Jak ja dawno je robiłam, chyba w lipcu jeszcze. Były pyszne i zdecydowanie warte powtórzenia. Farsz z kurczaka, sera zółtego i białej części pora po prostu
Gosia gotujeDobrej kaczki nie należy przesuszyć, musi być soczysta, a skórka powinna być lekko chrupiąca. Wystarczy, że podczas pieczenia systematycznie będziemy podlewać ją wytapiającym się tłuszczem, a
Apetyczna babeczkamniej formalnej i wygodniejszej formy. Takie rolki wygodnie można wziąć na wynos i rozkoszować się swoimi ulubionymi smakami gdziekolwiek jesteśmy. Lokal jest mały, ale bardzo ciekawie urządzony. Nastawiony na dania na wynos, ale oczywiście jest też miejsce, żeby sobie klapnąć w środku i zjeść ulubione sushi na miejscu! MENU: Menu tak urozmaicone, że każdy znajdzie coś dla siebie(...)wiecie żarłoczna ze mnie bestia, ale kuchnią orientalną bardzo łatwo podbić moje serducho. SUTO się udało! Z wielką przyjemnością wrócę po kolejne handrolle a Was jak będziecie w okolicach gorąco zapraszam do wypróbowania. Nie pożałujecie
Ostra na SłodkoUwielbiam kurki, dla mnie są doskonałe. Jednak zawsze mam z nimi problem, bo niestety są krótko, a pomysłów na dania mam tyle, że nie sposób je wszystkie zrobić :) Długo zastanawiałam się nad tym w jaki sposób spożytkować pierwsze pudełeczko tegorocznych kurek. Myślałam, myślałam aż wymyśliłam- tarta! I to był świetny pomysł, bo pełnoziarniste ciasto, masa serowo- jajeczna(...)kurkową, pokrojony w plasterki kozi serek, masę śmietanową, plastry pomidora, orzeszki pinii. Można dodatkowo posypać serem. 6. Zapiekać w temperaturze 180 stopni około 25-30 minut. 7. Na jeszcze gorącej tarcie ułożyć listki świeżej bazyli i od razu podawać. Smacznego
DefinicjaSmakuWieprzowina to nie tylko schabowy. Wieprzowina nie musi być nudna. Danie które proponuję, nie jest skomplikowane w wykonaniu, ale bardzo smaczne i zaskakujące przy jedzeniu. Będą to dwa rodzaje roladek, dwa różne smaki. MOCZYMY JEDNĄ GARŚĆ GRZYBÓW SUSZONYCH W PÓŁ LITRA ZIMNEJ WODY. Do wykonania roladek potrzebujesz: - schab bez kości, przepis jest na 15 roladek, czyli(...)gotującego się sosu, aby go odrobinę zagęścić. Jeżeli to za mało, rozcieńcz drugą łyżkę mąki i dodaj do sosu . Wrzuć roladki do gorącego sosu i podduś z 10 minut po czym podawaj. Smakuje zarówno na gorąco, jak i na zimno.POLECAM bo warto . CMOK
Pasje JolkiGołąbki z kapusty włoskiej są mniej pracochłonne i dużo łatwiejsze w wykonaniu niż z białej kapusty. Poza tym, dzięki kapuście włoskiej są bardziej delikatne. Z podanych
Szczęśliwa kuchniaAmerykański makaron z serem i mięsem mielonym czyli słynne mac and cheese – jedno z najprostszych dań, szybkie, niedrogie, a jednocześnie przepyszne. Wystarczy makaron, najlepiej w formie kolanek (na przykład chifferi, piccolini, pipette rigate), ulubione mięso mielone (najlepiej pasuje wołowina, ale nie będziemy się upierać), ser (mozzarella albo cheddar), sos pomidorowy marinara, odrobina przypraw i przepyszny obiad w stylu(...)serem i mięsem – mac & cheese powinien być kremowy i serowy. Doprawić solą i pieprzem. Amerykański makaron z serem i mięsem – mac & cheese podawać na gorąco posypany posiekaną bazylią i/lub natką pietruszki. Post Amerykański makaron z serem i mięsem – mac & cheese pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni
Pociąg Do Kuchninawet pomimo swojej wagi, więc nie odczuwam wyrzutów sumienia. :) Jeśli miałabym polecić, który wybrać... musiałabym się mocno zastanowić. To chyba kwestia indywidualna, ponieważ większej różnicy w jakości pieczenia nie dało się zauważyć. Jeśli komuś nie przeszkadzają dodatkowe kilogramy do dźwigania, na pewno granit wypada lepiej na płaszczyźnie higienicznej. Granitowe kamienie firmy Bakero są bardzo ładnie wycięte i wypolerowane na rogach(...)pizzy. Każdy smarujemy sosem pomidorowym, następnie układamy starty ser w ulubionej ilości. W następnej kolejności dodajemy cebulę, paprykę, kabanosy oraz pomidora. Gotową pizzę, posuwistym ruchem "zrzucamy" z deski na gorący kamień. Pieczemy do uzyskania odpowiedniej chrupkości. Ciasto powinno swobodnie odchodzić od kamienia. Za pomocą łopatki zdejmujemy pizzę i podajemy gorącą na talerzu
Kuchenna KontrrewolucyaDziś będzie mięcho! Bo wiem , że Wy chcecie mięcha – hehehehe :p Dziś mam dla Was przepis na niesamowicie soczystego kurczaka w sosie serowym. Sos z
Ostra na SłodkoGołąbki z kapusty włoskiej są mniej pracochłonne i dużo łatwiejsze w wykonaniu niż z białej kapusty. Poza tym, dzięki kapuście włoskiej są bardziej delikatne. Z podanych
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comBardzo lubię cannelloni, ale w wersji tradycyjnej nieco mi się już znudziło. Modyfikacja i powiew świeżości były mi potrzebne i tak powstało cannelloni z mięsem mielonym
Szefowa kuchniroślinnych źródeł kwasów omega-3 i omega-6 oraz wielu mikroelementów, wzbogaci niepowtarzalnie smak sałatki. Niepotrzebny jest żaden wymyślny dresing, sami się przekonacie! Zatem dla wszystkich spragnionych lekkiego dania i szukających nowych inspiracji polecam moją sałatkę, która doda Wam mnóstwa energii i z pewnością wpłynie pozytywnie na urodę! Sałatka z pstrągiem łososiowym, zielonymi owocami i twarożkiem wędzonym(...)Pstrąga łososiowego obieram ze skóry, pozbawiamy ości i kroimy w paski grubości 1cm. Solimy i pieprzymy bardzo delikatnie. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła klarowanego. Gdy będzie już gorące kładziemy kawałek pergaminu, a na nim rybę i smażymy na rumiano z każdej strony. 5. Na talerzu wysypujemy sezam czarny i biały, po czym obtaczamy w nim usmażoną rybkę
Sajkofanka smakudań kuchni Peru. Smażony ryż z dodatkami Peruwiańczycy przejęli i zaadaptowali z kuchni chińskiej. W zależności od ich humoru taki ryż może być bardzo prostym albo bardzo wyszukanym daniem. Zwykle jednak składa się ono z resztek ryżu, mięs lub ryb i warzyw, które są pod ręką. Smażony ryż z rybą po peruwiańsku – lub z innymi dodatkami(...)omlet i smażyć jeszcze 2-3 minuty. Dodać resztę sosu sojowego i olej sezamowy, smażyć jeszcze minutę i wyłączyć, dobrze wymieszać. Smażony ryż z rybą po peruwiańsku podawać na gorąco posypany siekaną młodą cebulką ze szczypiorem i sezamem. Post Smażony ryż z rybą po peruwiańsku – chaufa de pescado pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni
Pociąg Do Kuchnipierogi, dlatego do ich wycinania użyłam miski o średnicy 10 cm. Jeżeli jednak wolicie małe pierożki, idealne na 1-2 kęsy, kółeczka wytnijcie przy pomocy szklanki i do każdego dajcie po 1 łyżeczce nadzienia. Z poniższego przepisu wychodzi dużo pierożków, możecie zatem przygotować je także z połowy porcji. Aby uzyskać ciekawą konsystencję nadzienia, połączyłam w nim 200 g mielonych migdałów(...)mąką. Nalej olej do patelni o wysokich ściankach lub garnka o grubym dnie na wysokość ok. 5 cm. Podgrzej olej na średnim ogniu. Aby sprawdzić, czy jest już dość gorący, wystarczy upuścić do oleju kroplę wody. Jeżeli olej będzie pryskał, znaczy że jest już gorący. Włóż pierożki do oleju i usmaż je na złoty kolor, wyjmij przy pomocy łyżki cedzakowej
Chilli Czosnek i OliwaMieszkamy w takim klimacie, że najsmaczniejsze zioła – świeże, soczyste i najbardziej aromatyczne – dostępne są u nas tylko latem. Zimą nie ma większego problemu z kupieniem kilku
Karo in the Kitchen