Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Pyszne i sycące danie jednogarnkowe z  fasolą. Do tego koniecznie wędzony boczek i cienka kiełbasa oraz dużo majeranku. składniki: 400 g fasoli, u mnie duży Jaś ok 3,5 l wody 1 duża cebula 3 łyżki majeranku 3 listki laurowe sól 3 łyżki koncentratu pomidorowego 400 g surowego boczku wędzonego ze skórą 250 g cienkiej wiejskiej kiełbasy 1 kopiasta łyżka mąki pszennej Fasolę zalać wodą i odstawić na noc. Następnie odlać wodę, a fasolę przełożyć do garnka. Wlać wodę ok 3,5 l, dodać majeranek i liście lauro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję