Składniki na cisto: - 250g mąki pszennej - 150g masła (zimnego) - 30g cukru pudru - 20ml zimnej wody - 20g mielonych orzechów - jajko Składniki na krem: - 250g serka mascarpone - 135ml
Coś z niczegoCiastem, za którym przepadają moje dzieci (zresztą nie tylko one ;)) jest biszkopt z owocami, galaretką i mascarpone. Często gości na naszym stole latem, kiedy wybór owoców
zadanie-gotowanieUwielbiam tego typu ciasta bo są, według mnie, idealne. Pięknie się prezentują na paterze, łatwo się je robi, mają owoce i wszystkie składniki potrzebne do ich
sierotka maRysia w kuchnimaliny ok. 35 g borówki ok. 35 g ew. kropelka ekstraktu śmietankowego Przygotowanie: 1. Serek miksujemy z cukrem i śmietanfixem. 2. Blaciki bezowe pokrywamy kremem, układamy owoce, na wierzch dajemy jeszcze trochę kremu, żeby górna beza dobrze się trzymała. 3. Na górę kładziemy drugą bezę, krem i owoce. 4. Wstawić do lodówki i poczekać ok. godziny. Uwagi: Deser można
Malowane smakiemDługo mnie tutaj nie było. Pochłonęła mnie przeprowadzka w końcu do swojego własnego M. Dziś podzielę się z Wami przepisem na przepyszne muffiny z borówkami i
Ptasia KuchniaKupiłam wczoraj szklaneczki z recyklingu. Tak się z nich ucieszyłam, że chciałam coś zdrowego podać na śniadanie. Zrobiłam Mus z owoców z
AZgotuj!deser. Nie zdołałabym zjeść pewnie nawet połowy takiego zestawu, ale nie o to chodzi. Zachwyca mnie świat Kucharza . Chciałabym poczuć zapach, jaki unosił się w kuchni, gdy z jego przepisów korzystała moja Prababcia. Zastanawiam się jak bardzo wonne były zaznaczone przez nią pierniczki , jak pachniała pieczeń cielęca z biszmelem i jak bardzo rozgrzewała nalewka mięszana z poziomek, malin
KUCHARNIAPyszne, delikatne-bardzo puszyste, szybko znikające. Polecam podawać z konfiturą jagodową, malinową lub morelową lub tylko posypane ksylitolem. A w sezonie letnim wystarczy rozdrobnić
Smaczne ZdroweDzisiejsze ciasto powstało z kilku powodów ... Oczywiście najważniejszym była chęć na coś słodkiego , ale poza tym : - po pierwsze .... mimo,że okres świąteczny dawno już za nami
Malinowa Kawiarenkaproduktów 2019 wybranych przez gwiazdy i influencerów w poszczególnych kategoriach: KATEGORIA ŻYWNOŚĆ TBM SP. Z O. O. CRUNLIGHT CHRUPKI WIELOŻBOŻOWE CHRUPKI BAKALLAND S.A ŻYWNOŚĆ DELECTA „Z SERCA NATURY” DESERY GENERAL HEMP MARKETING SP. Z O.O DOBRE KONOPIE.PL HERBATKA EKSPRESOWA KONOPIELKA HERBATY GENERAL HEMP MARKETING SP. Z O.O DOBRE KONOPIE.PL OLEJ Z NASION KONOPII Z CBD OLEJE(...)DOBRE KONOPIE NASIONA KONOPNE PRAŻONE RUNOLAND SP. Z O. O. TRUSKAWKA Z NASIONAMI CHIA PRZEKĄSKI SŁODKIE STOVIT GROUP SP. Z O. O., DŻEM Z MALIN OD DŻEMOWARA , DŻEMY G.P.R SUFLIDOWO SP. Z O. O. JAJA , , ŻÓŁTE Z NATURY” JAJKA MEDICALINE KONRAD MALITKA KASZA JAGLANA Z JABŁKAMI ECO MARKI BEORGANIC KASZE GRANA
Słodkie okruszkimaliny, borówki Wykonanie: Śmietanę kremówkę zagotować, a następnie zdjąć z ognia i dodać do niej pokrojoną w kostkę chałwę. Pozostawić na 2 godziny, mieszając od czasu do czasu. Następnie chałwę zmiksować ze śmietanką i wstawić do lodówki na całą noc (8h). Po tym czasie krem wymieszać z mascarpone. W naczyniu układać warstwami krem – namoczone w kawie biszkopty – krem. Deser udekorować
Kuchnia Bon AppetitDeser ten jest na tyle banalny i nieskomplikowany, zarówno czas jego przygotowania zajmuje tyle, co zrobienie tego z torebki, że warto pokusić się o jego domową wersję- tym bardziej, że smak jest nieporównywalny! Gęsty, kremowy, niesamowicie waniliowy i wcale nie skłamię, jak napiszę, że po jego spróbowaniu nigdy nie sięgniecie po sklepowy! :))) Do idealego smaku kapeczka soku z malin
Kraina Miodem PłynącaMalinowy koktajl proteinowy z komosy ryżowej to pyszne źródło białka, aminokwasów i witamin. Komosa ryżowa to jeden z tzw. “superfood”, czyli pożywienia o niezwykłych wartościach odżywczych
Lamarida.plTakie pyszne i bardzo proste w wykonaniu półfrancuskie ciastka polecam Wam na podwieczorek. Warstwowe ciasto, galaretkowy budyń i mnóstwo pachnących borówek prosto z krzaczka. Biegnijcie do
IzabelawkuchniSkładniki: 4 jajka ( białka i żółtka oddzielnie ), 2 płaskie łyżki cukru, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 4 nieduże łyżki mąki pszennej tortowej, 1 łyżka zimnej wody, 250
W kuchni u Moniki