deser - 61894 przepisów (strona:1899/4127)

Krem z białych szparagów z mascarpone 200

Sezon na szparagi trwa. Proponuję krem z ich użyciem, z dodatkiem pora oraz mascarpone. Ser ten kojarzy mi się głównie z ciastami i deserami. Ale doskonale sprawdza się również w zupie. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: przepis z magazynu "Moje Gotowanie" 30 g masła 1 ziemniak 1 por (tylko biała część) 1 pęczek białych szparagów 100 ml białego wina 3 szklanki wywaru

Moja Galeria Smaku
Sorbet jogurtowy o smaku mango 177

Mango, imbir i mięta - czy może być coś bardziej orzeźwiającego? Ten lekki sorbet będzie idealnym deserem na letnie upalne dni.   Składniki na 8 lizaków: na podstawie przepisu z magazynu Kuchnia 1 mango 1 opakowanie jogurtu naturalnego (około 180g) 1 łyżka cukru pudru kilka listów mięty 1/2 łyżeczki startego imbiru Mango obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Wraz z pozostałymi

Moja Galeria Smaku
Czekoladowo-wiśniowe smoothie 186

Połączenie wiśni z czekoladą/kakao jest obłędnie pyszne;) Taki koktajl spokojnie może służyć za deser! Koniecznie musicie spróbować!  Składniki na 1 porcję: 1 szklanka wiśni (mrożonych) 1/2 szklanki mleczka kokosowego 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii niepełna łyżka syropu z agawy Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować do gładkości. Pić

Moja Galeria Smaku
Brownie z sercem 189

trochę chęci i czasu. Najpierw musimy przygotować ciasto ucierane z którego wytniemy serduszka, następnie zalać je ciastem czekoladowym i ponownie zapiec. Pozostałą część ciasta ucieranego można wykorzystać np do deseru z truskawkami zastępując biszkopty kawałkami ciasta ( klik ). Składniki na małą keksówkę 10x23 cm: Ciasto różowe: 180 g mąki 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Moja Galeria Smaku
W czym piec ciasto ??? 254

Formy silikonowe Co raz częściej stosujemy także formy silikonowe. Sprawdzają się przy pieczeniu ciast ucieranych ale także możemy je wykorzystać do przyrządzenia zimnych deserów. Silikon jest odporny na temperatury od -40 do 280 stopni. Formy nie trzeba natłuszczać ani wysypywać mąką ale przed pierwszym użyciem zalecane jest jej natłuszczenie.   Nie należy jednak kroić ciast w takiej foremce ponieważ

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Tarta szpinakowo-truskawkowa według Pawła Małeckiego 193

Polski w światowych konkursach cukierniczych”.    Ponieważ spotkanie odbyło się w czerwcu, czyli w okresie, kiedy zaczyna się lub trwa „wysyp” polskich owoców (maliny, jeżyny, truskawki, borówki....), wszystkie desery były z owocami w roli głównej a spotkanie odbyło się pod hasłem „Słodko, ale zdrowo”. Wszyscy uczestnicy warsztatów zostali podzieleni na zespoły, a każdy zespół przygotował wszystkie przepisy, no poza

królestwo garów
Błyskawiczne ciasto na maślance z brzoskwiniami 439

obrać, pokroić i wyłożyć na wierzch. Piec do suchego patyczka ok 1 godz w 180*C. Wystudzone ciasto polać czekoladą lub posypać cukrem pudrem. Inspiracja: H. Janowska " Ciasta i desery łatwo i szybko

Kto ugości moich gości?
Miętusek 985

przepis na przepyszne ciasto Miętusek które zrobiłam sobie z okazji imienin. Ciasto wszystkich zachwyciło smakiem.  Miętusek nie należy do bardzo słodkich ciast, jest raczej takim lekko orzeźwiającym deserem- idealnym jak dla mnie w ciepłe dni. Masa miętowa jest delikatna, kremowa i zdecydowanie nie za słodka. Całość smaku dopełnia pianka na bazie kremówki i galaretki agrestowej.  Niestety Miętusek

Krakowskie smaki Ani
Karmelizowane wiśnie w syropie 345

karmelizowane konfitury z wiśni. Receptura najprostsza, wykonanie nie jest wymagające, najwięcej czasu zajmuje drylowanie, cała reszta zajmuje 10 -15  minut dziennie. Wiśnie będą wspaniałym dodatkiem do ciast i deserów przez cały rok. Składniki zawsze dojemy w stosunku 1:1 1 kg owoców 1 kg cukru  1. Wiśnie drylujemy,  zasypujemy w duzym rondlu cukrem i odstawiamy

Apetyczna babeczka
Naleśniki z musem czekoladowym i bananami 245

Naleśniki z musem czekoladowym i bananami to świetna propozycja na deser. Krem czekoladowy na bazie śmietany kremówki i mlecznej czekolady idealnie smakuje z bananami. Naleśniki są sycące, więc jestem pewna, że dwa wystarczą, aby zaspokoić Wasz apetyt na słodkości. Całość warto posypać gorzkim kakao, aby nadać naleśnikom lekko inny smak.  Składniki na porcje dla 2-3 osób*: ciasto

Ugotować
Park Mużakowski 247

stronę, przez Nysę Łużycką i z powrotem, przez kolejny most, w okolicy oranżerii będącej teraz siedzibą fundacji zarządzającej majątkiem. W zabudowaniach folwarcznych zatrzymaliśmy się na kawę i skosztowaliśmy pucklerowskich deserów- lodów i tortu. Były bardzo smaczne i wynagrodziły nam dość długie oczekiwanie na wolny stolik. Od tej strony zamek jest bezpośrednio nad wodą. Skromne wyjście do ogrodu- kwiaty doniczkowe

les mirabelles
Jesienne ciasto jabłkowe z chrupiącym kokosem dla gości 252

jabłka, następnie masę budyniową i posypać wierzch przestudzonymi całkowicie wiórkami(wtedy są chrupiące), odstawić na kilka godzin lub całą noc do lodówki. Przepis zgłaszam do akcji Moje wypieki i desery na każdą okazję link do strony książki

FitKot
Moja wersja rogali marcińskich (na drugie śniadanie) 260

Moje rogale nie są polukrowane, bo w domu nie przepadają zbytnio za lukrem - można lekko oprószyć je cukrem pudrem, by wyglądały lepiej :) Przepis zgłaszam do akcji Moje wypieki i desery na każdą okazję link do strony książki

FitKot
Uśmiechnięte kotki - ciasteczka pełnoziarniste bez masła (dla dzieci) 334

wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 15 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu udekorować ciasteczka roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą.  Przepis zgłaszam do akcji Moje wypieki i desery na każdą okazję link do strony książki

FitKot

Proponowane wyszukiwania