deser - 61894 przepisów (strona:1440/4127)

Knedelki z pomidorkami 125

pomidorki i utoczyć kulkę. Wrzucić na wrzącą, lekko osoloną  wodę i gotować, aż wypłyną. Podawać ze śmietanką. Knedelki, nadziane słodkimi  pomidorkami  cherry, mogą śmiało zastąpić deser

Kulinarny karnet Christophera
Kokosanki 194

Dziś na deser przygotowałam wszystkim bardzo dobrze znane ciasteczka: chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku kokosanki. Smakują dokładnie tak samo jak te, które pamiętam z dzieciństwa. Moja babcia zawsze miała w zanadrzu kokosanki (i landrynki w pudrze, ale ich nie będę przygotowywać ;)) Uwielbiałam je wtedy i uwielbiam je nadal! Idealnie pasują do popołudniowej herbatki lub kawki. Zapraszam do pieczenia

My Culinary Art
Gofry na wodzie gazowanej / Waffles for carbonated water 312

arsenale kuchennych zabawek, dzięki zorganizowanej akcji moich dzieci,  przybyła gofrownica. Idealne rozwiązanie na szybki, pyszny, chrupiący (dzięki wodzie gazowanej) i różnorodny (dzięki dodatkom) deser. Polecam:)) Gofry na wodzie gazowanej Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 - 2 łyżki drobnego cukru 4 łyżki oleju 2 jajka Rozgrzać gofrownicę

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Ryżowe ciasto cytrynowo - pomarańczowe 184

Przepis na ciasto ryżowe z dodatkiem cytryn i pomarańczy to idealna dietetyczna propozycja :), smakuje wybornie i może być daniem głównym jak również deserem.    Składniki : 2 litry mleka Laska wanilii Cytryna, (plastry skórki ) Pomarańcz do otarcia skórki 20 dag cukru 40 dag ryżu 5 jajek Rum lub likier 1 kieliszek (alkohol jest dodatkiem wg.uznania) 2-3 garście rodzynek

Apetyczna babeczka
Rolada z bitą śmietaną i galaretką 170

Pyszny deser....wystarczy zrobić biszkopt i ubić śmietanę :), potem należy zaparzyć dobrą kawę i rozkoszować się czasem tylko dla siebie....Wyśmienite gatunki kawy znajdziecie na stronie Skworca . Składniki na 1 roladę, biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Jajka z cukrem ubić na parze, zestawić i dalej ubijać aż masa stanie się puszysta

Apetyczna babeczka
Ryżowo kokosowy budyń z czekoladą 221

Zdrowy, domowy budyń!, słodzony daktylami i odrobiną gorzkiej czekolady :). Doskonały na deser, śniadanie lub podwieczorek. Dziś będę go serwować z bakaliami, ale przyznam, że brakuje mi w nim sezonowych owoców, najlepiej prosto z krzaka, żeby tak mieć świeże maliny albo poziomki... Pyszne bakalie znajdziecie w Owocowym Raju Składniki na budyń: 500 ml mleka kokosowego 1/3 szklanki  ryżu białego

Apetyczna babeczka
Krem z białej czekolady i świeżą miętą 234

Przepis ten znalazłam w książce z włoskimi przepisami .Dodatek czarnego pieprzu do musu z białej czekolady wydawał mi się trochę dziwny .Efekt końcowy jednak mocno mnie zaskoczył ; deser ten jest prosty , smaczny a dodatek pieprzu daje specyficzny smak. SKŁADNIKI: 300g białej czekolady 300 ml śmietany kremówki  1 łyżka świeżo zmielonego pieprzu 14 listków świeżej mięty ( kilka zostaw do dekoracji

Gorący kąsek
Kolorowy sernik na zimno 249

Uwielbiam desery na zimno,zwłaszcza latem Kolorowy sernik na zimno SKŁADNIKI: ser biały - 3 kostki śmietana 18% -2 kubki po 400 g żelatyna 4 łyżki mleko 100 ml cukier brązowy -2 łyżki galaretka niebieska-1 opak galaretka wiśniowa -1 opak galaretka agrestowa -1 opak rodzynki -2 łyżki biszkopty okrągłe - 1 paczka  PRZYGOTOWANIE: Galaretki rozpuszczamy w 1 szkl gotowanej wody

Kuchnia Danusi
Piankowiec z galaretką 194

Moja rodzinka uwielbia takie pyszności, a ja o takiej porze roku lubię im przygotowywać desery na zimno   Piankowiec z galaretką Składniki:  galaretka - truskawkowa - 1 opak galaretka - cytrynowa - 1 opak galaretka agrestowa -3 opak mleko skondensowane niesłodzone - 1 puszka  PRZYGOTOWANIE:  Galaretki dwie o smaku agrestowym przygotować według przepisu na opakowaniu. Pozostałe galaretki rozpuścić każdą oddzielnie w szklance

Kuchnia Danusi
95. Jabłuszkowy zawrót głowy: czyli cynamonowe bułeczki półfrancuskie z prażonymi antonówkami. 276

najlepiej smakują na ciepło, dlatego też tym razem naszych przesmażonych antonówek nie schowałyśmy do słoików, ale ukryłyśmy je w bułeczkach z ciasta półfrancuskiego, dzięki czemu powstał świetny, mocno cynamonowy deser. Nie bez powodu umieściłyśmy tu przepis na te pyszności, a to dlatego, że piękna jesień niestety już niedługo zapewne nas opuści i będziemy musieli poradzić sobie sami.. Dodatkowo ciasto

Symfonia Smaków
Creme brulee 122

Pyszny deser zrobiony w domowych warunkach :) Prawidłowo powinno użyć się specjalnego palnika do roztopienia brązowego cukru w chrupiącą, karmelową skorupkę... ale można do tego celu użyć piekarnika lub mikrofalówki z funkcją grilla :) Składniki: 100 ml kremówki 2 żółtka 1 laska wanilii 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżeczki cukru brązowego P rzygotowanie:    Kremówkę przelewamy do rondelka i gotujemy wraz

Aga w kuchni
Mrożona kawa z galaretką 114

Kawa i deser w jednym? Dlaczego nie?  Idealna kawa na mecz Polski... po wypiciu kawy mamy do zjedzenia pyszną, wiśniową galaretkę :) Aż chce się krzyczeć: Polskaaa białoo - czerwooniii... Składniki: 3 łyżeczki galaretki wiśniowej, 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 1 łyżeczka cukru, 100 ml zimnego mleka. Przygotowanie:      Galaretkę rozpuszczamy w 100 ml wrzątku i odstawiamy w szklance

Aga w kuchni
Kawowe brownie 227

piątkowy poranek naszła mnie genialna myśl: zrobię ciasto, a co tam :) Jak dobrze wiecie uwielbiam czekoladę i wszelakie czekoladowe desery. Tym razem również ona była głównym elementem  mojego pieczonego eksperymentu. Z założenia miało powstać brownie kawowe, wyszło migdałowe, ale i tak było przepyszne :) Składniki: Ciasto: 180g gorzkiej czekolady (2 tabliczki) 160g masła 4 jajka 1 i ¼ szklanki cukru

Kolizje Smaków
Słodki ryż z jabłkiem i cynamonem. 185

Idealne śniadanie lub deser na chłodny zimowy poranek, naprawdę pyszne, a przy tym łatwe do przygotowania. Zachęcam was do wypróbowania danego przepisu. Składniki: 0,5 szklanki ryżu 2 szklanki mleka duże jabłko 2 łyżki cukru cynamon w proszku dowolne prażone orzechy Przygotowanie: W dużym rondelku zagotowujemy mleko, dodajemy cukier i ryż. Gotujemy na małym ogniu, pod uchyłym przykryciem

Kuchnia Łukasza
Tiramisu-szczypta Italii w waszej kuchni! 192

ubijamy, aby nie było grudek. Do masy dodajemy ubite białka i śmietankę, ponownie mieszamy.  Savoiardi nasączamy w kawie i amaretto, wykładamy dno formy w której będziemy studzić deser. Na ciasteczka wykładamy 1/2 kremy, następnie lekko przyprószamy kakao i układamy kolejną warstwę nasączonych ciasteczek, na to pozostały krem i obficie posypujemy kakao.  Chłodzimy 12 godzin w lodówce. Smacznego

Kuchnia Łukasza

Proponowane wyszukiwania