dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:173/571)

Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem 210

Zapiekanki, któż ich nie lubi? Wystarczy do naczynia do zapiekania włożyć ulubione półprodukty, zalać ciekawym smakowo sosem i do piekarnika. Po około godzinie mamy pyszny obiad

Moje Małe Czarowanie
Piwo grzane 94

Aromatyczne i rozgrzewające piwo na mroźny  zimowy wieczór to propozycja dla amatorów tego trunku , zapewniam że walory smakowe są gwarantowane. składniki na 0,5 l

Smakowite Dania
Złociste plaże = złocista sola 175

Ostatnio w mojej głowie ciągle tworzą się historie na temat nadchodzącego wyjazdu na wyspy hiszpańskie. Chodzę ciągle uśmiechnięta, nucę pod nosem i oczom wszystkich ukazuje się

Gotowanie to kochanie
Ravioli z grzybami i ricottą 174

Grzybowy sezon trwa w najlepsze, czas więc ten fakt dobrze wykorzystać! Dzisiaj na obiad przygotowałem przepyszne ravioli z grzybowym farszem z dodatkiem ricotty i zielonej pietruszki

Food Square
KLOPSY RYBNO-PIECZARKOWE 184

Były już klopsy typowo rybne, dziś dla odmiany wersja rybno-pieczarkowa i chyba pokuszę się o stwierdzenie, że  ... lepsza :)) W klopsach dominuje rybny smak, ale

Walijskie Pichcenie
Kalmary w sosie po grecku 196

Jest wiele przepisów z wykorzystaniem tych owoców morza. Dzisiaj przedstawię przepis, który mój tata (rybak dalekomorski) przywiózł wiele lat temu z jednego z licznych rejsów. Tuszki wrzucić na gorącą, osoloną wodę i gotować maksymalnie 5 minut. Czas gotowania jest bardzo istotny... jeżeli przedłuży się ten czas kalmary zrobią się bardzo gumowate. Ugotowane tuszki pokroić w plasterki o grubości około(...)czasie dodać przecier pomidorowy. Gotować kolejne 20 minut, mieszając co jakiś czas. Pod koniec gotowania, do warzyw dodać wcześniej ugotowane kalmary i ponownie dokładnie wymieszać. Przed podaniem najlepiej danie zdjąć z ognia, przykryć przykrywką i odstawić jeszcze na około  ½ godziny, żeby wszystko sobą wzajemnie przesiąkło . Smacznego :) linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Arbuzowiec 452

białka pół szklanki cukru 2 łyżki mąki tortowej łyżeczka soku z cytryny 2,5 łyżki maku Bita śmietana: 400ml śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody Galaretka arbuzowa: 500g miąższu arbuza bez pestek 2 galaretki arbuzowe lub truskawkowe Nasączenie: 1/3 szklanki wody 2 łyżeczki soku z cytryny łyżka cukru pudru   Ciasto kakaowe: Mąkę przesiewamy(...)minut. Po wyjęciu z piekarnika, blachę razem z ciastem upuszczamy na podłogę (lepiej ją czymś wcześniej zabezpieczyć, np. deską do krojenia) z wysokości około 30 cm. Co nam to da? Biszkopt nie opadnie. ;) Wyjmujemy ciasto z formy i studzimy. Ciasto makowe: Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier i sok z cytryny, ubijamy. Potem dodajemy mąkę i mak, mieszamy

Czerwona Porzeczka
EKSPRESOWE SPAGHETTI NA SOKU POMIDOROWYM 149

zostałam poproszona o dokładny przepis, no i okazało się, że jakimś tajemniczym sposobem pominęłam do tej pory spaghetti na blogu, a to jedno z naszych ulubionych dań przecież! No więc dziś jest ten wielki dzień ;) "dzień po pasta day 2015", kiedy super ekspresowe i przepyszne spaghetti ląduje wreszcie na stronie Wszystko jest w głowie :)) Pisałam już kiedyś(...)dokładnie robimy to tak: - litr soku pomidorowego wlewamy do głębszej patelni, włączamy średni ogień, nie przykrywamy, - teraz wstawiamy wodę na makaron, - przepłukujemy 2 garści łuskanego słonecznika i wrzucamy do gorącego już soku, żeby miękł i rozpadał się w czasie gotowania sosu, - przyprawiamy: pół łyżeczki pieprzu, 2 duże ząbki czosnku,  garść oliwek, 2 duże łyżki suszonej bazylii, - dodajemy łyżeczkę oleju

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Gulasz paprykowy (Slowcooker) 167

Gulasz paprykowy to pierwsze danie, które przygotowałam w Slowcooker ( wolnowar ) który otrzymałam w ramach współpracy ze sklepem redcoon.pl . Oprócz mięsa wieprzowego i cebuli wykorzystałam ostrą i słodką wędzoną paprykę. Piotrek lubi golonkę, wolnowar do golonki duszonej w piwie będzie idealny, ale Piotrek musi jeszcze na nią poczekać, najpierw musimy przetworzyć wszystko co było kupione z myślą o Świętach. Dostałam(...)testów Slowcooker firmy Russell Hobbs, który ma nastepujące dane techniczne moc: 200 W pojemność: 3.5 l obudowa ze stali nierdzewnej 3-stopniowa regulacja pracy Do przygotowania Gulaszu paprykowego potrzebujemy: 1 kg wieprzowej łopatki 1 duża cebula 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki oleju 1 łyżka ostrej czerwonej papryki 1 łyżka słodkiej wędzonej papryki sól morska z pieprzem w młynku Mięso

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rumsztyk z cebulką z mięsa wieprzowego 244

da się mu odmówić. Choć wiadomo, że rumsztyk czy befsztyk to kawałek smażonego mięsa wołowego, to dawny rumsztyk z mięsa wieprzowego jest równie smaczny. Składniki: 600 g mięsa wieprzowego z łopatki kilka łyżek goracej wody 3 duże cebule smalec sól, pieprz Wykonanie: mięso posiekać lub zmielić w maszynce na dużych oczkach. Doprawić solą i pieprzem, dodać gorącą wodę. Dłonie zwilżyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Smażony kalafior w cieście. Pomysł na kalafiora! 818

gorący olej. Smażymy w głębokim rondlu na złoty kolor. Ja na raz smażyłam około 6- 7 różdżek. Wyjmujemy je za pomocą łyżki cedzakowej na sito, potem na ręcznik papierowy. Dzięki temu, że kalafior został obgotowany już nie chłonie oleju, a samo ciasto z dodatkiem dużej zawartości jajek ładnie się smaży. Kalafior ma pyszny orzechowy smak. Super danie

SMYKWKUCHNI
Sok z leśnych jeżyn 117

soku. Gorący sok przelać z pomocą lejka do butelek. Zakręcić i wystudzić. Wstawić do lodówki do zużycia w niedługim czasie, lub do spiżarni/piwnicy, aby użyć w zimie.  Przecier do tarty z pozostałych owoców około 1 szklanka jeżyny (pozostałości po 900 g owoców) 1 jabłko Owoce, które zostały na sicie, przetrzeć do garnka drewnianą pałką. Ile się da. Jabłko

Posadzone i zjedzone
CURRY Z KURCZAKIEM, KALFIOREM I POMIDORAMI 181

dań o których długo nie można zapomnieć. Podałam je z puszystym ryżem jaśminowym i surówką ze świeżych ogórków, czosnku i chili.   SKŁADNIKI / 2 porcje 1 mała pierś kurczaka 1 łyżka łagodnej pasty curry / użyłam takiej sól, pieprz 1 cebula pokrojona w drobną kostkę 300 g kalafiora podzielonego na drobne różyczki 2 małe pomidory malinowe 125 ml gorącej

cool and minty
Krem brokułowo-jaglany z batatem i młodym jęczmieniem 133

dań gotowanych czy pieczonych. Zawiera więcej witaminy C niż sok pomarańczowy, a beta-karotenu więcej niż marchew! Duża zawartość błonnika pozytywnie wpływa na naszą sylwetkę. Polecam poczytać więcej na jego temat, bo zalet ma całe mnóstwo!!! Pachnie trawą (bo to jest sproszkowana trawa jęczmienna), ale mi podpasował tym zapachem i w smaku. Dodałam do zupy gorącej, ale nie wrzącej

Kolorowy Przepisownik

Proponowane wyszukiwania