deser z malinami - 4129 przepisów (strona:155/276)

Bita śmietana z owocami i biszkoptami 173

wtedy bita śmietana najlepiej smakuje ze śledziami. Marzą nam się desery z bitą śmietaną, wanna z bitą śmietaną i wszystko w bitej śmietanie. Obłęd! Zazwyczaj tworzenie skomplikowanych deserów jest pracochłonne, wymaga uwagi, skrupulatności i czasu. A co zrobić jak trafia cię szlag już i teraz? Co jeśli zachcianka powoduje ślinotok i obsesyjne myślenie o żarciu bitej śmietany na tony(...)milion pińcet kalorii, w ogóle nie idzie w cycki, za to doskonale odkłada się w biodrach, ale pomaga! Teraz jest sezon na truskawki, więc weźcie truskawki. Możecie też użyć maliny, borówki, jeżyny, cokolwiek wam przyjdzie do głowy. Biszkopty możecie zastąpić krakersami. Zdradzę wam tajemnicę – ze słonymi krakersami, też smakuje mega! Gotowi na walkę z chandrą? Oto przepis na najlepszą broń

ladykitchen
Brownie jak sama nazwa wskazuje jest brązowy, bo jest zrobiony z czekolady. Więc jaki jest sekret jego receptury? 232

Brownie jest rodem z USA. Jego receptura sięga XIX wieku. Podobno stworzony był jako deser do szybkiej konsumpcji, w ramach hotelowego lunchu sprzedawanego w formie tzw. lunch boxes, czyli „zapudłowanej”. Lunch box to coś jak japońskie Bento. Małe kawałki brownie łatwo można było ułożyć w pojemniku i konsumować w każdych warunkach. Podobno oryginalny XIX wieczny brownie miał(...)malin lub mango. Pyszności. Dziś podzielę się z wami własnym przepisem na fudgy brownie. Zauważcie, że proporcja jajek i czekolady w stosunku do mąki jest w nim stosunkowo duża . To właśnie ona powoduje , ż e brownie będzie w środku lepki i mokry . Czyli taki jak najbardziej lubię. Pokrójcie kilka truskawek lub mango, zróbcie owocowe puree i zanurzcie w nim deser

Jem więc Jestem
Gorzkie brownie z malinami 125

Ciasto bardzo mocno czekoladowe, gorzkie od czekolady i naturalnego kakao, to takie brownie dla wytrawnego podniebienia jak dla smakoszy wytrawnego wina. Ja w nim uwielbiam delikatność

Apetyczna babeczka
Tort kokosowa delicja z malinami 204

Bardzo lubię piec torty dla swoich najbliższych. Każdy z nich ma w sobie coś co przypisuję danej osobie. Ten który dzisiaj zagościł na naszym blogu jest

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Drożdżowe ciasto (jak u babci) z rabarbarem i kruszonką 154

To ciasto przypomina mi wakacje u babci, słodki z mega ilością kruszonki z kwaśnym rabarbarem, mam do niego ogromny sentyment, czasami zmieniam tylko nadzienie na truskawki

Wanilia i Kardamon
Tarta biszkoptowa z owocami - UWAGA łatwa i pyszna! :) 201

Składniki: Składniki: 150 g cukru 150 g miękkiego masła  190 g mąki pszennej tortowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka owoce ( u mnie

The Sweet Damsel
Maliny i borówki zapiekane w koglu – moglu 131

Cześć ! Kto ma ochotę na deser, którego przygotowanie zajmuje 15 minut ? Dodam, że jest pyszny ! Kogel – mogel kojarzy mi się z dzieciństwem. Gdy miałam ochotę na coś słodkiego, mama mi go przygotowywała. Dziś w trochę innej wersji – zapiekanej. Z kwaśnymi owocami, smakuje obłędnie. Musicie spróbować ! Składniki (2 porcje): duża garść malin duża garść borówek 2 żółtka 4 łyżki

Moja pasja smaku
Kuchnia Lidla: Gruszki z grilla nadziewane konfiturą malinowo-żurawinową 162

Gruszki z grilla nadziewane konfiturą malinowo-żurawinową (źródło: kuchnialidla.pl) Poziom trudności: średni Ilość porcji: 8 Czas przygotowania: 1h Składniki na konfiturę malinowo-żurawinową: 250g świeżych lub

WojnaNaSmaki.pl
Rozkosz podniebienia 285

Wykwintny deser, który rozpieści nasze podniebienie, pobudzi zmysły, a przy tym jest bardzo łatwy w wykonaniu. Składniki: 1 litr mleka 100 ml likieru advocat 100 gram wiórków kokosowych 50 g masła szczypta cynamonu 1 cukier waniliowy 7 łyżek kaszy manny 2 łyżki cukru pudru 200 ml malin Wykonanie: Mleko przelewamy do garnka dodajemy masło, wiórki kokosowe, cynamon, cukier puder, cukier

kgwjanczewo
Dla kogo bukiecik? Suflet z fiołków z Klaudyną. 143

ładniki na 6 porcji/  Ten deser zalicza się do sufletów na zimno, czyli takich które przygotowuje się bez pieczenia, ale z użyciem białek i żelatyny. Ma konsystencję bardzo delikatnego musu i myślę, że z powodzeniem mógłby też nosić taką nazwę. Podobnie przygotowywane suflety wspaniale smakują z dodatkiem innych owoców, np. malin, truskawek czy jagód.  7 g żelatyny

KUCHARNIA
Owsiane ciasto z białą czekoladą i dżemem malinowym 225

Weekendowe pieczenie to dla mnie chyba najlepszy sposób na chandrę. :)  Od kilku dni chodziło za mną takie zwykłe ciasto - najlepiej z kruszonką i owocami.  

Kuchnia Ellie
Prosty mus jeżynowo-malinowy z gruszkami do lodów lub sernika 196

bardzo, dlatego mus potraktowałam jako samodzielny, zdrowy deser, natomiast jest on też genialnym dodatkiem do sernika lub lodów. :-)  Przepis na 4 porcje (ok. 250 ml jedna). Natomiast jeśli chcecie wykorzystać mus do ciasta/lodów- użyjcie połowy składników, na pewno wystarczy :-) Składniki: 300g jeżyn (dojrzałych-inaczej mus może być za kwaśny) 200g malin (jak wyżej) 3 średnie gruszki

kuchnia do kwadratu
Tarta z musem jagodowym 191

będzie do ciast i deserów. Tym razem też wykorzystałam je w tym celu i powstała tarta z musem jagodowym na bazie kremówki. Równie dobrze możecie do niej wykorzystać inne owoce. W moim pierwotnym zamyśle były truskawki, ale jagódki aż prosiły się o ich wykorzystanie. A teraz mam ochotę na maliny, których jeszcze jakiś czas temu nie lubiłam, aż sama

Fabryka pomysłów
Panna cotta z galaretką i owocami. 178

Ciekawość zaspokojona i to podwójnie. Okazało się bowiem, że Maćka też intrygowały asymetryczne desery. I chociaż nie próbował mojego to myślę, że zgodziłby się ze mną co do oceny stopnia trudności. A ten określiłabym jako łatwy. Należy tylko znaleźć odpowiednie naczynie, które zapewni stabilne oparcie dla pochylonego pucharka. Trzeba się jeszcze uzbroić w cierpliwość, bo kolejne warstwy muszą swoje odstać(...)cieszy oko i podniebienie. Składniki: 1 galaretka malinowa 1 szkl. mleka 1 szkl. śmietanki kremówki (30%) 3 łyżeczki żelatyny ziarna z 1 jednej laski wanilii 2 łyżki syropu klonowego maliny Wykonanie: Galaretkę przygotować według instrukcji na opakowaniu. Pucharki wstawić pod kątem do naczynia, z którego się nie osuną (u mnie filiżanki, wyłożone papierową serwetką). Powoli wlać galaretkę. Wstawić do lodówki

zadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania