danie jednogarnkowe - 4696 przepisów (strona:149/314)

Śmietanowe farfalle z kurczakiem 381

zgęstnieje. Do sosu na patelni dodajemy makaron. Całość mieszamy i wykładamy na talerz. Danie gotowe. Prosto, szybko i jak mało zmywania ;) Dlatego tak lubię dania jednogarnkowe :) Ugotuj, zrób zdjęcie i pochwal się swoim dziełem. I koniecznie napisz jak smakowało :) Czekam na Ciebie

Mój Smak na Życie
Chili con carne 339

urozmaicenia warto przygotować od czasu do czasu coś innego. Przedstawiam wam moją wersję na chili con carne. To pyszne i sycące danie jednogarnkowe. Zrobione jest z mięsa mielonego w towarzystwie papryki, czerwonej fasoli, kukurydzy, cebuli oraz czosnku. Całość uduszona jest w pikantnym sosie pomidorowym. Chili con carne

Marta Gotuje
Kurczak w sosie pomarańczowym 247

Kurczak w sosie pomarańczowym           Dziś polecam Wam smaczne, pełnowartościowe danie jednogarnkowe. Soczysty kurczak w sosie pomarańczowym jest doskonałym posiłkiem dla wszystkich tych, którzy uwielbiają połączenie słodkiego oraz ostrego smaku.  Składniki:  - pierś z kurczaka - 1 sztuka  - ryż brązowy - 1 woreczek  - pomarańcze - 2 sztuki  - papryka czerwona

Fit-amina
Zapiekanka z kurkami, ziemniakami i fetą 328

Danie jednogarnkowe – szybkie, proste i smaczne. Kurki prosto z lasu, młode ziemniaki i biały sos z gęstej śmietany, fety, gałki muszkatołowej, świeżo mielonego pieprzu. SKŁADNIKI 1 kg młodych ziemniaków ok. 6 garści kurek 3 średnie białe cebule 4 ząbki czosnku kilka gałązek rozmarynu 200 gram gęstej śmietany 18% 200 gram sera feta świeżo mielony pieprz

OstryKęs
Potrawka Meksykańska 233

Dania jednogarnkowe maja niezwykłą zaletę są niedrogie, nie trzeba być wybitnym kucharzem aby wykonać coś smakowitego. Również mały wkład pracy potrzebny jest w wykonanie ich oraz można wykorzystać produkty, które akurat mamy w naszej spiżarni. Składniki: 1 kg łopatki 1 szklanka ryżu 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 średnią papryka czerwona 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli

kgwjanczewo
Flaczki wieprzowe na rosole 283

koloru. Zagęścić nią flaczki w takim stopniu, jak lubimy. Gotować jeszcze przez kilka minut i wyłączyć ogień. Flaczki powinny być dość gęstą zupą, właściwie daniem jednogarnkowym, o smaku intensywnym, pikantnym. Najlepsze są po kilkukrotnym odgrzewaniu, podobnie jak bigos. Podawać je z chrupiąca bułką lub świeżym chlebem. Lubicie flaczki? a jeśli nie to dlaczego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa czosnkowa z soczewicą i porem 305

Dietetyczna, lekka zupa na warzywnym wywarze. Czosnek z porem zrumieniony na oliwie daje piękny aromat i głęboki smak. Soczewica jest znakomitym uzupełnieniem całości. Składniki: 1 duży

Apetyczna babeczka
Moussaka bez mięsa 242

Przy braku czasu wszelkie dania jednogarnkowe i zapiekanki bardzo ułatwiają życie:) A że dodatkowo są bardzo lubiane wśród domowych pożeraczy to pojawiają się na stole często. Zatem dziś zapraszam na fantastyczną bezmięsną moussakę w wersji z granulatem sojowym i cukinią.SKŁADNIKI1 duży bakłażan2 małe cukinie2 łyżki oliwy z oliweksos pomidorowy2 łyżki oleju1 duża cebula4 ząbki czosnku1 puszka krojonych pomidorów2

Magiczna kuchnia Darii
Gołąbki z kaszą jaglaną i grochem 194

Bezmięsna alternatywa gołąbków. Kasza jaglana w połączeniu z żółtym grochem  fantastycznie się komponuje, do tego zioła i blanszowana cebulka i można zasiadać do obiadu.Po groch

Apetyczna babeczka
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym z kolendrą 184

kończył się o 19-tej, nie zawsze był czas na to, żeby stanąć w kuchni i przygotować porządny obiad. Najczęściej robiłam zupę na dwa dni albo inne danie jednogarnkowe, które wystarczyło szybko podgrzać i biec dalej.Czytaj więcej

bistro mama
Gulasz wołowy z pieczonymi w ziołach ziemniakami 134

składników nie zabierze Wam zbyt wiele czasu. W przygotowaniu gulaszu ważne jest to, aby mięso było miękkie i jednocześnie nie straciło swojej struktury. My Polacy jesteśmy fanami dań jednogarnkowych, a mój gulasz do takich właśnie możemy zaliczyć. Zachęcam do przygotowania gulaszu i czekam na Wasze opinie i pytania. Czas przygotowania: 2 hPorcja dla 4 osóbKoszt przygotowania

kulinarnyJa
Gulasz wołowy w sosie Jack Daniel's BBQ 207

Witajcie w Nowym Roku !!!Dziś mam okazję zaprezentować Wam mój przepis na gulasz w sosie Jack Daniel's BBQ.Pyszne i aromatyczne danie jednogarnkowe. Idealne na chłodne, zimowe dni.Gulasz możecie serwować z kaszą gryczaną, plackami ziemniaczanymi, pieczywem lub makaronem.Czas przygotowania: 2,5 hPorcja dla 5 osóbKoszt przygotowania: 21,00 złSKŁADNIKI na gulasz:500 g mięsa wołowego

kulinarnyJa
Kurczak po baskijsku 248

Pierwszy raz jadłam chorizo właśnie w kurczaku po baskijsku. Rzadko zdarzają się smaki, które możemy uznać za nowe, a tak było w przypadku tej kiełbasy. Jeśli

W kuchni wieczorem
Pierś z kurczaka w ziołach z jabłkami 240

erasmusowej koleżanki. Do dziś jest to jedno z moich ulubionych dań. Ciężko je popsuć, jest szybkie w przygotowaniu i wyśmienite! Można zrobić je niedbale jako danie jednogarnkowe, wtedy kroimy wszystko w kostkę i dusimy wspólnie na patelni, można też spróbować podać je w bardziej elegancki sposób - zrumienić na patelni pierś, a następnie ułożyć

W kuchni wieczorem
Kapusta z grzybami i pieczarkami 161

To bezmięsne danie doskonałe dla tych , którzy unikają mięsa lub maja go dosyć po świętachSKŁADNIKI2 kg kapusty kiszonejszklanka suszonych grzybów1/2 kg pieczarek2

W kuchennym oknie Ewy