Syte danie jednogarnkowe podobne do fasolki po bretońsku. Jest też dobrym sposobem na przemycenie wątróbki do codziennej diety. Składniki: 0,5 kg karkówki wieprzowej 200 g wątróbki drobiowej 250 g suchej fasoli 3 pomidory 2 cebule 2 papryczki chili (opcjonalnie) ok 1,5 l bulionu czosnek niedźwiedzi papryka ostra sól, pieprz Przygotowanie Fasolkę wsypujemy do garnka
e-PrzepisyKulinarneNiesamowicie sycące danie jednogarnkowe dzisiaj gości na naszym stole. Już od dawna miałam ochotę na forszmak, który przecież jest naszą regionalną potrawą. Nasza wersja jest bez pieczarek, na wieprzowinie, z dodatkiem boczku wędzonego i ogórków kiszonych. Dodatkowo specjalnie dla dzieci są ziemniaki - można je wymieszać z forszmakiem, można je podać oddzielnie. Zapraszam serdecznie do spróbowania! pół
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieduszone z warzywami. Dlatego przedstawiam dziś soczystego kurczaka duszonego z jabłkami, dynią, pieczarkami i boczniakami, z dodatkiem ziół i czerwonego wina. Jest to tak na prawdę łatwe danie jednogarnkowe, które posmakuje każdemu. Polecam! Ten rewelacyjny przepis znalazłam tutaj . Scroll down for recipe in English Kurczak z dynią i jabłkami (6 porcji) Składniki: 6 kawałków kurczaka
karmelowybananami jest tak smaczne! To deser królewski, na specjalne okazje i symbol kończącego się lata, po produkty dostałam prosto z Grecji. Każda pora roku ma swój urok, gorące dania jednogarnkowe, rozgrzewające herbaty, to wszystko i o wiele więcej będzie na blogu! Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Składniki: 1 śliwka 1/2 świeżej brzoskiwini 1/2 banana 2 łyżeczki
Moja smaczna kuchnianoce w naszej strefie klimatycznej. Potrzebujemy wtedy dania, które nasz rozgrzeją. Proponuję na rozgrzewkę przygotować najlepszą w smaku zupę gulaszową z papryką. Właściwie to taki Eintopf, danie jednogarnkowe, gdyż zupa gulaszowa jest gęsta i pożywna z dużą ilością mięsa, papryki i ziemniaków. Ktoś może powiedzieć, że to nie zupa, a gulasz Zupa jest pikantna, smaczna
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTradycyjne mielone można urozmaicić na rożne sposoby. Bardzo lubię kalafior, więc jego dodatek jest wszędzie mile widziany. Dzisiaj proponuję połączenia kalafiora z mięsem mielonym, co zaowocuje
W kuchennym oknie EwyKurczak po węgiersku Schyłek lata i zapowiedź nadchodzącej jest , to czas , kiedy chętniej zaglądam do kuchni węgierskiej , szukając w niej inspiracji, może dlatego ,że papryka , cebula , czosnek i dania jednogarnkowe miło grzeją duszę .. " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> To przepis , który powstał spontanicznie , z potrzeby chwili . Nadziewany , a właściwie obkładany węgierską pastą ajwar , która jest
Ogrodnik w podróżyBardzo lubię jednogarnkowe dania z dużą ilością warzyw. To taka swoista fuzja leczo z bigosem i nie wiadomo czym jeszcze :) Często pojawiają się na naszym stole w towarzystwie ryżu lub kaszy. Nie tylko są bardzo smaczne i zdrowe ale również można dowolnie modyfikować ich smak dodając warzywa, które aktualnie mamy pod ręką. Żeby danie było
Pyry na GazJeśli nie mamy zbyt dużo czasu , by przygotować szybki obiadek, proponuje bardzo zdrowe danie. Makaron z warzywami. Obiad bezmięsny, dietetyczny i
W kuchennym oknie EwyRisotto z pieczarkami... Risotto to jedno z nie skomplikowanych dań jednogarnkowych. Delikatny smak ryżu z pieczarkami i parmezanem, podkreślony białym wytrawnym winem. Składniki: 400 g ryżu do risotta (np. Arborio) 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 10 łyżek masła 150 ml białego, wytrawnego wina 1,5 l bulionu warzywnego 500 g pieczarek pęczek zielonej pietruszki garść
Pelusiowa KuchniaLeczo na parówkach... Szybkie, pochodzące z Węgier, danie jednogarnkowe na bazie papryki. Przypominające trochę ratatouille. W Polsce przyrządza je się na wiele sposobów. Każdy dodaje inne składniki. U nas w domu robi się je z serdelkami. Składniki na duży garnek: 1,5 słoika papryki konserwowej 8 ogórków kiszonych 80 dkg pieczarek 6 serdelek
Pelusiowa KuchniaMyślę, że początek września to najlepszy czas na rozpoczęcie sezonu na ciepłe kolacje, zgadzacie się ze mną? Nie mam tym razem na myśli jednogarnkowego dania, wytrawnego, ale coś słodkiego. Kolejny przepis z moimi ukochanymi jeżynami , jest tak prosty, że dzieci z pomocą rodziców mogą przygotować wspólnie kolację. Podany w estetycznych słoiczkach wygląda magicznie i apetycznie. Inne, jeżynowe przepisy
Moja smaczna kuchniasycąca i aromatyczna zupa z czerwonej soczewicy. A do tego zdrowa, wegetariańska i bezglutenowa! Soczewica, ze względu na podatność na rozgotowanie, jest idealnym materiałem na zupy, gulasze i dania jednogarnkowe. Wykorzystuje się ją także jako nadzienie do naleśników, gołąbków lub pierogów. W związku z wysoką zawartością białka, może stanowić świetny odpowiednik mięsa dla jaroszy, którzy chętnie wypiekają z niej
Smakowity Blog KulinarnyNabrałam ochoty na fasolkę po bretońsku ale nie miałam akurat żadnej fasoli. Zamiast fasoli użyłam fasolki szparagowej. Wyszło fajne i pyszne danie jednogarnkowe. składniki: 1 kg fasolki szparagowej, u mnie żółta i zielona 2,5 l wody 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki majeranku 3 listki laurowe 250 g wędzonego boczku 1 cebula 250 g cienkiej
Monia miesza i gotujejest sezon na młodą kapustę, dokładnie właśnie tak jest a i kapusta coraz dorodniejsza. Dzisiaj więc ponownie proponuję młodą kapustę w moim wykonaniu, bardziej pożywną. Prawie jak danie jednogarnkowe, ale ziemniaczki ugotowałam oddzielnie. Było smacznie. Składniki: 500 gram karkówki ( plastry ) 150 gram boczku wędzonego 1 główka młodej, sporej kapusty 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera Kawałek
Smaki Ewy