deser - 61894 przepisów (strona:1904/4127)

Rogaliki drożdżowe z serem i skórką cytrynową. 188

Pyszne, mięciutkie, puszyste, delikatne rogale wypełnione aksamitnym, aromatycznym, serowym nadzieniem, pychotka! W sam raz na drugie śniadanie, podwieczorek, czy deser, z kubkiem kawy lub kakao. Polecam!!! Składniki na rogaliki drożdżowe z serem i skórką cytrynową ROZCZYN: 100 ml ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 700 g mąki pszennej RESZTA SKŁADNIKÓW: 2 jajka 200 ml ciepłego mleka

Rozpustne gotowanie
Pyszne Lemon Curd 147

należy ją uważnie mieszać, tak aby nie powstały grudki. Mieszamy i gotujemy do zgęstnienia, następnie dodajemy oliwę i gotujemy ok 1 minuty. Jest to świetny dodatek do babeczek czy deserów ale oczywiście można go wykorzystywać na różne sposoby :) wedle uznania - w lodówce  powinien stać nie dłużej niż tydzień :) Życzę smacznego i efektownego ;) wykorzystania Lemon Curd

dlaSmaQ
Chrupiace gofry 221

Zaczynam od czegos slodkiego :) Gofry to doskonaly pomysl na deser dla dzieci ale takze i dla doroslych :) Po co robic samemu gofry? Przede wszystkim po to, aby miec pewnosc, ze nikt nie dodal do nich jakiejs chemii... Co w dzisiejszych czasach jest rutynowa czynnoscia...  Drugim powodem jest satysfakcja. Robilam kilka razy gofry jednak zawsze bylo cos z nimi

dlaSmaQ
Muffinki z malinami 172

dzisiejszy deser polecam pyszne muffinki z malinami. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie 10 minut. Każdemu będą smakować. Polecam!!! SKŁADNIKI: 45 dag mąki 1,5 szklanki mleka 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 200 ml oleju 3 jajka 1/2 łyżeczki soli 30 dag malin. PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka mieszam z mlekiem i olejem. Mąkę mieszam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik jagodowy na zimno 180

Sernik owocowy na zimno, to jeden z moich ulubionych letnich deserów. Ulubionych z dwóch, a raczej po głębszym zastanowieniu nawet z trzech powodów. Przede wszystkim jest zimny, co w lecie jest istotne i do jego przygotowania nie trzeba uruchamiać piekarnika. Do jego przygotowania można wykorzystać w sumie wszystkie owoc sezonowe, a na sam koniec, jest banalnie łatwy w wykonaniu

Kulinarne przygody Gatity
SERNIK Z KASZY JAGLANEJ NA SPODZIE Z KASZĄ GRYCZANĄ 228

Dwie kasze w jednym deserze? Samo zdrowie :) Jaglana uzyskana z prosa ma właściwości antywirusowe i oczyszczające, dlatego powinna zdecydowanie częściej pojawiać się na naszych stołach smakuje zarówno na słodko jak i w wytrawnych potrawach. Gryczana natomiast jest pełna błonnika, soli mineralnych i witamin, najczęściej jest dodatkiem do gulaszów i sosów, ja pokusiłam się na wersję słodką, wyszło niebiańsko :) SKŁADNIKI: GRYCZANY

Kuchnia bezglutenowa Loli
Sernik na zimno z borówką amerykańską i brzoskwinią 139

upalne, letnie dni nie ma nic lepszego niż sernik na zimno z kawą na deser lub drugie śniadanie. U mnie w domu najczęściej pojawia się sernik z truskawkami, ale wersja z borówką amerykańską tylko nieznacznie ustępuje mu miejsca. Połączenie słodkiej borówki z brzoskwinią daje wyraźnie orzeźwiający smak - a o to właśnie chodzi o tej porze roku

Milion Smaków
Sernik na zimno z borówką amerykańską i mandarynką 119

upalne, letnie dni nie ma nic lepszego niż sernik na zimno z kawą na deser lub drugie śniadanie. U mnie w domu najczęściej pojawia się sernik z truskawkami, ale wersja z borówką amerykańską tylko nieznacznie ustępuje mu miejsca. Połączenie słodkiej borówki z słodko-kwaśną mandarynką daje wyraźnie orzeźwiający smak - a o to właśnie chodzi o tej porze roku

Milion Smaków
Z wizytą u Kurta Schellera w Kurt Scheller Academy 230

bazie jogurtu greckiego z karmelizowanym masłem i płatkami chilii. Super smak ! Krem brulee z lawendą.  Krem smakował, jak budyń. Lawenda nadała mu oryginalnego aromatu. Ogólnie bardzo dobry deser, nie za słodki. Kurs sam i z drużyną do pomocy :) w drużynie siła ! OCENA KURSU WRAŻENIA OGÓLNE Kurs oceniam jak najbardziej pozytywnie. Przyjemność jaką daje uczenie się nowych rzeczy, od takiej

Mój Smak na Życie
Lody bananowo-migdałowe + recenzja Primavika 206

Post zacznę od smacznej, żeby nie powiedzieć PYSZNEJ recenzji ;) pod mój "nóż" trafiło masło migdałowe firmy Primavika Najpierw podstawowe informacje :) Składniki: migdały prażone 99%, sól

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Placek pełen botwinki i koziego sera 192

używam extra virgin. Na ciasto wylewamy nadzienie, układamy na wierzchu odłożone wcześniej łodyżki botwinki, a na nie plastry sera. Pieczemy ok. 30-40 minut na złoty kolor. A jako deser proponuję koktajl truskawkowo-miętowy

Spektrum Smaku
Placek z cukinii pełen jogurtowo-czosnkowego sosu 211

związku z tym, że to mój ostatni tydzień w rodzinnym domu - razem z mamą sporo rozrabiamy i tym razem pozwoliłyśmy sobie na słodką chwilę! :)) A oto i ona - Lodowy Deser! :) Co potrzeba? Kieliszek do wody :D, waniliowe lody GRYCAN'a oraz odrobina syropu malinowego i listek mięty. Ta da! MOJA WIELKA PROŚBA! :) Kochani, jeśli podoba Wam się mój blog, zaglądacie

Spektrum Smaku
Waniliowe placuszki z truskawkami 229

lekkie i delikatne w smaku placuszki nadają się idealnie na śniadanie, deser, podwieczorek czy też kolację :) Świetnie smakują również z brzoskwiniami lub bananami zatopionymi w cieście. Ciasto równie dobrze sprawdza się w roli naleśników :) Składniki:  (2-3 porcje) 200g mąki 50g płatków migdałowych 1 jajko 150ml mleka 0,5% 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50g słodziku w proszku

Spektrum Smaku
Recenzja książki: Mamma Mia. Domowa kuchnia włoska – Frank Bordoni 191

historię i kulturę kraju. Całość podzielona jest na kilka rozdziałów: przystawki i przekąski (antipasti), pierwsze dania (primi piatti), dania główne i dodatki (secondi piatti e contorni) oraz desery (dolci). Na początku każdego rozdziału zobaczymy małe wyjaśnienie co znaczy np. antipasti i co dokładnie zawiera.  Do tego zdjęcia z albumu rodzinnego przeplatające się z estetycznymi zdjęciami potraw, a to wszystko

noteskulinarnyfiga
Naleśniki z serem i brzoskwiniami 215

blenduję delikatnie, aby zostały w całości kawałeczki owoców.  Z gotowego ciasta smażę cieniutkie naleśniki, smaruje nadzieniem i składam. Można przed podaniem oprószyć cukrem z wanilią.  A na deser polecam WIELKIE LODY :) KLIK Zajrzyjcie do gazetki, od dzisiaj super ceny, za super produkty

Takie tam pichcenie

Proponowane wyszukiwania