deser - 61894 przepisów (strona:168/4127)

Gorąca biała czekolada z nutą cynamonu – słodki deser do picia 182

Gorąca biała czekolada z nutą cynamonu – słodki deser do picia. Dziś coś dla wielbicieli białej czekolady. Słodki deser na jesienną chandrę Ja od czasu do czasu (wraz z przyjaciółką) raczę się taką słodką rozpustą. Do tego rozgrzewający cynamon i nasze ulubiona słomka do schrupania I… dzień od razu staje się lepszy. A na pewno słodszy Jeśli lubicie słodkie(...)deser i białą czekoladę, to polecam Wam spróbować mojej dzisiejszej propozycji. Miłego dnia moi drodzy. Składniki: (na 2 porcje) 1 i 1/2 szklanki mleka około 50 g białej czekolady szczypta cynamonu + opcjonalnie szczypta gałki muszkatołowej (dziś pominęłam) 2-3 łyżki soku malinowego (nie słodzonego) Do podania: bita śmietana, cynamon, słomka ptysiowa Brześć Przygotowanie: Mleko i cynamon (+ opcjonalnie gałkę muszkatołową) gotujemy

Słodkie okruszki
MUFFINKI Z JABŁKAMI I CYNAMONEM 120

Ten przepis to tak naprawdę przerobiony przepis na  MUFFINKI MARCHEWKOWE . Wyszły równie delikatne i pyszne. Polecam :) SKŁADNIKI NA OK 16 SZTUK. 3 jajka 3/4 szklanki

Pani na deser
3 BIT wersja mniej słodka ze wskazówkami 830

Mojprzepisna.pl Poniżej znajduje się przepis wraz z instrukcjami, jak przygotować idealne ciasto 3 BIT, właściwie, jest to deser ponieważ nie wymaga pieczenia, jedyne czego tu potrzebujecie to mikser. Ten kremowy i słodki deser był tematem wczorajszych, 6 warsztatów Cukiernicze ABC, moje kursanki nauczyły się, jak zrobić domowy budyń, jak ukręcić masło na puch, jak zrobić masę budoniowo-maślaną oraz

moj przepis na
CIASTO RAFAELLO 285

Bardzo lekkie, delikatne i puszyste ciasto z kremem kokosowym i powidłem śliwkowym, które lekko przełamało słodycz ciasta. Jeśli jesteście miłośnikami takich ciast, na pewno będziecie

Pani na deser
KREMOWA ZUPA WARZYWNA 107

Zupa jest kremowa i  bardzo pożywna. Idealna na chłodne jesienne oraz zimowe dni. Polecam :) SKŁADNIKI : 1 średnia marchewka kawałek selera kawałek pietruszki 4 duże ziemniaki

Pani na deser
TORT BANANOWY Z MASŁEM ORZECHOWYM 178

Mąż po jednym kawałku grzecznie podziękował. Starszy syn ze łzami w oczach poprosił, abym już takiego tortu nie robiła… chodziło mu o to, że dałam

Słodki Pomysł
Knedle ze śliwkami na sposób mojej mamy 183

Knedle ze śliwkami Knedle ze śliwkami, najlepiej węgierkami, to smak mojego dzieciństwa. Te knedle zawsze „wychodziły”. Ciasto zawsze było delikatne, miękkie i nie przytłaczało smaku śliwek

Korniszonki
Pomidory kiszone w jogurcie z koperkiem, dymką i czosnkiem 159

Kiszone pomidory - pomidory, jogurt, koperek, cebulka i czosnek oraz ostra papryka! Pomidory kiszone w jogurcie to moje internetowe odkrycie. Szukając informacji o kiszonkach natknęłam się na

Korniszonki
Przepis #177 Czekoladowy fondant - bez glutenu i laktozy 124

Witajcie, dzisiejszy deser może nie należy do bardzo niskokalorycznych słodyczy ale od czasu do czasu warto sobie na niego pozwolić bo smakuje wyśmienicie! Czekoladowy fondant jest idealnym deserem kiedy mamy ochotę na naprawdę coś słodkiego.   I mimo swojej kaloryczności jest i tak zdecydowanie lepszym wyborem niż sklepowe słodkości. Dodatkowo deser jest bezglutenowy (jeśli wybierzemy mąkę owsianą bezglutenową(...)czekoladę. Chwilę miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę oraz resztę oleju kokosowego. Tak przygotowaną masę wlewamy do foremek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 7-8 minut. Deser możemy posypać wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałowymi.  Smacznego ! Weronika

Health-Fit-Life
Pyszne tiramisu w szklance 124

mocna kawa 200 ml serek mascarpone 250 g śmietana 30% 250 g biszkopty okrągłe cukier trzcinowy 3 łyżki cukier wanilinowy 3 łyżeczki rum 30 ml kakao Pierwszym etapem przygotowania deseru jest zaparzenie intensywnej kawy. Zostawiamy do ostudzenia. Następnie wrzucamy do miksera bardzo schłodzoną śmietankę. Kiedy śmietanka będzie już ubita, powoli dodajemy serek mascarpone, cukier trzcinowy oraz cukier wanilinowy. Po dokładnym(...)wymieszaniu możemy stopniowo dodać ok 90-100 ml kawy ( w zależności od tego jak bardzo intensywny chcemy deser).  Kiedy krem będzie już gotowy możemy zacząć układać w szklankach.  Biszkopty namaczamy w pozostałej kawie wymieszanej z rumem, wkładamy do szklanki,przykrywamy warstwą kremu, a następnie posypujemy kakao. Czynności powtarzamy w zależności od tego jak wysokie mamy szklanki. Przed podaniem

Kuchnia moimi oczami
Chrupiące kokosowe kuleczki – deser bez pieczenia 182

Chrupiące kokosowe kuleczki – deser bez pieczenia. Uwielbiam małe słodkości, takie na jeden kęs. Idealnie nadają się jako słodki dodatek do herbaty, na poprawę nastroju, do pogaduszek z przyjaciółką itd. Dziś polecam Wam jeden z takich deserów. Prosty w przygotowaniu, pysznie kokosowy z chrupiącą niespodzianką. Lubicie herbatniki Nysanki w polewie czekoladowej? Jeśli tak, to ten deser również Wam posmakuje. Spróbujcie

Słodkie okruszki
FRUŻELINA MALINOWA 449

Frużelina malinowa jest moim ulubionym dodatkiem do tortów. Jej lekko kwaśny smak idealnie przełamuje słodycz kremów. Bardzo długo robiłam frużelinę z dodatkiem żelatyny. Jednak ostatnio zrobiłam

Słodki Pomysł
Domowa kapusta kiszona w słoikach 159

Kapusta kiszona, jak wszystkie kiszonki, to naturalne źródło witamin, które zapewnią nam odporność i dobre samopoczucie w zimowych miesiącach. Jak się okazuje, przygotowanie domowej kiszonej kapusty

Korniszonki
POPĘKANE CIASTECZKA CZEKOLADOWE 274

Piekąc popękane ciasteczka czekoladowe byłam pewna, że z dwóch testowanych przepisów wybiorę jeden, ten najlepszy. Jednak okazało się, że ciasteczka z obu wyszły bardzo pyszne i

Słodki Pomysł
QUINOA Z RODZYNKAMI I WINOGRONAMI 146

Quinoa, rodzynki i winogrona z dodatkiem świeżej mięty to oryginalne połączenie smakowe, które może stanowić ciekawą, zdrową i smaczną przekąskę lub deser- wedle uznania. Zachęcam do spróbowania! Przygotowanie: 15 min Gotowanie: 15 min Chłodzenie : 1 godz. Dla 4-6 osób ● 130 g komosy ryżowej (quinoa) ● 60 g rodzynek ● 200 g czerwonych lub czarnych winogron ● 2 gałązki mięty(...)cytryny. Wymieszaj, dodaj odcedzone rodzynki i posiekane listki mięty. Dobrze wymieszaj całość. Na koniec dodaj winogrona, delikatnie mieszając. Przykryj miskę folią spożywczą i wstaw na godzinę do lodówki. Podawaj deser udekorowany górnymi listkami mięty. *Dokładny czas gotowania i ilość wody sprawdź na opakowaniu. ** Możesz również podać ten deser na małych talerzykach lub w miseczkach

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska