mini bezy , tym razem kolejna odsłona w wersji mini. Uwielbiam też roladę bezową z malinami. Beza jak wszyscy wiedzą jest bardzo słodka, ale też bardzo pyszna, idealna beza jest chrupiąca z zewnątrz, a miękka w środku. To lekki, słodki i rozpływający się w ustach deser. Najsmaczniejsza jest z bitą śmietaną i świeżymi owocami. Bita śmietana jest ubita bez cukru, podana
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPyszna mocno czekoladowa tarta z delikatnym czekoladowym musem, malinową frużeliną i delikatnie wyczuwalnym alkoholem. Idealny deser dla wielbicieli czekolady, ale i nie tylko. Nie powiem, że jest to dietetyczny deser bo takim nie jest ale raz na jakiś czas możemy sobie pozwolić na chwile rozpusty;) Serdecznie polecam;) Składniki: Kruche ciasto: 2 żółtka 220 gram maki tortowej pszennej 100 gram cukru(...)lodówce przez około godzinę. Następnie wyciągnąć ciasto i piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Formę z ciastem wkładamy do jeszcze nie nagrzanego piekarnika. Frużelina: 200 gram malin pól szklanki cukru 1 łyżeczka maki ziemniaczanej rozpuszczona w 1,5 lyżki zimnej wody Wykonanie: Maliny wymieszać z cukrem i podgrzewać na małej mocy palnika do rozpuszczenia się cukru
Krakowskie smaki Anisię zbrodni parszywej. Pamiętasz tę historię? Dzbanek słodkich malin, który przyniósł śmierć. Jaką cenę ja jestem w stanie ponieść w imię miłości? A TY? Przez długi, długi czas prym wiódł lemon curd , czyli jajeczny krem z soku z cytryny, który idealnie nadaje się jako nadzienie do tart i tartaletek, na deser, do naleśników czy przekładania tortów. Skoro cytrynowy smak był
W kuchni Karmel-itkipokruszone. Po chwili namysłu postanowiłam użyć ich do przygotowania nalewki. Składniki: 400 g. mrożonych malin (można jednak użyć świeżych), 3/4 szklanki cukru , 400 ml wódki . Maliny przełożyć do słoika. Zasypać cukrem i przemieszać delikatnie. Odstawić w chłodne miejsce na około dwa dni. W międzyczasie można delikatnie potrząsać słoikiem, żeby(...)dosłodzić. Owoce można wykorzystać do ciast lub deserów. (O jednym z takich deserów napiszę po niedzieli.) Sama nalewka powinna postać jeszcze kilka tygodni, wyklarować się i nabrać mocy ;) Moja niestety nie zdążyła - była zbyt aromatyczna i smaczna, żebym pozostawiła ją w świętym spokoju ;) te kilka malin widocznych na zdjęciach, to pierwsze maliny z mojego własnego, posadzonego w lipcu
Codzienna kuchnia niecodziennaminut, ale gruszki były miękkie. Wyciągnąć i przestudzić. Nadziać dżemem. Może to być wiśnia czy malina. Rozpuścić gorzką czekoladę i polać nią gruszki. Ja nie miałam czekolady , zastąpiłam ją polewą. Gruszki były bardzo dobre, z pewnością będę wracać do tego typu deseru
Darcia w kuchniwygodny worek z końcówką umożliwiającą wymianę różnych tylek i dekorowanie nimi ciast, deserów i nadziewanie np. pączków. Jest to świetna sprawa, zwłaszcza gdy nie ma zbytnio czasu na przygotowanie gotowego kremu. Worek wygodnie się trzyma w ręce, nie jest za ciężki. Nadzienia są pyszne, pachnące wanilią i malinami. Zauroczyło mnie zwłaszcza nadzienie malinowe, które smakuje jak domowa konfitura zawierająca drobne
Smakołyki Asimasła orzechowego, są smaczne i bardzo sycące. Do posłodzenia użyłam syropu klonowego, więc w przepisie nie dodajemy białego cukru, zostaje tylko ten w czekoladzie. Jeśli użyjemy dobrej, gorzkiej czekolady deser będzie również wegański. Przepis jest szybki i prosty, polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Batoniki z masłem orzechowym i orzeszkami, bez pieczenia(...)pokroić na porcje ( patrz FILM ) i pokrojony deser na kawałki wstawić z powrotem do lodówki na około 1-2 godziny. Polewa: 4. Czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce. Dodać roztopiony olej kokosowy, wymieszać. Batoniki maczać w polewie ( patrz FILM ) i układać je na papierze do pieczenia. Wierzch posypać pokruszonymi liofilizowanymi malinami lub wiórkami kokosowymi, orzeszkami. Batoniki odstawić, żeby czekolada
Mała CukierenkaLody bez laktozy przygotowane z połączenia świeżych malin i bananów z mlekiem kokosowym. Czy może być coś lepszego do schładzania się w upały, które obecnie mamy za oknem? Lody malinowe Lody to deser mrożony, który od dziecka znają wszyscy. Z czego robi się lody ? Podstawą lodów są produkty mleczne, głównie jest to mleko lub woda, którą często łączy się także(...)zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania lodów malinowych. 50 dkg świeżych malin 3 duże banany 400 ml mleka kokosowego z puszki 4 łyżki cukru kryształu 1 łyżeczka soku z cytryny Jak zrobić domowe lody malinowe na mleku kokosowym . Maliny, pokrojone w plastry
mecooksWspaniały sernik na zimno z dodatkiem borówek i malin. Mile widziane są tu jagody, uzyskamy wtedy mocno fioletowy kolor a o smaku to już nie wspomnę
Pani na deserCzas przygotowania: 3h 00 min Ilość porcji: ok. 2 słoiczki po 300ml Drukuj Gładki dżem z truskawek, malin i borówek By Piotr 6 sierpnia 2018 Naturalny
Pogotujmy.plLatem, gdy za oknem ciepło i słonecznie, a w sklepach mnóstwo świeżych soczystych owoców chętnie serwujemy sobie na deser serniki na zimno wypakowane po brzegi
Malinowa KawiarenkaCiasto marchewkowe znam , i bardzo lubię .. babkę z dynią również A dziś po raz pierwszy do swojego wypieku użyłam czerwonego buraka I powiem Wam
Malinowa Kawiarenkadalej ;) Maliny i jagody też się pojawiły. Na straganach taki wybór owoców, że czasem trudno się zdecydować na co mamy ochotę. Zapiekane owoce zawsze stanowią dobrą opcję na deser. Czy to pod kruszonką czy też w z niewielką ilością kruchego ciasta tak jak tu. Do tego o tej porze roku owoce są tak słodkie, że całkowicie zrezygnowałam z dodawania cukru(...)problemów. Polecam! 100 g mąki pszennej 50 g mąki krupczatki 100 g masła 1 żółtko 1 łyżka śmietany 5-6 moreli 2-3 nektarynki 2-3 brzoskwinie szklanka malin garść jagód Obie mąki przesiewamy po czym siekamy je z masłem. Dodajemy żółtko i śmietanę i zagniatamy na gładkie ciasto. Wkładamy je do lodówki na 30 minut. Po schłodzeniu dzielimy
Mienta blogpotrzeby chwili i zostało już u nas na stałe. Wśród moich gości zrobiło dużą furorę - zajadali się nim zarówno mali, jak i duzi, a przepis poszedł w świat 😉 Idealny deser dla ochłody w ciepłe dni 🌞 Składniki: paczka herbatników 600 ml śmietany 30% 400 g serka homogenizowanego waniliowego 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka Frugo niebieska 2-3 łyżeczki żelatyny(...)Serniczek możemy wykonać w różnych wariantach. Zamiast galaretki niebieskiej i borówek możemy użyć: np. galaretkę malinową i maliny, galaretkę truskawkową i truskawki, galaretkę porzeczkową i porzeczki, galaretkę brzoskwiniową i brzoskwinię lub zrobić mix...inna galaretka i inne owoce 😉 2) Gdy chcemy, aby deser miał intensywniejszy kolor to zamiast żelatyny możemy dodać drugą galaretkę. Wtedy 2 galaretki rozpuszczamy
Kuchnia MagdaLenyładniki: popularny deser z kuchni wiedeńskiej i smak boski - w dosłownym tego słowa znaczeniu. Nie wahaj się spróbować kawałek tej niebiańskiej rozkoszy! Czysta rozpusta w biały dzień ,ale raz na jakiś czas dozwolona.. beza 6 białek 240 g cukru pudru Cukier waniliowy 1 łyżeczka szczypta soli cukier puder do posypania ciasto 2 jajka 4 żółtka 80 g cukru(...)Pozostawi ć do zagęszczania w chłodnym miejscu. Na płat ciasta wyłożyć dżem ananasowy ,na to maliny z likieru,oraz ubita na sztywno śmietankę . Na to wszystko ułożyć druga część ciasta ,posypać migdałami i cukrem pudrem . Ale można i bez tej drugiej części ciasta .Deser i tak jest rozpusta w biały dzień....a potem porządki na święta i kalorie się spali
mojej kuchniładniki: popularny deser z kuchni wiedeńskiej i smak boski - w dosłownym tego słowa znaczeniu. Nie wahaj się spróbować kawałek tej niebiańskiej rozkoszy! Czysta rozpusta w biały dzień ,ale raz na jakiś czas dozwolona.. beza 6 białek 240 g cukru pudru Cukier waniliowy 1 łyżeczka szczypta soli cukier puder do posypania ciasto 2 jajka 4 żółtka 80 g cukru(...)Pozostawi ć do zagęszczania w chłodnym miejscu. Na płat ciasta wyłożyć dżem ananasowy ,na to maliny z likieru,oraz ubita na sztywno śmietankę . Na to wszystko ułożyć druga część ciasta ,posypać migdałami i cukrem pudrem . Ale można i bez tej drugiej części ciasta .Deser i tak jest rozpusta w biały dzień....a potem porządki na święta i kalorie się spali
w mojej kuchni