Zdrowy deser chia z malinami i żurawiną. Dziś zapraszam Was na pyszny i szybki w przygotowaniu deser chia z malinami i żurawiną. Prosto i smacznie. Ja taki deser najczęściej jem w ramach drugiego śniadania Owoce oczywiście możecie dowolnie zmieniać. Ja ostatnio dodałam maliny, których słodycz wspaniale współgrała z lekko kwaśną żurawiną. Nic tylko jeść Spróbujcie. Miłego dnia moi drodzy Składniki
Słodkie okruszkiSałatka z fasoli Jaś i sera feta z warzywami sezonowymi Fasola, ser i świeże warzywa to zestaw, który świetnie sprawdzi się jako danie obiadowe. Sałatka przygotowana
KorniszonkiObserwuj Słodki Pomysł na kliknij → INSTAGRAMIE. Błażej, gdy zobaczył moją inspirację na jego tort urodzinowy powiedział, że nie chce tortu z kwiatkami dla dziewczynek… ale
Słodki PomysłKiszone jabłka w słoju Kiszone jabłka to tradycyjny przysmak polskiej kuchni. Dawniej jabłka były przede wszystkim dodawane do beczek z kiszoną kapustą. Jednak te owoce można
KorniszonkiSałatka makaronowa z ciecierzycą Sałatka makaronowa to tak naprawdę bardzo pożywne danie. Makaron z dodatkiem ciecierzycy stanowi pełnowartościowy posiłek z zawartością węglowodanów, białka, dobrego tłuszczu oraz
KorniszonkiJeżynówka - nalewka z jeżyn według tradycyjnego przepisu Jeżynówka to jedna najlepszych letnich nalewek. Jest mnóstwo przepisów na nalewkę z jeżyn jednak warto wypróbować tę tradycyjną recepturę
KorniszonkiUwielbiam borówki, ale to już wiecie. Nie ma deseru bez nich, a ten jest borówkowo-owocowy z chrupiącymi pestkami. Co nam trzeba? Na 4 pucharki Jogurt naturalny 600ml (po 150 na deser) 2 czubate łyżki miodu- dowolny 200g borówek duży plaster arbuza- tak około 300g- kroimy w kosteczkę maliny- po 5-6 na deser (można więcej) pestki dyni
LatosiowydomPrzepis na tradycyjną nalewkę z wiśni wg receptury sprzed wojny Nalewki z letnich owoców to prawdziwy cud w kieliszku w czasie zimowych chłodów. Dobrze zrobiona nalewka
KorniszonkiZimowa sałatka z ogórków w zalewie octowej z czosnkiem, cebulą i pietruszką Zimowe sałatki w słoikach to idealny dodatek do obiadów w miesiącach, gdy świeże
KorniszonkiKażdy powinien poznać smak deseru Crème brûlée. Jest nie tylko elegancki, ale i niesamowicie kremowy, a powstająca skórka na wierzchu po skarmelizowaniu cukru jest wprost boska. Deser jest nieskomplikowany, prosty w wykonaniu i możemy go przyrządzić z wyprzedzeniem, bo spokojnie poczeka na swoją kolej do spożycia w lodówce. Przed podaniem tylko karmelizujemy cukier. Z podanych proporcji wychodzi 6 sztuk deseru
Tylko pysznieDziś propozycja na ciasto bez pieczenia, przy którym nie trzeba stać godzinami w kuchni. Wygląda i smakuje wyśmienicie. Warto je zrobić :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM
Pani na deserPanna cotta z białą czekoladą i dużą ilością owoców sezonowych na deser się kłania. Rozpusta w letni, urlopowy dzień. Kremowa, delikatna, taka jak powinna być. Smak białej czekolady to dla mnie nowość w tym deserze, jest wyczuwalny, kremowy, słodki. Wykonanie ekspresowe, kilka godzin w lodówce i letni deser gotowy. Można podać go z syropem z owoców lub ułożyć
Zasmakuj KuchniCiasto z serii,, jak nie zjem czegoś słodkiego to zwariuje '' czyli szybkie, proste i pyszne. Pięć minut roboty i po godzinie mamy dorodnego pana murzynka ;) SKŁADNIKI
Pani na deserCzemu nie? W końcu to nie może się nie udać, zwłaszcza latem, kiedy królują truskawki, maliny, jagody i moje ulubione soczyste czereśnie. Dlatego mam dla Was kolejną zdrowszą wersję deseru – tym razem mocno czekoladowy pudding jaglany z czereśniami. Naturalnie słodki, idealnie kremowy i aksamitny. Co więcej, czekoladowy pudding jaglany jest na tyle treściwy i sycący, że doskonale sprawdzi się(...)jako drugie śniadanie lub podwieczorek. Niewielka miseczka wystarczy by zaspokoić nawet większy głód, a przy okazji chrapkę na małe co nieco. Podając deser nie pomijajcie, ale i nie żałujcie sezonowych owoców… póki są. Nic nie zastąpi smaku czereśni zerwanych prosto z drzewa lub dopiero co przyniesionych z bazarku. Poza tym ich słodko-kwaskowy smak doskonale komponuje się dosyć ciężkim
Fitsweet.meWspaniały sernik na zimno z dodatkiem borówek i malin. Mile widziane są tu jagody, uzyskamy wtedy mocno fioletowy kolor a o smaku to już nie wspomnę
Pani na deser