które recepturę podaję poniżej. Kuchnia grecka jest nie tylko kolorowa, ale też zdrowa i naprawdę smaczna. Polecam wypróbować na najbliższej biesiadzie przy grillu. Kebaby podałam z sosem czosnkowym: przepis . :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ
Przepisy Aleksandryprzygotowuję je w domu powracam wspomnieniami do skąpanego w słońcu Rodos. Możemy je podawać jako dodatek do warzyw, pieczywa lub mięs z grilla. Polecam Wam przygotowanie tego prostego dipu zarówno jako dodatek do dań lub jako przystawkę. Czas przygotowania: 15 min.Porcja dla 2 osóbKoszt przygotowania: 4,50 złSKŁADNIKI: 1/2 świeżego ogórka200 g gęstego jogurtu tupu greckiego2 żabki
kulinarnyJarazem postawiłam na jej inne wydanie – połączyłam swoje ukochane naleśniki z farszem z wątróbki drobiowej , cebulki , jabłka i aromatycznych przypraw.Wyszło fantastyczne danie , które wszyscy zajadali z przyjemnością!Była nawet wersja podpieczona na grillu!Polecam!SKŁADNIKI:NALEŚNIKI :* mąka – 1 ,5 szkl* jajko – 2 szt* mleko – 2 szkl* proszek do pieczenia -1 łyżeczka* sól
Ostra na Słodkoskładniki:2 średnie cukinie250 g ricotty10-12 pomidorków suszonych z zalewy3 listki świeżej bazyliiolej Rapso do skropienia cukiniiprzyprawa grill ziołowy Prymat do posypania cukiniiprzyprawa do sałatek młynek PrymatPrzygotować cukinie (ja dałam żółtą i zieloną), wybrałam dwie długie i niepękate sztuki aby plastry były w miarę równe na całej szerokości. Cukinie umyć i osuszyć, odkroić końce i pokroić
Monia miesza i gotujeSoczysty. Jędrny. Aromatyczny. Dzięki połączeniu nektarynki, chili i przypraw ten grillowany schab w owocowo-pikantnej marynacie zupełnie odmieni Wasze poglądy na mięso z grilla. Gwarantuje, że
Pociąg Do Kuchnipochodzi z kuchni Lidla, z moimi małymi modyfikacjami. U mnie danie dla 5-6 osób. Składniki: - 10 plastrów schabu (u mnie łącznie 700g) - 500g pieczarek pokrojonych w talarki - 250ml mleka - 250ml wody - 40g mąki orkiszowej (u mnie typ 750) - 40g masła - ser Emmentaler starty na drobnych oczkach 160g (dałam Cheddar ) - 2 łyżki sera Grana Padano lub Parmezanu - oliwa(...)patelni. Sos beszamel rozsmarowujemy na plastrach schabu.Posypujemy całość dwoma łyżkami sera Grana Padano lub Parmezanu. Wkładamy do nagrzanego do 160*C piekarnika (termoobieg lub funkcja grilla) i pieczemy ok.2-5 minut aż danie się zarumienieni. Sałata: Sałatę rwiemy na małe kawałki, które wkładamy do miski. Do słoika dodajemy musztardę (u mnie Dijon i francuską pół na pół) , 4 łyżki
Smaczne ZdroweSkładniki: 1,5 kg boczek świeży, 4 łyżki przyprawa grill barbecue Royal Brand, 2 łyżki vegeta, 1 łyżka majeranek, 2 sztuki cebula, 5 ząbków czosnek, 1
W Mojej Kuchni LubięWiększości z Was grill kojarzy się tylko i wyłącznie z mięsem, ja jednak polecam Wam wypróbować wegetariańskie szaszłyki, których smak na pewno przypadnie Wam do gustu-pieczarki w lekko pikantnej, tajskiej marynacie wraz ze słodkim ananasem, który nadaje lekkości i orzeźwienia. Takie szaszłyki mogą być dodatkiem, jak i również mogą stanowić samodzielne, lekkie danie- wystarczy surówka i zdrowy(...)Ananas: Świeżego ananasa pokroić w plastry, następnie w trójkąty, zalać marynatą z oleju, cukru oraz posiekanej mięty. Składanie: Na patyczki do szaszłyków naprzemiennie nakładać pieczarki i ananasa. Smażyć na grillu lub patelni grillowej. Smacznego
Kraina Miodem PłynącaTakie bułeczki idealnie się sprawdzą jako kolacja, dodatek do zupy lub na imprezę. Do datki są dowolne - dodatkowo można dodać pieczarki, oliwki itp. jak kto lubi
IMPRESJA SMAKUoddzielnie.Tak malutkie są gotowe z patelni w kilkanaście sekund.Można je dodać do sałatki,nadziać na szpadki i położyć na krótko na grillu,dodać do zupy czy cokolwiek innego przyjdzie do głowy. Raczej nie da się dostać samych młodziutkich i malutkich macek mątw...no chyba,że w mieszance owoców morza.To one tam są dodawane a nie faktycznie całe mini ośmiorniczki
Sztuka gotowania w/g Samirysól i pieprz do smaku. Całość gotujemy jeszcze pół godziny. Gotowe. Bigos z młodej kapusty można jeść z chlebem lub ziemniakami jako główne danie ale może on też być świetnym dodatkiem np do potraw z grilla. Smacznego. The post Bigos z młodej kapusty appeared first on Kulinarna Patilogia
Kulinarna PatilogiaPrzedstawiam kolejny wytwór wielkiego apetytu na grilla jaki mieliśmy w zeszły weekend. Jak wspominałam, spędziliśmy go naszą bandą u mojej Mamy na RODOS . Pogoda w ostatni
Kuchnia po mojemuKaszanka zapiekana w kapuście to danie do wykonania w piekarniku, ale w lecie można przyrządzić je na grillu. Obie wersje smakują doskonale.Składniki na 4 porcje:- 4 kaszanki- ok 70 dkg kapusty kiszonej-1 cebula-3 ząbki czosnkuDo pieczenia możemy wykorzystać blaszki aluminiowe, ale jeśli ich nie mamy, składamy potrójnie folię aluminiową.Kapustę płuczemy i solidnie odciskamy.Na dno blaszki
Maminek kulinarnyMięsne podłużne kotleciki to popularne danie kuchni bałkańskiej. Smażone są na grillu i podawane najczęściej z różnego rodzaju dipami. Składniki na 12 sztuk: 500 g mielonego mięsa 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 żółtko 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej 1 łyżka świeżego tymianku sól do smaku olej roślinny na dip jogurtowy: 200 g jogurtu naturalnego
wyzwania kuchenneŚwietne bułeczki o mocno czosnkowym smaku. Idealne do mięsnych sosów czy grilla. Polecam :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandry