuskie z białą czekoladą i kokosem 132

Dziś zapraszam na pyszne rogaliki przygotowane z ciasta francuskiego. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Doskonałe jako deser do popołudniowej herbaty. SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 tabliczka białej czekolady, 3 łyżki wiórków kokosowych, 1/2 łyżki masła. PRZYGOTOWANIE 1. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję masło. Dokładnie mieszam, aby masa była jednolita. Następnie dodaję wiórki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Jabłkowa kokosanka 88

Jabłko zapiekane z kokosanką. Bardzo prosty i szybki do wykonania deser. 3 jabłka 250 ml śmietany 12% 3/4 szklanki cukru 1 laska wanilii 3 szklanki wiórków kokosowych Śmietanę gotować z cukrem i laską waniliową do momentu całkowitego rozpuszczenia się cukru. Wyjąć wanilię. Dodać wiórki kokosowe i gotować jeszcze przez kilka minut mieszając. Jabłka przekroić na połówki i wydrążyć gniazda nasienne

Bullio
Leche frita – hiszpański deser 500

przepis na znany hiszpański deser – LECHE FRITA , co oznacza smażone mleko / smażony budyń. Jest to świetny pomysł na deser albo przekąskę … i to nie tylko dla dzieci! Klasyczną wersję postanowiłam jednak urozmaicić dodając wiórki kokosowe , które nie tylko obłędnie pachniały , ale i przyjemnie chrupały pod zębami! SKŁADNIKI: – mąka ziemniaczana – 0,5 szkl – mleko

Ostra na Słodko