dania z grilla - 1362 przepisów (strona:37/91)

Szaszłyki z kurczakiem, boczkiem, papryką i czerwoną cebulką 345

Dzisiaj proponuję proste szaszłyki z kurczakiem, boczkiem, czerwoną papryką i cebulką. Zamarynowane w aromatycznych przyprawach będą wyśmienite. Do szaszłyków będzie pasował np. sos tatarski , czosnkowy lub

Oryginalny smak
1437.Karkówka w winnej marynacie.. z grilla 175

Kolejne  winko  Celebro w mojej kuchni..tym razem wybór padł na czerwone argentyńskie..[Wino czerwone, półwytrawne o wyraźnym zapachu dojrzałych, 

Moje domowe kucharzenie
Quasadilla z botwinką i kurczakiem z grilla 460

się znajduje w lodówce, idealna na szybką kolację, urodzinowe przyjęcie dziecka nawet dla niejadków, czy spotkanie ze znajomymi. To uniwersalne, proste danie. Dzisiaj w nietypowej wiosennej odsłonie bo z botwinką i z grilla. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Restauracja na Zamku w Gniewie – w Hotelu Rycerskim 215

drugie dania nie czekaliśmy długo – i to kolejna zaleta tego miejsca. Zamówienia trafiają na stół naprawdę w dobrym czasie. Moje drugie danie to poliki wołowe w aromatycznym winno-korzennym sosie. Pyszne, rozpływające się w ustach. Niestety, nie przewidziałam dodatku cynamonu, na który jestem uczulona. Opłaciłam więc to szaleństwo kilkugodzinnym katarem. Mąż chwalił łososia z grilla podanego

Smaki Ewy
Szaszłyczki z łososia i warzyw z sezamem 184

eksperymentach z yakitori na pewno będę w podobny sposób robić wszystko co da się tak zrobić. Z podpowiedzi wiem , że w Japonii również i innych krajach podobne szaszłyczki są bardzo popularną przekąską. Oczywiście marynaty i dodatki się zmieniają ( o składnikach głównych nie mówiąc), ale idea pozostaje ta sama- pokroić, zamarynować, nadziać na patyczki i grillować. Czas: 15 minut + 30 minut(...)drobno pokrojone. Jedynym elementem który pozostaje lekko twardy jest rzodkiewka- ale tak ma być. Na osobnej patelni lekko uprażyć sezam . Zdjęte z grilla szaszłyki posypywać sezamem( przyklei się do marynaty). Jeśli ma to być danie obiadowe proponuję podawać z ryżem zmieszanym po ugotowaniu z odrobiną masła . * ja robiłam na zwykłej patelni bo nie ruszałam się z domu- grillującym polecam

Buniabaje w kuchni
roladki schabowe mielonym z ryżem i grill barbecue nadziane... 222

Składniki: 5 porcji schab bez kości, - w opisie farsz, 1 szklanka olej rzepakowy, 2 sztuki jajka, 3 łyżki mąka pszennaumyte i osuszone kotlety schabowe dość cienko

W Mojej Kuchni Lubię
Boczek pieczony w piwie 193

Publikując przepisy na boczek pieczony w winie oraz boczek z grilla obiecywaliśmy, że będzie go więcej. A więc jest – tym razem upieczony w domowym piekarniku w

Kulinarna Pokusa
Sałatka z bobu, wędzonego boczku i pomidorów 232

Sezon na bób w końcu nadszedł. Moją pierwszą propozycją na danie z bobu jest sałatka, można ją jeść na ciepło lub na zimno, jak kto

IMPRESJA SMAKU
Grillowany kurczak z sosem serowym i kluskami śląskimi 385

Baardzo soczysty kurczaczek z moim ulubionym serowym serem i kluskami śląskimi:) Danie w całości przygotowane przez mojego Ukochanego. Kluski śląskie ze zdjęcia niestety są kupne

My Culinary Art
Ale Meksyk na grillu! Fajitas wołowe – polecane przepisy, metody przygotowania i akcesoria 194

Fajitas jest po prostu jednym z najprostszych i najszybszych posiłków jakie możemy przygotować na grillu. Jest to idealny posiłek dla osób, które mają mało czasu na gotowanie czy grillowanie. Polecamy wam dziś dwa wyjątkowe przepisy na to wyjątkowe danie kuchni meksykańskiej. Klasyczne Fajitas z wołowiny Składniki: ½ kg steka z polędwicy wołowej pokrojonego w cienkie plasterki ¼ dużej cebuli pokrojonej(...)kwaśnej śmietany 4 łyżki salsy Przyprawa do fajity: (wszystkie składniki wymieszać) 1 łyżka chili w proszku 1 łyżeczka mielonego kminku ½ łyżeczki oregano ½ łyżeczki soli czosnkowej 2 łyżki wody Przygotowanie: Grilla rozgrzać do około 220 stopni C. W międzyczasie w naczyniu wymieszać wołowinę, cebulę, paprykę i przyprawą do fajity. Na rozgrzanym ruszcie grilla umieścić patelnię do fajity (patelnie takie można znaleźć

naRuszcie
Grillowany ananas z kokosem 243

Połączenie ananasa i kokosu sprawia że możemy otrzymać z grilla wyjątkowo słodką i egzotyczną potrawę (zwłaszcza jeśli dodamy rum). Dodając do tego ananasa rumu otrzymamy potrawę dla dorosłych!. Ale jeśli pominiemy rum będzie to danie nadal bardzo smaczne. Składniki: 2 łyżki miodu 2 łyżki ciemnego rumu 1 łyżeczka soku z limonki lub cytryny 4-5 plastrów świeżego ananasa (obrany(...)szerokim naczyniu. Dodać do niego plastry ananasa i dobrze je natrzeć mieszanką. Tak przygotowanego ananasa odstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę do marynowania. W międzyczasie przygotować grilla, oczyścić dokładnie ruszt, dokładnie go naoliwić i rozgrzać grilla do średniej temperatury. Plastry ananasa obtoczyć w płatkach kokosowych i grillować na średnio rozgrzanym ruszcie przez 5 minut z każdej strony. Grillowany

naRuszcie
Danie jednogarnkowe 1184

godziny. W razie potrzeby doprawić do smaku. Przyprawa udko pieczone nadaje danią z drobiu wyrazisty smak i aromat. Świetnie nadaje się do wszystkich dań drobiowych pieczonych zarówno na patelni w piekarniki jak i na grillu. Dzięki tej mieszance kurczak będzie miał złocisto-czerwony kolor. Aby przygotować takiego kurczaka, wystarczy natrzeć go przed pieczeniem i gotowe. Przyprawa rosołowa jest kompozycją

Moje domowe kucharzenie
Dip brokułowy + film 189

Dip brokułowy z czosnkiem to prosty, szybki w przygotowaniu i smaczny sos na zimno, idealny do kanapek z wędliną a także potraw z grilla. W wersji

Smakowite Dania
Grill: pieczarki faszerowane mielonym mięsem 270

inspiracji bardzo dobrze trafiłeś. W mojej głowie każdego dnia rodzą się nowe pomysły na dania przygotowywane w plenerze- zawsze są smaczne, łatwe i z "codziennych" składników. Tym razem padło na pieczarki. Kupiłam w sklepie takie piękne, ogromne kapelusze i musiałam je odpowiednio spożytkować. Grill wydał mi się najlepszym rozwiązaniem. Zwłaszcza, że w sklepie upatrzyłam sobie nowe ciekawe produkty

Wielki apetyt
Łosoś z warzywami i pesto 209

grilla oraz łosoś z gotowanymi warzywami i pieczonymi ziemniakami ) i wcale nie jest to trudne. Ot, 7-8 minut z jednej strony, 8 z drugiej, na koniec delikatnie zdejmujemy skórę i… to tyle. Poza łososiem mamy tu kilka dobrze znanych warzyw, które poddajemy krótkiemu procesowi z pogranicza duszenia i grillowania. Pomimo tej prostoty to jednak efektowne i niebanalne danie(...)cebula czy garść pieczarek nie robią objętością i masą większego wrażenia, ale skumulowane razem mogą dać pokaźną porcję jedzenia. Nie oznacza to, że musicie trzymać się idealnie podanych w przepisie ilości (wag), choć na zdjęciach składników jest naprawdę tyle co w opisie, ale nie dajcie się też zwieść temu, że „przecież jedna cebula nie waży dużo” Łosoś z warzywami

Kulinarna Pokusa